Jag är redo för Halloween!

 
 
Vad ska ni klä ut er till?

KOMMENTERA

Lite sådär vitgrönsilverturkost

Mitt hår är katastrofalt just nu. Har aldrig haft såhär dålig hårkvalite, eller en så ful färg (eller okej, mitt morotsorangea var nog snäppet värre, men ändå) :(
 
Ni vet såna där små, elastiska trådar man kunde dra ur resåren på typ trosorna när man var yngre? Jag kammade mitt hår igår när det var blött (ajabaja, men jag var tvungen!), och det lossnade en tova med hårstrån som var precis som såna trådar!! Paniken alltså ...
Jaja, jag får helt enkelt se till att ta hand om mitt hår ordentligt ett tag framöver, med inpackningar, fläta 24/7 och framförallt INGA BLEKNINGAR. Vi får se om jag fegar ur och kör någon toning över innan skolan börjar igen ...
 
Vad är det värsta ert hår har fått stå ut med?
 
 Saknar hur mitt hår såg ut här :(

KOMMENTERA

Favoritprodukter Oktober månad

 
  1. Garnier Skin Renew Daily Moisture Lotion - min absoluta favoritfuktkräm! Garnier har grymma produkter, och den här är krämig, dryg och verkligen effektiv. Huden blir supermjuk och återfuktad; och hur grymt är det inte att den har SPF 28?! Solskydd är viktigt även nu på hösten, kom ihåg det!
  2. Color Club Nail Lacquer - ett nagellack i en helt underbar nyans (som egentligen är lite grönare än den ser ut att vara på bilden), som funkar till både fest och vardags, året om. En riktigt härlig, turkos nyans!
  3. Isadora Wake Up make-up foundation - jag har inte så mycket att säga om den här produkten, förutom att den är grym! En dryg foundation med ljusreflekterande pigment, som ger huden lyster och ett matt resultat. Medeltäckande och helt fantastisk. Läs min recension av den här!

KOMMENTERA

Autumn pictures













KOMMENTERA

Fairytale

Tack Cecilia för inspirationen!
 
 
 
 
 
 
Det här var de bilder som blev bäst, på de andra var kamerainställningarna knas eller ljusförhållandena helt mongo. Men jag blev ändå rätt nöjd! Vad tycker ni? :)

KOMMENTERA

Fotodag imorgon!

Nu när jag var så duktig och pluggade idag, kan jag belöna mig med en fotodag imorgon! Jag har dessutom läst en maaaaassa fototips på nätet så ska testa lite funktioner och idéer jag har i huvudet :)
 
Vill ni se några speciella typer av bilder? Stilleben, makro, produktbilder, rörelse, höst, osv? :) Den mest kreativa idén får en länkning! 
 
 
Bild över Petersplatsen i Rom, tagen från Peterskyrkan

KOMMENTERA

Star Wars-kväll!

Äääääntligen har jag pluggat klart!! Eller, inte klart, men så långt som jag pallar med idag. Jag brukar alltid sätta upp små "mål" med små belöningar när jag pluggar, det blir faktiskt lite lättare då! Som den här gången bestämde jag mig för att när jag var klar med alla miljoner instuderingsfrågor, skulle jag få pilla med min nya design! Det är såå kul att koda så det var en bra motivation :)
 
Förresten, ni vet väl att det är Star Wars-mania ikväll på sexan? Jag har faktiskt aldrig sett de filmerna (pin!) så ska ta mig samman och göra det ikväll, efter att jag övningskört lite med papi. Ska ni se filmerna? Har ni sett dem förut?
 
Reprisbild

KOMMENTERA

Samhällskunskap

Usch vad det är trist att behöva plugga på lovet! Jag har ett samhällskunskapsprov under nästa vecka så jag måste plugga på massa sånt ... menmen, det är inget svårt så jag borde inte klaga haha!
 
Har ni något ni måste plugga på över lovet?
 
 

KOMMENTERA

Planering

Sitter och planerar Halloween med Fanny, vi ska gå "Bus eller godis" med hennes lillbrorsa! Egentligen är det väl mest vi som vill klä ut oss och gå haha, men känns skumt med två sextonåringar som tigger godis så vi tar med honom som ursäkt ... ;)
 
Men som sagt planerar vi lite hur vi ska se ut, hennes brorsa vill vara samuraj (hur coolt?!), Fanny, eh, "blodig", och jag ska vara zombie! Jag övade ju lite för någon vecka sen, men på torsdag ska jag definitivt vara mer extrem! Har en grym idé men den får ni inte se förrän då ;) Kanske fixar en pictorial till er!
 

KOMMENTERA

Ultrablond X-tra

 
Operation Bli Blond är i full gång! Jag har kört en blekning så nu är mitt hår ojämnt ljusgrönturkost och verkligen supermegafult. Dock himla mycket ljusare och blekare än tidigare, så jag tror det löser sig efter ännu en blekning om några dagar, och sen ett par rejäla omgångar silverschampo!
 
Tycker mest att det är konstigt att den här blekningen kunde ta bort mitt (permanenta) vinrödlila på en blekning, men inte lyckas ta bort min blå toning ... vet ni några tips för att få bort blå hårfärg så kommentera gärna!

