Gott Nytt År! Happy New Year!

Jag visste inte riktigt när jag skulle publicera det här inlägget; när ni i Sverige får nytt år är klockan bara tre på eftermiddagen här; och skulle jag publicera det vid mitt nyår skulle ni ju tycka att jag var helt efterbliven. Så det får bli nu istället! Det är ju ändå ni som ska läsa min blogg, och inte jag. ;)
 
Hur har ert 2013 varit?
 
Mitt har varit helt okej. Jag har lämnat en del kassa grejer (som min högstadieklass) bakom mig, för att hamna i ny skit (bl.a. ett grovt triangeldrama). Samtidigt som jag har träffat många nya, roliga människor (min nya klass, teatergruppen!) och lärt känna några gamla vänner bättre (Mikaela och Rasmus ♥) så har jag även kommit ifrån vissa (Hanna) eller till och med förlorat några, som min kanin Pelle.
   2013 hade mycket gråt med sig - men också otroligt mycket skratt! Jag har haft ångestattacker, och jag har varit kär. Jag har legat vaken hela nätter och jag har sovit bort hela dagar. Jag har börjat gymnasiet.
 
2013 var ett okej år. 2014 ska bli grymt.
 
 Bild delvis gjord av mig.
 
 
För en gångs skull, har jag faktiskt nyårslöften. Och det här året ska jag hålla dem! Ska, ska, ska. Vi får hjälpas åt att peppa varandra!
 
Jag ska ...
 • ... börja träna. Hur klassiskt nyårslöfte? Men jag menar det. Hur klassiskt tillägg till sitt nyårslöfte? 40 minuters löpband varje söndag, och så nåt liknande en dag till. Får fixa en bestämd tid när jag fått mitt schema.
 • ... satsa mer på skolan. Ha utsatta tider även för pluggandet, annars kommer det aldrig att bli av. Till exempel att jag på tisdagar och torsdagar gör alla läxor jag har/pluggar inför alla prov.
 • ... må bra. Jag ska bli nöjd med mig själv. Både med min kropp, och hur jag är mot mig själv och andra.
 • ... engagera mig i det jag tycker är kul. Man måste ha tid till hobbies också. Jag ska söka till castings och provspelningar, jag ska satsa på bloggen, fota mycket och dränka mig i smink och tutorials.
 
Jag hoppas att jag fortfarande bloggar vid nyåret 2014/2015 (känns inte 2015 helt otroligt långt borta??), så att jag kan se om jag följt mina nyårslöften. Jag ska verkligen försöka klara det!
 
 
Har ni några nyårslöften? Vilka då? Har ni något tips på hur man lättast håller dem?

KOMMENTERA

Ett svarsinlägg!

Jag hade tänkt börja svara på frågor jag får i kommentarer såhär istället. Då kan fler se dem, och jag slipper kanske svara på samma frågor om och om igen! :)
 
 
Vad tyckte du om Scientologikyrkan? 
Jag skrev ett inlägg om det här. De var ungefär lika hjärntvättade som jag anat.
 
Var har du köpt klänningen och halsbandet?
Klänningen i en numera nerlagd butik i Brandbergen. Halsbandet på Glitter!
 
 
 
Har du gått upp något i vikt sen du kom till USA? Med all fet mat och så ... 
Jag vägde mig faktiskt på Walmart, och jag har gått upp runt 1-3 kg. Dock är jag glad för det, jag behöver lite mer på vissa ställen på kroppen. :) Dessutom tror jag att jag hade gått upp de kilona även om jag hade stannat hemma och ätit massa julmat! Vi har faktiskt inte ätit såå mycket snabbmat här, inte som när vi var i Kalifornien förra sommaren. Då road tripade vi och åt skräp i princip tre gånger om dagen!
 
Vad räknar du som spam?
När man kommenterar grejer som har med sin egen blogg att göra. Spelar ingen roll om man skriver en jättehyllning till mig och min blogg först; avslutas kommentaren med ett "förresten, skulle vara kul om du ville kika in på min blogg för jag har en tävling blablabla" raderas den (och författaren IP-bannas). Skriver ni något ordentligt som har med inläggen att göra - vilket ni brukar göra! - kikar jag in på era bloggar ändå. :)

KOMMENTERA

Smink gjort av choklad?

 
Hur söta är inte de här små godbitarna? Jag var bara tvungen att köpa dem när jag såg dem i affären för 99 cent (ca 7kr)! Riktigt billigt ... och riktigt äckligt. Det smakade verkligen bara socker, och det var bara en brun, kompakt massa som inte alls var choklad utan "milk chocolate flavored". Hur sjukt är inte det? Jag orkade inte ens äta upp hela "nagellacket", så vidrigt sött var det! Jag tyckte dock att det var kul med "choklad" i lite roligare former än en vanlig chokladkaka :)
 
Vilken form skulle ni vilja ha er choklad i, om ni fick välja fritt? ♥

KOMMENTERA

Valhalla cemetery

Idag var vi på en gigantisk begravningsplats vid namn Valhalla. Det var helt sjukt stort och det fanns så otroligt många gravar, och ett minnesmonument för flygmänniskor (alltså piloter och så, inte flygfiskar som människor haha). Blödig som jag är började jag nästan gråta vid några tillfällen, typ som när jag såg en gravsten åt en 18-årig kille, eller en ensam gammal man som knäböjde och la blommor vid en grav, eller vid en pargrav där det stod "wife, mother and grandmother" på den ena men bara "husband and father" på den andra.
 
Ja ja. Vi fick besök av en glad liten ekorre som gärna posade, så jag var inte ledsen så länge. Och efter det åkte vi vidare till Ross där jag köpte lite kläder. Yay! 
 
Här har ni lite bilder från idag:
 
 
 
 
 

KOMMENTERA

I damn sure like this country of yours

 
 
 

KOMMENTERA

Mitt besök hos Scientologerna

Först och främst måste jag berätta att jag missuppfattat utflykten - vi åkte inte till en Scientologikyrka (de är exklusiva för medlemmar), utan till grundaren L. Ron Hubbards museum. Men det var en häftig upplevelse i sig!
 
 
 
Kvällen började med mingel och lite mat - pasta i någon ostig tomatsås. Rätt gott, och så serverades det supersöta cupcakes till efterrätt. Dock glömde jag tyvärr att fota dem. :(
 
Personalen var lite småläskig, det måste jag erkänna. Alla hade stela, påklistrade leenden och deras ögon riktigt blixtrade. Det var rätt obehagligt att möta deras blick faktiskt; det låter fånigt men det kändes som att de såg rakt igenom en. Dessutom sprang de runt som tosingar för att ha full koll på läget. Jag blev tillfrågad två eller tre gånger om jag verkligen verkligen hade signerat gästboken; det var otroligt viktigt att alla gäster gjorde det nämligen.
 