KOMMENTERA

Header in progress

Jag är så sugen på en ny design!! Jag har tusentals med idéer och sitter och leker hur mycket som helst i Photoshop, samtidigt som jag inte vill byta design riktigt än, inte förrän jag är blond och kan ta nya bilder! Surt att behöva göra om hela designen igen om några dagar, haha! Istället fixar jag "grovskisser", idéer på hur min header och resten av designen ska se ut ... jag tror att det kommer bli asbra :D
 
 

KOMMENTERA

Sloths

Sengångare är lätt ett av mina favoritdjur, haha. Hur coola är de inte?! Jag älskar dem. ♥
 

KOMMENTERA

Helgshopping

Hur är det med er idag? Jag vaknade vid kvart i ett idag, fick lite halvpanik för att jag sovit bort halva dagen (skulle bland annat träffa Fanny), men så kom jag på att det ju är vintertid, så klockan var "bara" kvart i tolv! :)
 
Snart ska jag i alla fall iväg och möta upp Fanny, så ska vi åka och shoppa en sväng. Jag ska bland annat köpa blekning och silverschampo, det blåa åker alltså under veckan!  Jag orkar inte hålla på och färga om hela tiden och min utväxt blir alltid så ful. Därför kommer jag att vara blond ett tag nu, i alla fall i några veckor! Spännande att se va ...? ;)
 
Stelchey_97, bild från igår

KOMMENTERA

Gårdagens makeup: Champagne

 


KOMMENTERA

Gäster

Ledsen för dålig uppdatering idag, men vi ska ha gäster (de kommer om ca en kvart!!) så vi har förberett för det hela dagen :) Städat, lagat mat, jag har bakat cupcakes. Fullt upp alltså!
 
Kommer uppdatera mer imorgon, med bland annat tydligare bilder på kvällens makeup!
 
 

KOMMENTERA

Idol 2013

Kollar ni på Idol? Jag har inte följt det särskilt noga, men jag har sett på ett par avsnitt och har lyckats skaffa mig några favoriter! Tycker överhuvudtaget att alla deltagare i år är galet duktiga, det brukar vara ett par superbra och flera mellanbra, men 2013 är det verkligen överfullt med talanger!!
 
Hejar ni på någon särskild deltagare?
 
 

KOMMENTERA

Dagens makeup: Au natural




KOMMENTERA

Gårdagens makeup

Inte så svårt att gissa vilken tidsepok min inspo kom ifrån, va? ;)
 
 
 

KOMMENTERA

Snart är det höstlov!

Håll ut! Bara en skoldag kvar innan det är dags för loooov!! Det ska bli så himla skönt, även om jag har lite plugg i matte, samhällskunskap, svenska och ekonomi ... om jag orkar, haha.
 
Min yrsel är fortfarande inte bra! :( Och jag har fortfarande ingen aning om vad det kan vara, så tänkte dra förbi skolsyster innan skolan börjar och se vad hon säger, kanske måste åka in, i alla fall till vårdcentralen? Vi får se helt enkelt! Håll tummarna för att det inte är så farligt :)
 
Hur mår ni idag?
 
 

KOMMENTERA

Skolfoto

 
 
Vet inte riktigt hur mycket mina fina klasskamrater vill vara med i bloggen, så klippte bort och censurerade ut dem på sista bilden, men såhär ser i alla fall årets skolfoton ut! Jag är för en gångs skull sjukt nöjd med gruppfotot - kunde inte porträttet se ut så också? Värsta Hollywoodleendet liksom ...

KOMMENTERA

Catfish

 
 
Ni måstemåstemåste se den här dokumentären!! Den är heeeelt sjuk, jag skojar inte.
Den handlar om en kille, Yaniv, som har fått många av sina fotografier avmålade av en åttaårig tjej, som han då har börjat maila med.
Efter ett tag skriver Abbys (tjejen) storasyster till Yaniv, de börjar snacka och blir så småningom kära. Supergullig långdistansförälskelse osv. Bara det att det visar sig att systern ljuger för honom om sitt liv. Säger att hon spelat in covers som lätt hittas på YouTube, har svårt att träffas, osv ...
Yaniv börjar nysta i det här och jag skojar inte när jag säger att jag allvarligt talat satt och gapade när jag såg det här igår.
 
Helt jävla galen, sann (det är det som är det sjuka med den) historia som ni bara MÅSTE se!! Finns på Netflix, MTV och kanske SVT Play :) Google it!

KOMMENTERA

Hur lägger man in en header?

Fick en fråga från Olivia om inte jag kunde visa hur man lägger in en header i sin bloggdesign, dvs i koder och så! Och det kan jag absolut göra! :D
 
Förstår ni inte min lilla fina, övertydliga pictorial kan ni klicka [ här ]!
 
 

KOMMENTERA

Lika som bär! Eller?

Okej, vi måste reda ut en grej! Är jag lik Jennifer Lawrence? Jag får höra det relativt ofta men kan verkligen inte se någon likhet (förutom möjligen en yttepytteliten sådan på den första bilden på henne ↓) ... har även blivit liknad vid Scarlett Johansson, men absolut inte ofta och jag tycker definitivt inte att vi är lika. Jag tar dock båda två som enorma komplimanger då både Jennifer och Scarlett är två otroligt vackra kvinnor.
 
Tycker ni jag är lik Jennifer Lawrence? (Kanske Scarlett?) Liknar ni någon?
 
 

KOMMENTERA

Netflix

Jag vaknade för ungefär en timme sen då mitt alarm ringde, men kände att jag fortfarande är yr och illamående så det blev en sjukanmälan och en krypa-ner-under-täcket-och-aldrig-mer-komma-fram-dag. Kan hur som helst inte somna om så ska se om jag kan hitta någon bra film/TV-serie på Netflix.
 
Förslag? Jag har tillgång till både svenska och amerikanska Netflix :)
 
 
 

KOMMENTERA

Dizziness

Har märkt att jag skriver fler och fler av mina rubriker på engelska, trots att jag är 100 % svennebanan. Weird.
 
Blev as-yr idag vid fyratiden och höll nästan på att svimma, krigade mig hem för att bara må ännu sämre och bli ännu mer yr. Vet inte alls vad det beror på, några förslag? Gravid..? Får i alla fall se om det är bättre imorgon, får väl bli ett besök på vårdcentralen annars. Galet obehagligt att världen snurrar såfort man inte ligger helt blickstilla! Ni anar inte hur kaoz det är att skriva det här ...
 
Sov gott, finisar, så hörs vi imorgon!
 

PS! FÖRRESTEN ÄR DET INTERNATIONELLA CAPS LOCK-DAGEN IDAG. MISSADE DET HELT :(
 
 

KOMMENTERA

Little School of Beauty: Pormaskar & finnar

För det första: vad är pormaskar? För att svara på det måste man veta att det finns två olika typer av pormaskar: "öppna", och "stängda". De öppna är de små svarta prickarna man kan få i ansiktet - och de är egentligen bara pigment! Såna pormaskar gör alltså ingen skada. De stängda, däremot, visar sig som små knottror och blir sedan finnar. Det är dessa pormaskar du vill förhindra och motverka!
 
Så vad kan man göra? Det finns speciella porplåster man kan köpa, som drar bort öppna pormaskar, vilket även ett ångbad kan göra. Receptbelagd a-vitaminsyra hjälper många, men det finns också receptfria preparat att använda under natten; Basiron är ett sådant. Något man kan göra för att förebygga stängda pormaskar är att använda oljefria produkter då de inte täpper till porerna så som oljebaserade medel gör.
 
 
Om du lider av akne ska du se till att sköta din hy noggrannt med vattenlösliga produkter (dessa är inte lika "tunga" som vattenfasta), och dra ner på koffein och nikotin. Och ingen hårspray i ansiktet!! Det låter självklart, men det är en vanlig anledning till att många får finnar vid hårfästet. Täck istället över pannan och sidorna av ansiktet med handen när du sprayar.
 
När du väl fått en finne, försök att inte klämma den! Jag vet hur svårt det är, så om du ändå ska pilla, gör det rätt: rengör ansikte och händer noga innan, och kläm inte med naglarna. Värm upp huden med en blöt tvättlapp, eller ett ångbad. Tänk på att bara klämma finnar med vita centrum! Och ger inte finnen med sig efter ett par sekunder, låt den vara. Du kommer göra mer skada än nytta om du fortsätter.
 
Jaha, men om man nu inte får klämma - hur döljer man då finnar? Blir det inte värre om man kletar på massa smink?
Jo, om sminket är oljebaserat. Det värsta med att sminka finnar är snarare att de blir mer synliga, än faktiskt värre. Ös istället på med fukt, och låt huden vila utan smink, på sin höjd lite concealer. Det bästa är två lager fuktkräm och ett tunt, tunt lager concealer! Har du finnar i pannan eller runt ögonen; satsa på ett färgstarkt läppstift - akne vid munnen? Kanske en lite bredare eyeliner än vanligt. Dra uppmärksamheten ifrån finnen!
 
 
Hur brukar du hantera finnar?

KOMMENTERA

Sex bra saker med hösten

 
 
♥ Man kan ha på sig tjocka raggsockor och varma, stora halsdukar utan att svettas ihjäl!
 
Soppa till middag blir mer och mer vanligt, mums!
 
♥ Massa bra serier startar igen som The Walking Dead och Breaking Bad. 
 
 Höstlovet!!
 
Det finns så sjukt många fina photo-ops.
 
Man får ett tillfälle att rensa ur garderoben, uppdatera sitt sminkförråd och färga om håret efter sommaren!
 
 
Vad gillar ni med hösten?

KOMMENTERA

Grazette Crush 6: Pineapple Wonder Mask

 
Den här hårinpackningen är såå fantastisk! Formulan är underbart krämig, den luktar gott (kanske inte så mycket ananas, men ändå!) och får till och med mitt sönderfärgade, torra hår att bli mjukt, följsamt och glansigt! En liten klick räcker långt och det räcker med att ha i inpackningen i 60sek-5 min, allt beroende på hur lång tid du har över.
Enligt beskrivningen ska den förutom att vara hårstärkande, värme- och färgskyddande också ge volym, vilket jag tyvärr inte märker av - annars hade det varit en ren mirakelprodukt!
 
4/5 i betyg. Det som helt enkelt drar ner den ett poäng är att den inte håller precis vad den lovar, och doften är inte särskilt lik ananas. Men jag kommer definitivt att köpa den igen!