Efter att vi glidit runt och kikat lite på bilder på Hubbard, hans böcker, och människorna i lokalen (det fanns många med lite speciella stilar), var det dags att gå ner i en stor sal där massa stolar var uppradade framför en liten scen. Alla fick en plats, och så kom det ut en kvinna tillsammans med en bakgrundssångerska och en basspelare och framförde några låtar. Leadsångerskan hette Harriet Schock och är tydligen en känd låtskrivare. Hon sjöng bland annat den här låten:
 
När de framfört kanske en fem, sex låtar var det dags för den riktiga showen! Fyra skådespelare (en berättare, en man som spelade huvudrollen, en kvinna som spelade hushållerska/marskvinna, en man som spelade fransk servitör/dekanus) spelade upp L. Ron Hubbards första sci fi-berättelse "The Dangerous Dimension", som om det var en radiopjäs. Det hade det varit på 40-talet (har jag för mig), och det var rätt intressant att se hur de löst det på scen med ljudeffekter och så. Det var mer tre personer åt gången som stod på scen och pratade, än en pjäs som spelades upp.
   Jag blev inte särskilt imponerad av framförandet; timingen var rätt usel på skådisarna och berättelsen var skriven med ett väldigt enkelt språk. Även jag, som inte har engelska som modersmål, förstod vartenda ord.
 
Jag var väldigt skeptisk till Scientologerna när jag gick in, men det här verkade vara en väldigt "normal" fredagsshow så jag slappnade av lite och öppnade mitt sinne lite. Tills pjäsen var slut.
   Hela publiken, inklusive skådespelarna, reste sig upp och applåderade - mot ett porträtt av Hubbard. Det kan jämföras med att man niger eller bugar sig inför en Jesusskulptur/ett krucifix; men det kändes sjukt när man stod mitt bland alla dessa människor som hyllade den här författaren som ... en gud.Innan vi lämnade byggnaden fick vi en liten rundtur på muséet. En gammal man ledde oss runt och berättade om L. Ron Hubbards fantastiska liv och åstadkommelser. Den mannen gjorde inte något fel, eller världsomvälvande, åtminstone inte enligt de här människorna.
   Han var en av de 400 första registrerade piloterna i USA. Han fick purpurhjärtat efter att ha varit med i andra världskriget (och valde dessutom att inte "skryta om att han blivit sårad i strid", vilken hjälte!). Han seglade till Kina och andra delar av Asien flera gånger om. Han låg i flottan. Han studerade atomer på universitetet. Han växte upp med cowboys. Han skrev en 10 volymsbok på åtta månader, 9h skrivande i veckan.
 
Tro fan om han inte uppfann medicinen mot malaria också.
 
Okej, jag låter bitter. Men allt var så fruktansvärt överdrivet och skrytsamt. Han jämförde Hubbard med J.K. Rowling och Harry Potter-serien, att det hade minsann tagit henne 16 år att ge ut 7 böcker, men bara åtta månader för Hubbard att ge ut 10.
Det är ju inte alls så att J.K. Rowling (i min mening) skriver extremt mycket bättre och skickligare, längre böcker och är typ extremt mycket mer känd än Hubbard. Fråga 100 personer på stan och jag slår vad om att alla vet vem Rowling är; men få har hört talas om Hubbard.
   De jämförde också denna storslagna man som vid 70 års ålder då nyligen givit ut 10 sci fi-böcker (när det i princip enda han gjort hela livet hade varit att skriva böcker), med en 16-årig nykomling i författarvärlden. No shit att den förstnämnde säljer mer, skriver bättre och är mer känd. Jämför mig med Obama.
 
Den här mannen som guidade oss kunde självklart inte ta att vissa sa emot att Hubbard kanske inte alls var så fantastisk och gudalik som de sa att han var. Till exempel påpekade en dam, när guiden precis berättat om Hubbards pilotcertifikat, att hennes farmor hade flygit redan 40 år tidigare, så så speciellt var det inte. Då nickade bara guiden, sa "okay, that's good", och gick vidare. Så otroligt roligt dock att se honom ställd.För att sammanfatta det här långa inlägget (jag kanske kan dela upp det i 10 delar? Haha!) kan jag säga att ja, jag tycker att scientologerna verkar så vrickade som jag trodde redan innan. De tror på något som en etablerad sci fi-författare skrivit om i sina böcker som om det vore verklighet, och dyrkar mannen som om han är Gud. Dock kan jag absolut dra paralleller mellan andra religioner och dumförklarar dem inte av det skälet; som min jämförelse med krucifixet förut.
   Men det är en skillnad på att tro på något som sägs ha hänt för 2 000 år sedan (det finns ändå en viss, ytterst liten, sannolikhet att saker som står i Bibeln kan ha hänt), och att tro på något en författare skrivit i sina fiktionsböcker. Förstår ni hur jag menar? Det är som att Rune Andréasson skulle ha sagt att Bamse finns på riktigt och vi skulle tro på det och börja offra honung till alla nallebjörnar vi ser. En väldigt svartvit jämförelse, men det kanske blir tydligare hur jag menar.
 
Har ni haft någon kontakt med Scientologer? Vad har ni för uppfattning om dem överhuvudtaget?

KOMMENTERA

Pancakes American style

HUR GOD FRUKOST?!? 
 
Idag ska vi till Walmart! Det ska bli sjukt kul, jag hoppas på att kunna köpa lite byxor, ett fodral till min mobil och förhoppningsvis ännu mer smink!! Det ska bli så kul att få visa er allt jag köpt.
 
Eftersom det är kväll hos er undrar jag; vad har ni gjort idag? Har ni köpt något på mellandagsrean?

KOMMENTERA

Lotta ut en goodiebag?

Godmorgon! (För mig är det godnatt, haha)
 
Jag kom hem från Scientologigrejen för en stund sen; det var inte riktigt som jag tänkt mig men spännande ändå. Jag kommer att skriva mer om det imorgon! (ikväll för er ... förvirrande va?) 
 
   Vad jag egentligen undrade över är vad ni skulle vara intresserade av att kunna vinna i en goodiebag. Jag har tydligen mer pengar än jag planerat, så det kanske blir så att jag lägger lite på er! Har ni i så fall några förslag på vad ni skulle vilja ha? Om ni vill ha en sån tävling ens?
Det är alltså inte säkert att det blir, jag bara undrar ifall att! ;)
 

KOMMENTERA

Vad har Tom Cruise, aliens och tonskalan gemensamt?

Den här bilden gillar jag. Tagen igår.
 
De kan alla kopplas till Scientologikyrkan, dit jag ska imorgon! Jag vet inte riktigt vad som händer där, det skulle vara typ läsning av religiösa texter eller något, varvat med massa gratis mat (hehe). Det ska bli spännande att få en inblick i en av de mest hemliga religionerna. De flesta säger ju att det är mer som en sekt, så jag är taggad på att åka dit imorgon!
 
Förresten spyr jag på min design. Vill bara göra om den, ha en proffsig header istället för den äckliga jag har nu. Vill ha en fin, ljus design och massa stora, fina bilder i inläggen. Vill någon göra en header åt mig så får ni gärna kommentera, hehe c:

KOMMENTERA

You go, Glen Coco!

Rubriken har absolut ingenting med inlägget att göra. Längesen jag såg Mean Girls bara, hehe.
 
Tre dagar har gått, och jag har spenderat över 1000 kronor. Hur fan gick det till? Förutom en Calvin Klein-klänning och en Rosetti-handväska har jag liksom bara köpt små saker som smink och och så, och då känns 1000 kr som supermycket. Grejerna fyller liksom inte ens en vanlig kasse?!
   Det är dock riktigt fina saker, och jag längtar tills jag kan visa dem ordentligt för er. Men det blir mer när jag kommer hem!
 