KOMMENTERA

Dagens makeup: A Cinderella story

 
Jag har använt 
Isadora Wake Up Makeup Foundation '002 Sand'
Apoliva Concealer
H&M Blush 'Tawny Rose'
H&M Bronzer
Fate of Flower Ögonbrynspenna 'Brown'
Wet n Wild Eyebrow Trio
E.L.F. Eyelid Primer
Lypsyl (ögonprimer)
MUS Microshadow 'White'
E.L.F. 100 palette
Wet n Wild Mega Liner
L'Oréal Stiletto Mascara

KOMMENTERA

DIY: Ansiktsmasker

Här kommer några grymma och enkla recept på ansiktsmasker man kan göra själv hemma! 
 
Uppmjukande och utslätande: Blanda 1 glas naturell yoghurt med ½ finriven gurka. Smörj in mixen i ansiktet och låt verka i 10 minuter innan du sköljer av den med ljummet vatten. Tänk på att masken blir ganska rinnig, så den är lättast att använda i t.ex. badet!
 
Uppstramande: Pensla en uppvispad äggvita i ansiktet och låt verka i 10 minuter. Skölj med ljummet vatten! Den här masken kallas och för "askungemasken" eftersom den stramar upp huden tillfälligt - till exempel före en bal ...
 
Renande och sammandragande: Blanda 2 dl havremjöl (mortlade havregryn) med 3 tsk färskpressad citron, 2 msk kallpressad mandelolja (hittas på apotek eller i hälsokostaffärer) och lite vatten. Låt verka i ca 15 minuter efter applicering, innan du sköljer av med ljummet vatten. Den här masken renar och drar ihop porerna och är därför perfekt för fet hy!
 
Lugnande och fuktgivande: En klassisker som alltid känns lika uppfriskande! Blanda helt enkelt 1 tsk filmjölk eller naturell yoghurt med 1 tsk honung och smörj in i ansiktet. Låt verka i 20 minuter, skölj av med ljummet vatten.
 
Uppfräschande: Blanda 1 äggula (kanske gulan som blir över vid den uppstramande masken?), 2 tsk vetekli, 2 tsk honung och 1 tsk färskpressad citron till en smet som du applicerar i ansiktet och på halsen. Låt verka i 15-20 minuter, skölj av med ljummet vatten. Fungerar på alla hudtyper!
 

KOMMENTERA

(Lite för) tidig morgon

Godmorgon! 
Jag vet inte om jag råkade sätta klockan en timme tidigt eller vad som har hänt, men jag hade i alla fall sjukt god tid på mig idag! Det är en timme kvar tills jag ska gå, och är redan helt klar. Nåja, mer tid att blogga, och så kunde jag ta det lugnt hela morgonen! Till exempel hade jag på en äggvitemask (recept kommer upp om några timmar!) direkt när jag klev upp som extra avkoppling. Jag la också lite mer krut på min makeup idag, ni ska få tydliga bilder senare idag!
 
Jag tror att det är viktigt med såna här tidiga morgnar ibland, eller inte att de är tidiga men att man ger sig själv lite extra tid på morgonen. Många slänger bara på sig sitt smink, kastar i sig frukost och springer iväg till bussen, men jag tycker att det gör en så himla stor skillnad på resten av dagen om man kan sitta ner och ta det lugnt när man äter, byta outfit ett par gånger om man inte är nöjd och lägga sin makeup i lugn och ro. Även de som bara använder bassmink + mascara kan få ett mycket bättre resultat om de bara tar det lugnt!
 
Hur mycket tid brukar ni ge er själva på morgonen?
 
 Som sagt kommer det tydligare bilder under dagen!

KOMMENTERA

Little School of Beauty: Hudvård

Från och med idag kommer jag ca 2 gånger i veckan att ta upp ett nytt ämne i min "Little School of Beauty"! Hudvård är först ut!
 
 
Huden är kroppens största organ och dess främsta uppgifter är att skydda det som finns innanför den, bevara kroppens fuktighet och se till att kroppstemperaturen håller sig jämn. Tänk så mycket huden får utstå! Inte konstigt att den kan behöva lite hjälp på traven och extra lyx ibland.
Men innan du kan börja inhandla hudvårdsprodukter, behöver du ha koll på vilken hudtyp du har.
 
Normal hy är mycket ovanligare än den låter! Har du normal hy får du sällan finnar och huden är varken särskilt torr eller glansig. Om du lyckats få gener för normal hy kan jag bara säga grattis!
 
Torr hy kännetecknas av att den lätt blir torr, fnasig och stram, speciellt efter rengöring. Torrisar har små porer och får sällan akne, men behöver dock extra fukt! (Fun fact: på 1800-talet gjordes kopplingar mellan torr ansiktshy och torra underliv, och det var så den första vibratorn kom till ...)
 
Fet hy känns oljig och blank, speciellt i T-zonen (panna, näsa, haka). Medför synliga porer och akne!
 
Blandhy är den vanligaste hudtypen. Det har du om du är torr eller normal på kinderna, men har en lite fetare T-zon.
 
Känslig hy är väldigt fin och lätt genomskinlig. Ibland kan det synas ytliga, vidgade blodkärl. Känslig hy kräver extra mycket omsorg.
 

Rengöring är A och O. Många tror att det räcker med en lätt makeupremover och lite vatten - men kvällsrutinen måste vara noggrannare än så. På morgonen räcker det dock med att skölja ansiktet innan du applicerar en dagkräm.
  1. Sätt upp håret, få undan luggen. Inget hår i ansiktet! Tvätta händerna noga - du vill ju inte kladda ner ansiktet med ännu mer smuts!
  2. Applicera en ögonmakeupremover på en bomullsrondell och ta bort ögonsminket. Gnugga inte, utan håll rondellen på ögat och "lyft" bort sminket.
  3. Använd en rengöringsprodukt i hela ansiktet och låt verka i några minuter. Då lossnar allt smink och gamla hudrester. Glöm inte halsen och hårfästet!
  4. Skölj av med ljummet vatten, så många gånger att du till slut inte känner någon produkt på huden.
  5. Avsluta med att skölja ansiktet med iskallt vatten för att stänga porerna och strama till huden!
  6. Applicera en fuktkräm i hela ansiktet.
 
Det här är alltså den rengöringsrutin du ska använda dig av dagligen. Men då och då, en gång i veckan, kan din hy behöva en riktigt djupgörande rengöring.
  1. Koka upp vatten i en kastrull, och ta sedan av den från plattan. Lägg en handduk över huvudet, och luta dig över ångan. Sitt så i någon minut. Detta öppnar porerna och kan till och med få pormaskar att försvinna!
  2. Applicera en djupgörande mask. Torrisar mår bäst av antioxidantproppade masker (kolla i ingredienslistan efter hyaluronsyra och glycerin!), medan de med fet hy bör använda sig av lermasker med sulfur. Låt masken verka enligt instruktion.
  3. Skölj av masken, avsluta med kallt vatten och fuktkräm.
Det finns många bra ansiktsmasker att köpa i alla prisklasser, eller så kan man göra egna. Skulle ni vilja att jag la upp recept på hemmagjorda ansiktsmasker?
 
 
VISSTE DU ATT ...
  • ... man i Egypten redan år 3 000 f.Kr. experimenterade med olika frätande syrablandningar för att se yngre ut?
  • ... i gamla egyptiska gravar från 1 600 f.Kr. har man hittat recept på preparat som skulle se till att nästa liv kunde framlevas utan rynkor eller röda blemmor?
  • ... den första riktiga ansiktsmasken är från 1 000 f.Kr.? Det var en klibbig mix påhittad av egyptierna (surprise surprise!) bestående av vax, olivolja, gräs och mjölk. För bästa ansiktsmasken skulle ansiktsmasken appliceras sex dagar i rad och gärna bäras dygnet runt.
  • ... en kinesisk kejsarinna tillhörande Qing-dynastin under 1600-talet lät mala ner äkta pärlor till ett skimrande puder? Hon både andades in det och applicerade det i ansiktet med förhoppningen att det skulle ta bort åldersfläckar och fungera som en inre rengöringskur (detox!)
 
I nästa del av "Little School of Beauty" kommer jag att ta upp tips mot pormaskar och finnar!

KOMMENTERA

Lazy Saturday

För mig känns det verkligen som att det är söndag idag! Jag brukar inte dra ut på fredagar så gårdagen ställde helt till det haha. Nåväl, då har jag en extra dag till godo (känns det som i alla fall ...)! Jag har precis kollat klart på Dexter säsong 2, ska snart lägga en ansiktsmask och sen hoppa in i duschen. En riktig mysdag helt enkelt! 
 
 
Vad ska ni göra idag?
 
 Osminkad

KOMMENTERA

Utgång

Ursäkta den extremt underexponerade webcambilden men jag orkar inte dra fram systemkameran ...
 
Det blev en spontan klassfest ikväll så jag ska dit, ingen vidare update här alltså! Vi hörs imorgon istället :)
 
Hur ofta går ni ut? Varje helg? Varannan? Aldrig?

KOMMENTERA

Jag är inte död!

Men jag försov mig igår, och därför stod bloggen stilla. Idag är jag dock tillbaka! Jag har inte hunnit fixa några tidsinställda, men jag bloggar mer när jag kommer hem från skolan. Snart är det helg!!
 
Är ni taggade inför helgen?
 

KOMMENTERA

Dagens makeup


 
Förutom mascaran och ögonskuggan har jag bara använt mig av Wet n Wild-produkter idag, från bas till eyeliner!

KOMMENTERA

Gör din egen utredningsspray!

Kommer ni ihåg att jag köpte en spray för mitt hår för några veckor sedan? Jag tyckte den produkten var grym, men lite otymplig att ha med sig och använda. Så nu tänkte jag tipsa om hur man kan göra en sådan spray själv! Det enda man behöver är balsam, en sprayflaska och varmt vatten.
 
 
1. Du behöver ca 3msk balsam, som du lägger i sprayflaskan.
2. Värm vatten (det ska inte koka!!) och häll över balsamet.
3. Låt svalna, sen är det klart!
 
Spraya i schamponerat, fuktigt hår som ett leaveinbalsam, eller i ett tovigt hår för att lättare reda ut det! Häll över blandningen i små flaskor så är det också perfekt att ha med på resor och sleepovers!