Sneak peeks på några köp jag gjort:
 
 
 

KOMMENTERA

Hansen Dam

Hansen Dam är en sjukt stor vattendam utanför San Fernando, Kalifornien. När det regnar fylls en dal (de två första bilderna) med vatten, och räddar därmed den bebyggda delen från att bli översvämmad. Så häftigt!
Det flög också kondorer - eller gamar, jag är inte säker, haha! - runt oss hela tiden. Galet stora, men vackra fåglar.
 
 
 
 
 
 

KOMMENTERA

Juldagen

Hade ni någon snö under jul? Det hade inte jag, haha! Jag har gått runt i tunna shorts och tröja utan att frysa ett dugg. Några köttbullar har det inte heller blivit; vi åt vanliga köttbitar den 24e och kryddig korv idag haha (här är det fortfarande den 25e!)! Julklappar har vi dock öppnat, jag kommer att visa vad jag fick senare!
 
Lite jul blev det i alla fall, med en cupcakestårta i form av en julblomma. Fy satan vad sött det var! Allt det röda och vita och gröna är kompakt cupcakefrosting gjorde på socker och philadelphiaost. Jag orkade äta en muffin ...
 
Hade ni en bra jul?
 
 

KOMMENTERA

Utmanad!

Jag blev utmanad av Moa att svara på 11 st frågor! Here it goes.
 
1. Favoritårstid? Bästa med den årstiden? Sommaren! Bara att kunna gå ut utan jacka, liksom. Annars våren, eftersom jag fyller år hehe c:
 
2. Vem är din/a förebilder? Moa Thun är grym! Och en tjej jag gick i samma klass som sjuan - nian. Alltid glad och trevlig och vettig, så skulle jag också vilja vara.
 
3. Om du blev strandad på en öde ö och bara fick ha 3 saker med dig, vad skulle det vara? Inga elektroniska saker!! Varför inget elektroniskt? Jag hade ju valt en satellit, gps och dator. Menmen. Kniv, nåt att göra eld med och så jävla mycket mat jag kunde.
 
4. Tänker du ha några nyårslöften? Om ja, vad? Skaffa pojkvän. Bli nöjd med livet, haha. Nejmen, bli mer positiv till grejer helt enkelt. :)
 
5. Vad gillar du bäst med dig själv? Utseende; mina ögon eller mina ben. Personlighet; jag är väldigt öppen och ärlig. Kan dock vara negativt också, haha.
 
6. Favoritplagg ur din garderob? Visa gärna bild.
 
 Har ingen bättre bild på tröjan eftersom jag är i LA haha ..
 
7. Plattat eller lockat hår? Neither. Gör typ inget med mitt hår. Men plattat med volym kanske? Eller mjuka lockar?
 
8. Snyggaste kill- & tjejkändisen? Brad Pitt, tjejkändis vet jag helt ärligt inte.
 
9. Om du var kille för en dag, vad skulle du gjort? Runka, ragga, knulla, kissa, sitta bredbent på tunnelbanan.
 
10. Bästa låten ever? Länka gärna. http://citrusljus.blogg.se/category/musik.html
 
11. One Direction eller Justin Bieber? Usch.
 
 
Jag har inte 11 bloggare att utmana haha (vilket man ska). Men jag utmanar LorissaSandraCookie och Maja med de här 11 frågorna:
 
1. Vilket sminkmärke använder du dig oftast av?
2. Hur ofta går du utan smink?
3. Vad är viktigast enligt dig, när det gäller smink? Foundation, ögonbryn, mascara osv.
4. Om du bara fick använda 3 skönhetsprodukter i resten av ditt liv, vilka hade det varit?
5. Läser du några sminkbloggar? Vilka?
6. Hur gammal var du när du började sminka dig?
7. Bästa skönhetstipset? (du får inte svara sömn eller mycket vatten eller leende, hehe)
8. Bästa smink-/skönhetsköpet du gjort? Varför?
9. Sämsta smink-/skönhetsköpet du gjort? Varför?
10. Hur mycket (i kr) lägger du på smink varje månad?
11. Bild på hur du sminkar dig till vardags?

KOMMENTERA

Merry Christmas!

Sorry att jag inte uppdaterat (jag får lägga upp den sista luckan när jag har tid) men vi är ju i L.A. och jag hae varken tid eller lust att sitta framför datorn. Jag springer hellre i Hollywood och köper massa smink att recensera ;)
 
Hoppas att ni hade en riktigt God Jul så hörs vi!
 
 

KOMMENTERA

Tjugotredje december 2013

Japp, jag kör som alla andra bloggare och fixar ihop en årsresumé åt er. Den är dock sjukt kort. Enjoy!
 

 
Januari: 
 
Jag höll på att välja gymnasium (preliminärt) och hade sjukt mycket ångest. Kände mig ungefär såhär.
 
Februari: 
 
Jag gjorde om mitt rum från vitt med rosa detaljer till grått med sprayade Banksy-detaljer. Finns även en röd ballong, som flickan sträcker sig efter, högre upp på väggen.
 
Mars: 
 
Jag fyllde 16!! Har dock inga bilder, så ni får se min haka istället. Haha.
 
April: 
 
 Det coolaste som hände i april var nog att jag var med och tävlade om att ha designat en header till Kenza. Fick knappt 400 röster hääääär.
 
Maj:
 
 Åkte till Assisi och Rom som konfirmandfadder.
Bestämde mig för att driva lite med alla (ALLA) som la upp inlägg om hockey-VM på Facebook. Halvlyckat. :')
 
 
Juni: 
 
I juni spelade jag prinsessa, dansade på nians bal och gick ut grundskolan. Kan ni hitta mig på sista bilden? Jag har världens längsta ben haha ...
 
 
Nästa del kommer upp imorgon!

KOMMENTERA

Packlista!

 
Vad brukar ni ha med er när ni reser? Har jag missat något?

KOMMENTERA

24 timmars vakenhet

Är ni vakna? Det är jag, haha. Jag har bestämt mig för att vara uppe hela natten (dvs fram till typ 12 på dan) för att kunna sova på planet till Kalifornien. Jag har flugit sjukt många gånger förut, men jag kan verkligen inte sova på långdistansplan om jag inte är supersupertrött! Superkonstigt, men jaja. Nu är jag istället vaken i drygt 24h för att kunna sova!
 
Vi firade ju julafton igår också, den 22a! Öppnade lite paket från olika släktingar och varandra; vi orkar inte släpa med dem till Los Angeles, haha.
   Jag fick ett par böcker, lite cupcakesböcker och annat smått och gott, och så en massa pengar av min farmor! 100 dollar, sjukt mycket pengar! Det är ca 660SEK med dagens valutakurs ... kommer verkligen ha användning för dem. :)
 
Vad önskar ni er i julklapp?
 

KOMMENTERA

Tjugoandra december 2013 
 
 1. Deo, nagellacksborttagning, sminkborttagningsservetter, foundation (använd en lättare B.B.cream om du ska på solsemester!) med SPF, fuktkräm, fuktspray, bodylotion.
 2. En fin rouge och/eller ett solpuder.
 3. En hårinpackning med SPF och UV-skydd.
 4. Lösögonfransar (superkul att ha nu t.ex. på nyår!), ögonpenna och ögonbrynspenna.
 5. Nagellack - ett ljus och ett mörkt! Dessa är av märket Layla Cosmetics och är från HighGrade.