KOMMENTERA

Take from me this golden burden

Godmorgon! 
Eftersom jag var ledig igår kändes det som måndag när jag vaknade idag - inget vidare! Luggen ville inte samarbeta, och dessutom blev mitt bassmink helt fucked up så behövde göra om det, men jag kompenserades genom att bli bra på bild! Alltid något, haha.
Jag har en sjukt seg dag idag med en 1,5h håltimme, världens längsta lunch och sista lektionen slutar inte förrän 16:15. Får se om jag ens orkar ta mig till ungdomsgården efteråt, kanske bara drar hem och ser något avsnitt av Dexter ... jag är inne på säsong två nu och det är så spännande!
 
Hur ser er måndag onsdag ut?
 

KOMMENTERA

Läppbalsam - på ögonlocken!?

Nu på hösten/vintern är det många som köper läppbalsam för sina torra och spruckna läppar. Men visste ni att man också kan använda sitt läppbalsam som ögonlocksprimer?
Balsamet ger dig en klibbig arbetsyta och ger dina ögonskuggor samma egenskaper som en krämskugga. Du får mycket klarare färger, mer skimmer och så håller sminket hela dagen!
 
Har du hört om det här tipset förut? Ska jag fortsätta publicera skönhetstips? 
 

KOMMENTERA

This rage is gonna get you killed

 
Fasen vad jag längtar till Halloween!

KOMMENTERA

Dagens makeup: Slightly Smokey


KOMMENTERA

Måndag

Segt att gå upp idag! Det är kallt ute, jag vaknade sent igår och min förkylning blir bara värre :( Muntrar upp mig själv med att jag i alla fall är ledig imorgon!
 
Ni får se tydligare bilder på dagens makeup senare!
 
 

KOMMENTERA

Fall is frickin' beautiful

Det enda jag gillar med hösten är att man kan ta så himla fina bilder.
 
Vad gillar ni med hösten?
 
 



 
 

KOMMENTERA

Chilly winds, crispy air

Jag har precis varit ute och fotat lite! Jag är ännu sjukare idag så kände att jag behövde lite frisk luft :)
Jag var bara ute i en kvart eller så, men jag tror faktiskt att några av bilderna kan bli riktigt, riktigt bra! Jag ska ta och redigera dem så får ni se dem sen.
 
Vad har ni gjort idag?
 
 Gammal och knäpp bild

KOMMENTERA

Svar från frågestunden! Personligt (2)

 
Vart går din drömresa? Australien! Det verkar vara ett underbart land och när jag varit där har jag bara en kontinent kvar att besöka - Sydpolen!
 
Vad gör dig jätteglad? Dåliga skämt, haha. Jag har supertorr humor ...!
 
Vad gör dig riktigt arg? Idioter som är anonymt elaka på till exempel ask, Instagram, bloggar. Även folk som är dryga utan anledning på riktigt, sjukt störande.
 
Vilken är din favoritjulsång? Oj! Jag kan typ inga, haha. Räven överraskar grisen kanske, hehe.
 
Tycker du om kaffe? Nej, usch! Jag dricker te istället :)
 
Vilka språk kan du? Svenska är mitt modersmål, engelska kan jag flytande och jag kan förstå lite franska, haha. Pluggat det sen sexan och kommer att göra upp till trean i gymnasiet :)
 
Vad tycker du om dagens ideal vad det gäller vikt, smink, hårborttagning och allt annat som hör därtill? Jag tycker att det är så sjukt synd med ideal, och att det är sorgligt att folk faktiskt tar livet av sig för att de är missnöjda med sig själva. Jag skrev det här på ask för några dagar sedan: 
 
Den första delen hade inget med det här att göra, hehe ...
 

Gillar du sniglar? Eh ... haha, roligaste frågan! De är väl okej :)
 
 
 
Spelar du något instrument? Jag har spelat piano i drygt tio år! Kan även ta ett par ackord på gitarr, hehe.
 
Vilken musikgenre lyssnar du oftast på? Hårdrock, heavy metal och grunge.
 
Om du fick 3 önskningar, vad skulle du önska? 20 miljoner kronor, en pojkvän, oändligt med önskningar (MOHAHAHAHAHAH)
 
Vad skulle du helst vilja göra? ? Leva? Eller va? Haha ...
 
Vad skulle du kunna leva på i tre veckor?  Frozen yoghurt, PimPim och nudlar.

Kycklingsallad eller pasta sallad? Pastasallad med kyckling c:

Filt eller täcke? Täckeeee året om!!

Sommar eller vinter?
Sommar!

Vår eller höst? Vår!

Kyla eller värme? Värme!

Pyjamasbyxor eller mjukisbyxor? Mjukisar!

Favorittv-program? Svarat på i en annan del, tror jag :)

Favoritlåt? De flesta under kategorin "Musik" här i bloggen :)
 
Tycker du om att äta ananas? Älskar det!
 
Vad tycker du om Harry Potter och Criminal Minds? Harry Potter älskar jag, både böckerna och filmerna. Trean, Fången från Azkaban, är min absoluta favorit! Criminal Minds har jag aldrig sett :)
 
Vad använder du oftast för skor (sneakers/högklackat)? Jag använder Converse/gympadojor eller kängor till vardags, så får svara sneakers där :)
 
Vilken sort gillar du mest? Vilket märke? Högklackat, haha. Fast de måste såklart vara bekväma! Är dock såpass lång att folk börjar hata när jag har klackar, jag var runt 185-188cm på balen :') Jeffrey Campbell har sjukt snygga skor, annars gillar jag Duffy :)
 
 
Bästa artisten/bandet ever? Christina Aguilera är sjuuukt talangfull, och jag älskar hennes röst. Nirvana är dock mitt absoluta favoritband och jag älskar typ allt de gjort haha. ♥
 
 
TACK TILL ALLA SOM STÄLLDE FRÅGOR! 