KOMMENTERA

Tjugoförsta december 2013
KOMMENTERA

Tjugonde december 2013

 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
- Pluggat på gymnasiet, åkt till Taizé, färgat håret blått, gått på bal (nian!), fått en brorsdotter.

 

Har du några nyårslöften?
- Skaffa pojkvän, bli 100 % nöjd med min kropp och mitt liv, söka fler jobb och förhoppningsvis få ett!

Bästa köpet?
- Har köpt rätt mycket grejer, och kommer säkert köpa grymma saker i USA! Men min nya telefon är i alla fall på topp 5.

  

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
- Inte någon vän så, men min äldsta storebror fick en son, och min yngsta storebror en liten dotter! ♥

Vilka länder besökte du?
- Frankrike, och så USA om två dagar!! Det kanske blir en tripp till Mexiko också. :)

Vad önskar du att du gjort mindre?
- Ältat gamla grejer.

Bästa minnet från 2013?
- Oj vad svårt!! Men Taizé var verkligen helt, helt underbart. Jag minns typ inget från året haha, pinsamt ... Los Angeles kommer också ge många fina minnen!

Gjorde någonting dig riktigt glad?
- Jaaa, massa saker! Sen har ju saker sårat också. Men mycket glädje!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
- Gladare, tycker jag nog! Jag minns bara lite från 2013, men ännu mindre från 2012 haha ...

Favoritprogram på TV?
- Om Netflix räknas som TV; är det Breaking Bad eller The Walking Dead eller Dexter eller Cake Boss. De är de mest sedda i alla fall!

Inspo: TWD. 

Är det något du saknar från 2013?

- Hanna och jag umgås inte lika mycket nu som vi gjorde i början av året, vilket är synd.

Vad ser du mest fram emot med år 2014?
- Att gå ut ettan, haha, faktiskt. Och så Australienresan vi ska göra i sommar!


KOMMENTERA

Julbord och migränanfall

Ett järnband som spänns runt hela huvudet, och dras åt lite, lite varje minut. Skallen känns som att den ska implodera, det är en helt annan smärta än vanlig huvudvärk. Samtidigt mår jag illa, kan knappt röra mig för att jag är yr och tror att jag ska spy, och minsta ljusförändring gör att det spränger i huvudet. Det känns som att man är Mufasa under alla gnuer i Lejonkungen, typ.
 
Migrän.
 
Fyfan vad jag hatar det. Jag fick i alla fall ett migränanfall igår efter att vi varit på julbord, och gick och la mig vid nio. Somnade vid tio, sov en timme och vaknade huvudvärksfri och pigg. Så jobbigt! Låg i alla fall och kikade med en fin liten människa (eller, hen är inte så liten, haha) och somnade om igen vid halv två. Idag ska jag nog förbi bibblan och låna böcker till LA-resan, och spela Sims. Jag är så sugen!!
 
Självklart kommer det också att komma upp två julkalenderluckor idag, eftersom jag missade gårdagens!
 

KOMMENTERA

En sjättedel av en fjärdedel av 12

Idag är det allra sista skoldagen på höstterminen. Det har gått sjukt fort!
 
Jag har gått klart en sjättedel av gymnasiet, som är den sista fjärdedelen av de 12 år man går i skolan (därav rubriken hehe). Det känns helt galet!!
 
   Jag har återigen en chill dag - den här veckan har jag gått i skolan ca 2h - med julmys med pyssel och bullar på franskan, och sen en liten avslutning i klassrummet. Efter det blir det julshow som estetarna har satt upp, så ska nog kika på den också :) Ikväll blir det julbord med mamma och pappa!
 
När får ni jullov?
 

KOMMENTERA

Nittonde december 2013

 
Om några dagar kommer det att komma upp en noggrannare recension - det här är bara hur jag upplevt telefonen de första timmarna. :) Har ni några frågor om telefonen får ni jättegärna ställa dem i en kommentar till det här inlägget; så ska jag försöka besvara dem i recensionen som kommer upp snart.
 
 
 
 
Jag trodde faktiskt att telefonen skulle vara mycket klumpigare med sina dryga 7x14 cm, men det är den inte! Den känns verkligen inte mycket bredare än min S2. Skärmstorleken är den största skillnaden, med 1080x1920 resp. 480x800 pixlar. Hela storleken utnyttjas, det är inte särskilt mycket ram runt skärmen.
   S4an är också tunnare än S2, vilket ger den ett smidigare intryck, och väger bara 130g.
 
 
Shit vad jag älskar den stora skärmen! Det kommer vara grymt vid spel samt YouTube-/Netflixtittande. Färgerna är klara och skärpan knivskarp, gränssnittet snyggt och allting flyter smidigt. Just nu har jag inget att klaga på!
 
 
 
 
Jag har inte hunnit testa några nya "appar" (såsom t.ex. Sound & Shot, där man kan lägga till ett soundtrack till sina bilder, eller ChatOn, där man kan dela skärmen med andra smartphoneanvändare), men jag har lekt runt lite med de olika gestmöjligheterna!
   De funkar i viss mån. Jag har testat att svara/lägga på luren när andra ringt mig genom att svepa över skärmen med handen (utan att nudda displayen), men det har inte funkat en enda gång. Dock har det fungerat att svepa över skärmen för att flytta appar till andra startsidor - dock trycker man även ner ett finger på appen då, vilket nog gör telefonen "mer redo" på ett svep än när någon ringer. Förstår ni? Det var lite flummigt skrivet, haha.
 
S4an skryter också med att kunna känna av när man tittar på skärmen, och när man inte gör det, vilket visas med en liten ikon i aktivitetsfältet. Ögat lyser = telefonen märker att du tittar på den.
 
 
Funktionen är dock väldigt shady, och även om jag sitter och tittar rakt på skärmen märker den inte alltid det. Även om ljuset är halvtaskigt i rummet anser jag att det är tillräckligt bra för att den ska kunna urskilja ögon, mun, vad den nu går efter. Det funkar lite bättre i väl upplysta rum, men inte till 110 %, tyvärr!
   Den reagerar dock tillräckligt bra för att släcka låsskärmen så fort jag lägger ifrån mig telefonen (sitter jag och beundrar bakgrundsbilden fortsätter den att lysa!), vilket förhoppningsvis kommer spara en del batteri.
 
   En av de nya funktionerna som jag gillar mest, är en liten LED-lampa som sitter bredvid spegelkameran. När telefonen laddas, lyser lampan rött; har du nya notiser (typ sms, kik, osv) lyser den grönt, eller blinkar blått vid t.ex. missade samtal, Facebooknotiser etc. Perfekt då man slipper ens ta upp telefonen från bordet för att se om något nytt hänt! Stor tummen upp!
 
Extremt svårt att få den röda lampan på bild, men, ja, den är där. Och den är starkare på riktigt.
 
 
 
 
En stor men smidig telefon, med grym display. Snygg design, bra gränssnitt och en otrolig kamera på hela 13 megapixlar (min systemkamera är på 10,2 ...)!!
   Många av de nya funktionerna är häftiga i teorin och lite impad blir man när de väl fungerar; det känns väldigt high-tec och futuristiskt. Att de dock inte funkar jämt drar ner en del, det funkade första gången jag provade vilket satte standarden - och därför blev jag sjukt irriterad när den inte fungerade några gånger senare. ;)
 
Några bekvämlighetsproblem är lösta; typ den flerfärgade LED-lampan eller att det finns tillbehör att köpa för att kunna ladda telefonen trådlöst.
 
Samsung har helt enkelt lyckats leverera en telefon med framtidskänsla, till ett rimligt pris. Rekommenderar den varmt till alla som funderar att byta upp sig från en S2a eller tidigare modeller (och alla iPhones, usch, hehe)!
 
 
Jag köpte min telefon hos Mr PC Computers, där den dock verkar vara ur lager. Jag betalade ca 3 900 kr! Då fick jag även med en Samsungladdare och ett par vita hörlurar. Telefonen finns i färgerna vit, blå, grå, brun, röd, rosa, lila och svart.

KOMMENTERA

Sweatshirts

 
Vilken gillar ni bäst?

KOMMENTERA

Välkommen hem

 
 
AAAAAAAHHHH jag smälter av materiell lycka. Min S4 är äntligen, äntligen här! Det är det paketet jag väntat på hela veckan ;) Så. Himla. Nice.
 
Vi hörs när jag lekt av mig lite!

KOMMENTERA

Artonde december 2013

 
 
Vilket Photoshop använder du? Jag har Photoshop CS6. Det följde (tillsammans med typ allt annat från Adobe!) med min skoldator som jag fick i början av terminen.
 
Varför heter din blogg Citronljus? Citrusljus*. Jag vet inte riktigt. När jag skulle starta bloggen ville jag ha ett bra namn, som ändå passade in på mig. Jag älskar att stå i centrum, typ i strålkastarna på en teater! Inthelimelight var dock upptaget; istralkastarna kändes bara fel, så jag började tänka lite annorlunda. Limelight. Lemonlight. Citronljus. Citrusljus. Och på den vägen är det! Dock funderar jag på att byta bloggnamn ...
 
Vilka bloggar läser du? Kissies, Miixx, Linn Ahlborgs, Egoinas, EpicFaiil, Hofh (ibland), Viras, FckingCrazy, Angelicas, Keelas, Kenzas, SvenskaBloggare, Blondinbellas, Lorissa Lovebomb, Beleza, Linda Hallbergs, I Make You Smile (och även hennes blogg på ModernMom), Helena Torsgårdens (ibland) och Claras Life, och sist alla i TMS. Alltid i den ordningen också! Och så kikar jag såklart på er som kommenterar och lämnar en länk!
 
Vad använder du för fotoutrustning? (Den här frågan fick vara här, haha!) Jag har en Nikon D3000 med objektivet som följde med. 18-105mm vilket är grymt! Har även ett par blixtdiffusorer och en fjärrutlösare från Clas Ohlson.
 
Bild från Wikipedia
 
 
Hur lärde du dig att sminka dig? Är du självlärd, eller har du gått någon kurs? YouTube, träning och en himla massa kreativitet! Jag vet inte hur många timmar jag spenderat framför datorskärmen och bara tittat på folk trolla fram underbara sminkningar. Jag har dock gått en kurs på Make Up Store, men helt ärligt lärde jag mig inte särskilt mycket där. Killen som sminkade mig var rätt arrogant och suckade när jag inte hade koll på vissa grejer. Otroligt tråkigt! Dock fick man ju plocka varor för hela beloppet, vilket gjorde det lite värt ändå. :)
 
Vilka hårfärger har du haft? Blont (min naturliga!), brunt, brunrött, klarrött, orange (efter en blekning av det röda haha), lila, vinrött, blått och nu grönt. En hel del! Vilken tycker ni att jag passar bäst i?
 

Klicka på bilderna för att göra dem större! 
 
Vilken mascara använder du? Just nu; Volum' Express Rocket Mascara. Den enda mascaran från Maybelline jag gillar! Annars föredrar jag L'Oréal.
 
Bästa bassminket? Jag har skrivit ett låååååångt inlägg om bassmink här! Menar du märken och så; gillar jag Isadora, E.L.F. och Wet n Wild. Men alla har sina favoriter!
 
 
Är du troende? Det där är en himla svår fråga. Jag går i kyrkan regelbundet, på ungdomskvällar och ledarkurser och sånt. Och min konfirmationstid var något av det bästa jag varit med om; veckan i Assisi förändrade mitt liv något oerhört, precis som resan till megareligiösa Taizé i Frankrike. Dock vet jag inte riktigt om jag tror på Gud. Jag vill gärna göra det, det måste kännas skönt att ha ett sånt oändligt stöd. Med två ateistiska föräldrar (pappa är sjukt anti-religion överhuvudtaget tyvärr!) och en naturvetenskaplig uppfostran där jag lärt mig tänka kritiskt är det dock svårt. Men kyrkan har en stor plats i mitt hjärta och det är riktigt mysigt med andakter!
 
Var i Stockholm är du från? Egentligen kommer jag inte alls från Stockholm! Jag föddes i Skåne, flyttade till Göteborg och sen till ett ställe i Sthlm till det andra, där jag bor nu. Strax söder om stan!
 
Har du varit i Helsingborg? Vad tycker du om den staden? Det var där jag föddes, haha. Har inte varit där så mycket förutom på sjukhuset och BB, men typ allt i Skåne är grymt. ;)
 
Har du varit i Jönköping? Vad tycker du om den staden? Vi stannar alltid och äter i Jönköping när vi bilar ner till släkten i Skåne eller Göteborg, så det enda jag vet är egentligen att er BK-mat är grym, haha!
 
Favoritfärg? Svart.
 
Bildkälla: JessicaHarlow.com
 
Favoritmaträtt? Spaghetti med köttfärssås är sjukt gott! Älskar också bakad potatis, det mesta med pasta och typ allt med skaldjur.
 
Favoritlåt? Finns så många! Fredrik Snortare och Cecilia Synd, Enter Sandman, Cut Me Some Slack ... bland andra!
 
 
Favoritartist? Nirvana (om grupper räknas), Avenged Sevenfold (grupp även det), Sound City Players (gruppen som gjorde låten ovan, tillsammans med Paul McCartney!), Christina Aguilera, Timbuktu, Petter ... jag lyssnar på det mesta! :)
 
Favoritfilm(er)? Fight Club! Och Monsters, Inc.
 
Favoritbok/-böcker? Oj! Jag har läst rätt mycket så det är omöjligt att välja. Jag gillar dock hemska självbiografier och av dem är Inspärrad av Teresa Cooper och I det tysta av Vicky Jaggers några favoriter.
 
Vad gör du på helgerna? Sover. Och äter. Och pluggar ibland. Men det är sjukt sällan!
 
Om du skulle gifta dig med en kändis, vem skulle det vara? Hade Brad Pitt och jag varit i samma ålder hade jag lätt valt honom. Men en nybliven 50-åring och en på 16,5 år känns sådär ... men jag vet inte! Har ingen kändis jag skulle gifta mig seriöst med; spelar ingen roll om personen är känd eller inte. :)
 
 
Bästa godiset? Jag älskarälskarälskar såna där halvmjuka vita kuddar, heter de typ sockerbitar? De är sjukt goda haha! Och så choklad, och röda Ferraribilar.
 