KOMMENTERA

Hemmadag

konstnärligtjej_97
 

Den här helgen är så efterlängtad! Jag har längtat heeeela veckan efter fredag kväll, vi har haft två tunga prov, studiebesök och massor av bajstråkiga saker. Igår var jag på tjejmiddag, kom hem, såg Fight Club och somnade vid tvåtiden. Idag sov jag till elva och det ska bli så himla skönt att bara få koppla av i två dagar.
 
Tydligen är det någon medeltidsfestival i närheten idag som mamma och pappa ska på, hade varit kul men jag känner att jag har lite viktigare saker för mig. Typ fixa med bloggen (sista svars-delen ska upp!) och kolla på Netflix. Jag har lovat två klasskamrater att se Gladiator och Game of Thrones för att de ska se Fight Club respektive Breaking Bad, hehe, så det kommer ta upp hela min helg känns det som. Tror jag håller på att bli sjuk också, satans höst!
 
Kollar ni på Game of Thrones? Vad tycker ni?
Har ni sett Gladiator? Är den bra?

KOMMENTERA

Zonical

 
Det här bara måååste ni kolla in om ni gillar house eller överhuvudtaget bara bra musik! Det är min klasskompis som sätter ihop egna låtar och de är så jäkla bra, jag är sjukt imponerad!
Lyssna genom att klicka på bilden, ni kommer inte att ångra er! Min favorit är nog Scarecrow, vilken gillar ni? :)

KOMMENTERA

Otaggad

 
Usch, jag är sjukt otaggad på skolan idag! :( Jag har pluggat alldeles för lite så har typ panikångest inför juridikprovet som kommer idag, och direkt efter det måste jag plugga lokal och central uthållighet eftersom det är prov på det imorgon!
Det är i alla fall teater ikväll, plus att jag har ett jättespännande samarbete att berätta om! Vill inte säga något riktigt än eftersom allt inte är spikat, men det ska bli kul när det äntligen är klart!
 
Har ni några prov idag?

KOMMENTERA

Svar från frågestunden! Personligt (1)

 
 
Vilka är dina favorittv-serier? Hmm ... jag älskar Breaking Bad, Lie to me och Pretty Little Liars! Har också kollat en del på (nya) Doctor Who!
 
Hur gammal är du? 16 år! Jag fyller 17 i mars :)
 
Bästa vän? Har flera. Mikaela, Fanny, Johanna och Hanna.
 
Har du några husdjur? Nej. För några veckor sedan var jag tvungen att säga adjö till min älskade vän Pelle, som jag haft i mer än 7 år. Du är saknad, raring. ♥ 
 
 
 
Skulle du vilja ha något husdjur? När jag flyttar hemifrån. Just nu har jag faktiskt inte riktigt tid. Fler kaniner (holländare) kommer det troligtvis att bli, och så kommer jag att ha en basset!
 
Favoritgodis? Sockerbitar! Ni vet såna där halvhårda, vita sockerskumfyrkanter.
 
Katt eller hund? Svårt att välja! Måste nog ta katt ändå, haha.
 
Hund eller häst? Hund, utan tvekan.
 
Går du på någon sport? Nej.
 
Om du skulle vinna 1 miljon kronor, vad skulle du gjort för pengarna? Jag hade gått en utbildning för att bli makeupartist, jag hade lagt undan pengar till ett körkort och så hade jag köpt en ny mobil. Hade nog skänkt en del till Barncancerfonden ... och sen hade massa lagts på en ny skolväska, kläder, smink, frozen yoghurt och massa annat strunt! Och så hade jag snytit mig i en femhundring, bara för att.
 
 
Vilken gymnasielinje går du på? Är linjen kul? Jag går ekonomi marknadsföring (ekonomi ekonomi) på Värmdö gymnasium. Jag är sjukt glad att jag valde den linjen då känner att jag verkligen har hittat rätt. Även klassen är grym och jag känner på mig att det här kan bli de tre bästa åren i mitt liv!
 
Vilken är din favoritårstid? Våren, för att jag fyller år då och för att värmen kommer tillbaka, eller sommaren, för då är det varmt och skönt och sommarlov :)
 
Kan du berätta om ett pinsamt minne? Finns att läsa [ här ] !
 
Har du några syskon? Vad heter de? Yes. Michael, Stefan & Ingela. De två första bor i Skåne, Ingela i Los Angeles!
 
Favoritartist/-band? Nirvana! Annars Avenged Sevenfold :)
 
Säg en film som ger dig riktigt starka känslor? Åh, jag är en så känslosam att jag gråter till typ allt. Monsters, Inc., till exempel. Ser den åtminstone en gång i månaden, kan varenda replik, men gråter ändå varenda jävla gång.
 
 

KOMMENTERA

Försening

Ledsen att jag inte hann blogga imorse! Jag vaknade tjugo minuter innan jag skulle gå så det blev blixtfrukost, sminkning på bussen och ändå kom jag tio minuter sent till skolan haha. Smidigt ... 
 