Bästa pepplåten? Oj, vad svårt! Det mesta med lite power haha. Älskar Fighter med Christina Aguilera, och Jay Smiths version av Bad Romance!
 
Bästa depplåten? Öööh ... typ allt inom heavy metal? Jag vet inte, lyssnar inte direkt på nån särskild musik när jag är ledsen. Här är i alla fall en bild på en del av min Spotifylista :)
 
 
Snyggaste kända kvinnan? Det finns otroligt många! Christina Aguilera är väldigt vacker, och hur snygg är inte Mila Kunis?! Cobie Smulders, Jennifer Love Hewitt, Moa Thun och typ tusen andra ser också otroligt bra ut!
 
Snyggaste kända mannen? Brad Pitt. Och Aaron Paul.
 

KOMMENTERA

En kall och mörk men fin dag

Idag var det riktigt svårt att släpa sig upp; ute är det kallt och mörkt och trist, men i min säng är det varmt och mjukt och skönt. Ja, ja, jag har bara två lektioner idag och sen drar jag till min gamla skola! Ska hälsa på och bland annat träffa min gamla dramalärare igen, det ska bli otroligt kul. ♥
 
Något annat som också gör den här dagen lite extra fin är ju Brad Pitt. Även om han lyser upp alla dagar (hehe) lite grann så är det en speciell dag idag då han fyller år! Hela 50 år blir han, men han ser ju inte så gammal ut, så det skulle ju vara okej att gifta sig med honom. Typ. Glöm Angelina och sex barn och status och det faktum att han inte ens vet att jag existerar, haha! 
 
Har ni någon kändiscrush?
 
Grattis Brad!
 

KOMMENTERA

Sjuttonde december 2013

 

Den är mycket mer rosa än vad som syns på bilden!
 
Det här är den rouge jag använder mest! Nyansen heter Tawny Rose och är faktiskt från budgetaffären H&Ms sminkserie! Dock verkar just den här färgen ha utgått (i alla fall på nätet); men på deras hemsida finns det en version som heter Sweet Rose, och de ser i princip likadana ut. Det syns inte i bilden, men den har små, små, skimmerkorn vilket ger en fin lyster på huden.
   Rouget kostar 49,50:- och håller sjukt länge - jag tror att jag har haft min i knappt ett år och som ni ser är det mycket kvar än! Väldigt mycket produkt för en liten summa pengar.
 
Här och här kan ni se den i två olika sminkningar.
 
psst! Blushern funkar även otrolig bra som ögonskugga!
 
Vilken rouge använder ni?
 

KOMMENTERA

Ledig! Eller?

Usch, min svensklärare har så extremt dålig kommunikation! Hon var sjuk igår; och kanske idag. Kanske.
Är hon sjuk; så har vi inga lektioner idag (våra tisdagar är lite speciella haha), är hon inte det så har jag en lektion. Dock har hon inte skrivit eller skickat någonstans ifall hon är sjuk eller inte, så jag har ingen aning om jag ska ta mig till skolan alls. Så sjukt ovärt om vi är lediga!
 
Helst av allt vill jag bara vara hemma idag, hämta mitt paket om det kommit och bara ta det lugnt. Planera lite inför USA och så.
 
Går ni i skolan idag?
 

Ni får en bild där jag ser lite glad ut i alla fall!

KOMMENTERA

Sextonde december 2013


KOMMENTERA

Kort dag

Idag har jag bara två lektioner, sjukt skönt! Har dessutom sovmorgon, börjar 10:30 med ekonomi, har en lunch på knappt tre timmar, en timmes sam-lektion och sen ska jag åka och hämta ut paket (om det inte är försenat!)! Ni får se vad det är när jag kommer hem. :)
 
Vad tycker ni om den nya designen förresten? Jag funderar lite på om jag kan göra den juligare, med typ lite snö, en tomteluva eller så. Vi får se! Annars gillar jag den. Den är ljus och stilren, och jag får plats med stora bilder!
 
Orkar inte dra fram kameran så ni får se årets skolfoto istället!

KOMMENTERA

Femtonde december 2013

 
The Moustache Squad! 
 
Cookie är 19 år gammal och bloggar om allt från söta katter till smink (precis som jag!). Hon kollar mycket på The Walking Dead och har haft en hel del coola färger i sitt hår. Riktigt ball brud, så klicka på hennes bild för att komma till bloggen!
 
 
Den andra bloggaren i TMS heter Maja och är en otroligt söt tjej! Hon lyssnar på One Direction, älskar att fota och rita. Hon ger massa fina tips så klicka er in där nununu!!
 
 
Sandras blogg är fylld av färger, foton och söta saker! Hon uppdaterar ofta och har dessutom en julkalender igång med finfina tips!

KOMMENTERA

Kursivt eller inte?

Vad tycker ni om den nya designen? Jag gillar den! Den är ljus och fräsch, och headern är fylld med saker jag tycker om och skriver om här i bloggen - allt från foto till skönhet till resor.
 
Men, jag undrar en sak! I menyn, ser ni texten som kursiv eller normal? Jag ser den som kursiv (och bara här men inte på testbloggen), men några av mina vänner gör det inte. Så nu frågar jag er!
 
Hur ser ni menytexten? Och vilken webbläsare använder ni?
 
 

KOMMENTERA

Ny design på g!

Ledsen att uppdateringen varit låg, men det enda jag har gjort idag är att plugga, städa lite och fixa på en ny bloggdesign! Förhoppningsvis är den klar ikväll :)
 
Det blev tacos till lunch också, hur gott?! Så himla enkelt och så sjukt gott. Musikhjälpen har kört hela dagen också, otroligt bra initiativ och helt galet att de fått in över 20 miljoner! Har ni kollat på Musikhjälpen?
 
 

KOMMENTERA

NYX Cosmetics

Jag behöver en Curve liner. Och en Jumbo Eye Pencil. Och ett löspuder. Och en primer. Och allt annat. 
 
 
Det känns så otroligt overkligt att jag om bara lite mer än en vecka kommer att stå i en av många skönhetsbutiker runt om i Los Angeles och välja ut fint smink att ta med hem. Att jag kommer fira amerikansk jul; äta kalkon istället för skinka, den 25e dessutom istället för den 24de.
 
   Om åtta dagar åker jag till L.A. Det ska bli så otroligt kul att få komma dit igen!

KOMMENTERA

Nytt i menyn!

 
 
Nu har jag lagt till en ny grej i menyn! Under rubriken "Aktuellt" kan ni kika in då och då, för där kommer jag att länka till t.ex. tävlingar eller chanser att vinna länkar. Som nu till exempel! Ställer ni åtminstone en fråga i min frågestund får ni en länk! 
 
Klicka här (eller i menyn!) för att ställa en fråga. 

KOMMENTERA

Panta Luren!

För två dagar sen gjorde jag något himla bra, för både miljön och min plånbok: jag pantade min lur!
 
Min älskade, fina, bedårande lilla Samsung Galaxy S2 har varit sönder ett tag - laddkontakten är paj och jag kan helt enkelt inte ladda telefonen - och jag har varit utom mig av sorg. (nja, okej, jag har överlevt med en liten Nokia rätt bra)
   Dock, i samband med att jag letade nya mobiler på nätet, ramlade jag in på sidan pantaluren.se! Det är en sjukt enkel site där man helt enkelt klickar i vad man har för typ av mobil, i vilket skick den är i och hur mycket pengar man vill skänka till välgörenhet (allt från 0-100 % av beloppet). Trots att min lilla S2:a i princip inte går att använda fick jag ett par hundralappar för den, och även ActionAid som jobbar för utsatta kvinnor och barn fick en slant. Man kan välja mellan fyra olika välgörenhetsorganisationer (eller ingen alls, men det tycker jag är lite snålt så här i juletid :))
 
 
Jag tycker att det här är en oerhört bra sida, och inte bara för att man får lite fetare plånbok av det. Dessutom är det ju superbra för miljön att man kan sälja vidare eller återanvända de delar som faktiskt fungerar!
 
Och just det, delar man deras länk på Facebook skänker de ytterligare 10 kronor till ActionAid. Hur bra?!
 
 
 
Så nästa gång ni ska köpa ny telefon, kan ni väl skicka in er gamla? Det kostar er absolut ingenting, men kan göra stor skillnad både för andra i världen, och er plånbok. Panta luren!

KOMMENTERA

Fjortonde december 2013


mouseover

KOMMENTERA

Trettonde december 2013
KOMMENTERA

Det är ju ändå lucia

 
Kommer ni fira lucia idag? Kanske kommer ni att vara med i nåt tåg, äta en lussebulle på lunchen eller ha glitter i håret, som jag?
 
Nu är det bara 11 dagar kvar till jul, och 10 dagar kvar till att jag åker till Los Angeles! Jag är så otroligt taggad, det ska verkligen bli superkul! Dock hade jag velat ha lite snö innan jag åker ...

KOMMENTERA

Tolfte december 2013

 
Som ni ser höjer jag exponering och kontrast, ljusar upp skuggor och vita parter och mörkar svarta delar. Eftersom jag har fotat hud nära, har jag lite lägre klarhet än standard då det jämnar ut hudtonen.

KOMMENTERA

Konstiga artiklar!

Är det bara jag som fullkomligt älskar att läsa artiklar och nyhetsreportage samt se dokumentärfilmer om knäppa människor eller händelser? Som exemplena jag hittat på nyheter24, som ni kan läsa här nedan.
 
Hur ofta händer det liksom att någon drar svärd för att slippa betala för en burrito?
 
Länk till: Artikel 1 // Artikel 2 // Artikel 3
 
Vilken historia tyckte ni var knäppast/roligast?

KOMMENTERA

Elfte december 2013


KOMMENTERA

Det här är en rubrik

Godmorgon!
 
Hur gick gårdagens nationella för er som hade det? Mina gick helt okej, tror jag i alla fall. Idag har jag sista mattedelen, och sen är jag klar det här året!! Inte en enda mattelektion kvar! Så himla skönt. De sista veckorna i skolan är alltid rätt slappa, men det behövs tror jag. Och idag är det bara 12 dagar kvar tills jag åker till Los Angeles!
 
 

KOMMENTERA

Tionde december 2013

 
Leta upp mönstret du vill ha, och skriv din text ovanpå det.
 
 Högerklicka på textlagret och välj "Rastrera typ".
 
 Välj trollspöverktyget, se till att toleransen är hög och rutan "Angränsande" avbockad. Markera texten.
 
 Markera bakgrundslagret och tryck ctrl+x (tror att det är command+ctrl+x på Mac, inte helt 100!).
 
 Öppna bilden/bakgrunden där du vill ha texten, och tryck ctrl+v.Voilà!
 
 Genom att högerklicka på lagret och välja "Blandningsalternativ..." kan du fixa ramlinjer, skuggor och massa annat!
 
Resultatet:
 
 
Vad tyckte ni om min pictorial?

KOMMENTERA

Vinnaren av arganoljan från Luxliss!

 
Jag ska försöka fixa fler tävlingar till er :)
Eftersom det inte var något krav på motivering har jag självklart lottat ut vinnaren - så det var slumpen som avgjorde!
 
Grattis Missle!

KOMMENTERA

Dagens låt - Relationsteorin


Sveriges rapdrottning ♥

KOMMENTERA

Nionde december 2013

Tack för tipset Jenna!
 
 1. Värm ugnen till 180°C och lägg pappersformar i muffinsplåtar.
 2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en stor bunke.
 3. Blanda smör och gräddfil till en vit smet.
 4. Tillsätt äggen ett i taget och blanda ordentligt efter varje ägg. Blanda i vaniljessensen.
 5. Blanda hälften av den första blandningen med smörmixen, och blanda sen i resten av torrblandningen.
 6. Fyll muffinsformarna till ¾ så de har plats till att svälla upp i ugnen.
 7. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter, eller tills de inte är kladdiga i mitten heller.
 8. Låt svalna, och servera!
 

// Bildkälla //

KOMMENTERA

13 dagar kvar till jul (typ)

 
Godmorgon! 
 
Nu är det bara 15 dagar kvar till julafton! Och 14 dagar kvar till min Los Angeles-resa. Och 13 dagar kvar till min familjs julafton, haha! Eftersom vi inte är hemma över jul kommer vi att äta köttbullar och öppna alla andras julklappar den 22a december - tidig jul! I och för sig kommer vi ju sen inte att fira jul förrän den 25 (amerikansk tradition), så vi är ju nästan rätt haha!
 
Ska ni fira jul i år?

KOMMENTERA

Åttonde december 2013


mouseover som vanligt

KOMMENTERA

Jag är igång igen!

Äntligen är helgen över! Det har varit så otroligt mycket att göra men också så otroligt kul!
Julfesten blev superlyckad och alla verkade ha roligt, jag och Rasmus gjorde en grym insats som värdpar! :D
   Teaterföreställningarna gick också bra, men jag är helt sjukt trött nu även om jag sov elva timmar inatt. Ska se Solsidan och får se hur länge jag är vaken efter det.
 
Fick en julkalender av mamma och pappa idag också, grymt glad haha. Och skitsamma om det är lite sent haha, hellre det än att inte ha någon alls - och nu fick jag ju dessutom trycka i mig åtta bitar choklad! ^^
 
Hur har er helg varit? 
 
 

KOMMENTERA

Sjunde december 2013

 
Vilken form ska man ha?
   Formen, tycker jag, är ganska fri. Bara man inte ser överdrivet förvånad ut, har helraka bryn eller inga alls, haha. Man ska se neutral ut när man inte gör några ansiktsuttryck. Här är dock några riktlinjer som kan vara bra att följa!
 
 Ögonbrynet bör börja i linje med den inre ögonvrån, ha sin högsta punkt i linje med mitten av näsan (genom kanten av pupillen), och sluta i linje med mitten av näsan (genom den yttre ögonvrån). 
 
Vilken färg ska man ha? 
   Ett bra tips är att följa färgen på utväxten i sitt hår, och ta hänsyn till kalla vs varma toner. Det kommer se naturligast ut. Blondiner kan gärna använda askigare toner istället för bruna eller svarta. Tänk på att aldrig ha ögonbryn som är mer än två-tre nyanser mörkare än din hårfärg!
 
Hur får man dem att hålla hela dagen? 
   Det finns såå många trick, och alla har sin favorit. Själv sprayar jag lite hårspray på en ögonbrynsborsta eller mitt finger, och drar över brynen. De blir stela men sitter hela dagen! Annars finns det vax och gelé för bryn.

KOMMENTERA

Sjätte december 2013

 
Retuscherar du dina bilder? Nej, det är väldigt sällan! Jag redigerar jämt, men retuscherar inte alls särskilt ofta. Det är mest på headerbilder och sånt, som man ska se länge och ofta.
 
Är dina ögon så blå, eller är det linser/Photoshop? De är väldigt blå! De enda linserna jag använder är genomskinliga kontaktlinser :)
 
 
Gör du din egen bloggdesign? Ja, det gör jag, och jag gör inte designer till andra. Det har jag tyvärr inte tid till!
 
Gör du bloglovin'-/länkbyten? Bloglovin'-byten gör jag jättegärna! Länkbyten är extremt ovanligt, men om det är en blogg jag följer eller tycker om kan det hända.

KOMMENTERA

Pyssel

 
Jag kom i säng sjukt sent igår, eftersom jag satt och pysslade! Jag ska ju vara julvärdinna på en julfest imorgon kväll, och jag och min kompanjon (visst låter det ont?) behöver talkort. Så jag målade fina kort röda och limmade fast glitter och paljetter! Får se om jag laddar upp någon bild haha, men jag tyckte att de blev fina! :)
 
I övrigt kommer uppdateringen att vara låg; jag sover över hos Line inatt och imorgon är jag upptagen hela dagen. Jag har i alla fall fixat julkalendern så helt utan inlägg blir ni inte!
 
Vad ska ni göra ikväll?

KOMMENTERA

Femte december 2013

mouseover

KOMMENTERA

Få läppstiftet att sitta hela dagen!

 
 • En bra grund är A och O. Lägg ett lager foundation eller flytande concealer, pudra lätt och måla sedan med stiftet.
 • Pudra lätt ovanpå det första lagret läppstift, och måla sedan ett lager till. Pudra gärna en gång till med ett transparent puder.
 • För att inte färgen ska åka av när man dricker kan man slicka lite diskret på glaskanten - stiftet fäster inte lika lätt på blöta ytor!
 • Exfoliera ofta. Du får mjuka, fina läppar och färgen sitter garanterat bättre.
 
Har ni några bra läpptips?

KOMMENTERA

Fjärde december 2013

 
Mer info om oljan kan hittas här.
För ännu större chans att vinna: 
 • Skriv om tävlingen på din blogg! Använd bilden ovan och länka till min blogg
 • Dela bilden på instagram (all text måste komma med!) och länka min blogg
 • Dela bild och länk till min bild på Facebook
Ingen av inläggen eller bilderna får tas bort innan eller efter att tävlingen avslutats. 
Det här inlägget är i samarbete med highgrade.se.

KOMMENTERA

It's a new dawn, it's a new day, it's a new life for me


Sjukt härlig låt att börja dagen med!
 
Hur tidigt brukar ni gå upp? Jag har börjat gå upp mycket tidigare än vad jag egentligen behöver. Oftast vaknar jag 2,5h innan min buss går, snoozar i 20-35 minuter och går sen upp. Jag tycker om att ha mycket tid på mig på morgonen, det är hemskt att stressa! Jag vill ha tid att äta i lugn och ro, blogga, och fixa sminket in i det minsta. 
 
Hur lång tid tar ni på er på morgonen? Vad gör ni under den tiden?
 
 

KOMMENTERA

Juridik, idrott och lite spagetti

Usch, veckorna före jul är definitivt inte kul, i alla fall om man går i skolan. Det enda man längtar efter är jullovet och det enda lärarna gör åt det är att lägga massa prov, förhör (och dessutom NP nästa vecka!!) de sista dagarna. Bajs.
   Jag har juridikprov på torsdag och idrottsutvärdering på fredag, som sagt NP nästa vecka, så den här kvällen, morgondagens lunchtimmar och onsdag+torsdag kväll kommer att gå åt till plugg. Så. Himla. Segt.
 
Nåja, jag ska laga spagetti idag så nåt bra finns det i alla fall att se fram emot.
 
 
Förresten lurade jag er lite imorse haha, jag har inte alls klippt mig! Ville mest se lite reaktioner. ;) Vad tycker ni? 
 

KOMMENTERA

Dagens låt - All Star
KOMMENTERA

Tredje december 2013

*mouseover*

KOMMENTERA

Cut

 

KOMMENTERA

Wanties ♥

 
 
Är det något i kollaget ni skulle vilja ha?

KOMMENTERA

Andra december 2013


Mouseover
 
Dags för en recension av håroljan jag fick hem för några dagar sen! Jag har hunnit testa den två gånger (råkade överdosera första gången, hehe) och jag måste säga att jag är riktigt nöjd!
 
   Till skillnad från många andra arganoljor är den här i en smart sprayflaska istället för en med pump. Jag gillar det då man slipper bli kladdig om händerna och istället direkt kan få produkten i håret! Den är dessutom riktigt dryg, 2 tryck räcker bra för mitt hår som är drygt nyckelbenslångt, så jag tror att flaskan på 60ml kommer att räcka riktigt länge.
 
Jag kommer snart att tävla ut ett exemplar av den här produkten, så håll utkik i min julkalender!
 
+ Otroligt smidigt med sprayflaska!
+ Skyddar håret mot UV-strålning
+ Tas upp snabbt av håret
+ 100 % fri från sulfater, parabener, mineraloljor och fosfater
+ Luktar inte
 
- Lätt att överdosera, så testa med 1-2 tryck första gången! 
 
 
 
Det här inlägget är i samarbete med highgrade.se.

KOMMENTERA

Klanthuvud

Jag är så himla klantig!! Åkte ju iväg med familjen för att kika på julskyltningen, tar upp kameran och ska knäppa några kort när jag märker att minneskortet inte är i. Så. Himla. Dum. Jag plockar ju ut kortet (och sätter det i datorn) när jag överför bilder till till exempel bloggen, och glömde alltså att sätta in det i kameran igen.
Åååhh, är alldeles arg på mig själv.
 
Ja ja. Vi gick och åt på restaurang sen, och jag beställde in världens godaste spaghetti ai frutti di mare. Smaklökarna ropade halleluja ett bra tag efteråt, haha, kan bara rekommendera den! Kan beställas på Sallys i Gamla Stan.
 
Lastgammal bild

KOMMENTERA

Julskyltning

Idag är det december! Det känns heeelt sjukt, det här året har gått så grymt fort. Kan inte riktigt fatta att det är runt tre månader sen jag började gymnasiet, eller att det är åtta månader sen min yngsta brorson föddes. Det är galet!
 
Mamma, pappa och jag ska åka in till stan senare idag för att titta på bl.a. NKs julskyltning. Jag tar självklart med kameran, och ska försöka få några bra bilder till er som inte bor i Stockholm eller av andra skäl inte kan se de fina dekorationerna :)
 
Har ni något speciellt planerat i december?
 

KOMMENTERA

Första december 2013

Äntligenäntligenäntligen är det dags för min julkalender!! Enjoy! 

För muspekaren över bilden för att öppna den första luckan!
 

KOMMENTERA