Del 4 av svaren från frågestunden kommer också upp idag!
 

KOMMENTERA

Svar från frågestunden! Skönhet/hår

 
 
Har du torr eller oljig hy? Jag har normal hy (vilket är mycket ovanligare än det låter hahah) så är varken torr eller fet. Mot vintern kan dock min hud dra mer åt det torra hållet!
 
Hur gammal var du när du färgade håret för första gången? Jag tror att det var i sexan! Hade brunt hår då och det var såååå fult ...! Mitt skolfoto var hemskt </3
 
Vilken är din naturliga hårfärg? Har du några bilder? Jag är jättemegasuperextremüberblond hahah.
 
 
Har tyvärr inga bättre bilder på min nya dator! 
 
 
Vilka färger har du haft på håret? Jag har varit blond, brun, rödbrun, knallröd, orange (misslyckad blekning heheh), lila, vinröd och så blått!
 
Hur många gånger har du färgat håret? Vet inte riktigt om du menar vilka hårfärger jag haft, eller faktiskt hur många gånger jag färgat håret ... tror jag använt totalt 5-7 burkar blå färg!
 
Hur kände du första gången du färgade håret blått, med blickar och sånt? Jag var sjuuukt nervös hahah. Första dagen som blåhårig satt jag dock på ett tåg till Göteborg och var där ett par dagar så hann vänja mig på ett ställe där jag inte kände någon förutom mina släktingar :) När jag kom hem var jag istället sjukt stolt och glad över min nya hårfärg! Sen fattade jag ju att folk skulle glo, men det var jag till en viss del van vid tack vare mitt lila. Fast det blev mycketmycket värre med det blåa haha. Stirrar någon idag glor jag tillbaka, alternativt frågar vad de tittar på, eller om jag sitter med en kompis brukar jag säga till dem typ "alltså, folk tror att de är så himla indiskreta när de glor fast det märks supertydligt!?". Då brukar de titta bort, hehe :)
 
Av alla hårfärger du haft, vilken är din favorit? Jag älskar mitt blåa hår!! Det är dock ett helvete att underhålla så med den synpunkten inräknad måste jag nog säga lila ...
 
Har du något bra knep för att få extrem hårfärg att hålla i sig? Det finns ju t.ex. inga färgbomber till blått/grönt hår ... Jag använde färgbomb när jag hade lila hår, väääärldens bästa uppfinning haha! Synd bara att den inte finns i blått :( Annars finns det inte så jättemycket att göra. Tvätta/blöt håret sällan, när du gör det så tvätta det fort, i kallt vatten och använd så lite schampo som möjligt. Använd produkter för färgat hår! Undvik hårspray och andra produkter med alkohol i då det har en tendens att dra ut färgen ur håret :/
 

KOMMENTERA

Juridikplugg

 
Shiiiiiiit vad mycket jag har att plugga! 6 A4+en tredjedels bok juridik, prov på torsdag och jag kan typ inget haha. Dessutom är det inte som typ matte att man kan lära sig en metod och sen funkar allt, här måste man liksom pränta in allt på en gång. Bajs. Och det går ju inte direkt bättre för att jag gör allt annat än att just plugga, hehe.
 
Har även idrottsprov på lokal och central uthållighet på fredag men det är rejält lågprioriterat just nu ...

KOMMENTERA

Svar från frågestunden! Om bloggen

 
Kan man följa din blogg på bloglovin'? Ja, det kan man! Här kan ni göra det. :) Jag finns även på instagram > citrusljus.
 
Vad fick dig att börja blogga? Oj, oj, oj. Tänker utgå från den här bloggen då jag haft typ tusen bloggar tidigare. Jag saknade helt enkelt att skriva, få kommentarer och dela med mig av mitt liv och skönhetstips :) Tycker dessutom väldigt mycket om att fota så det blev en kanal för det också :)
 
Hur många bloggar har du haft? Sjukt många! Exklusive den här har jag nog haft fem, sex stycken privata, tre skönhetsbloggar och en som innehöll både och. Det här är dock den mest seriösa hittills! :)
 
Hur länge har du bloggat? Min första blogg startade jag nog upp nån gång i femman eller sexan. Citrusljus skapades den tredje september det här året!
 
Vilka bloggar läser du? Kissies, Kinderbella, Miixx, Linn Ahlborgs, Egoinas, EpicFaiil, Viras, Fckingcrazy, LovebyAgge, Keelas, Kenzas, Svenska Bloggares, Blondinbellas, Lorissa Lovebombs, Beleza, Linda Hallbergs och I Make You Smile. I den ordningen, haha! Jag tittar också in på alla mina kommenterares bloggar! Kul att se vilka som läser min blogg :D
 
Hur kändes det att bli utvald till veckans blogg hos Moa (EpicFaiil.se)? Ååh, det var så grymt kul!! Jag blev helt överlycklig när jag såg det, haha. Moa har en grym blogg och jag är sjukt stolt över att hon gillar den så pass mycket att hon vill visa upp den i sin blogg :) Att statistiken ökat är såklart också ett stort plus!
 
Vilken blogg är din favorit? Moas! Beleza har många bra tips också :)
 
Hur många läsare har du ungefär per dag? Mellan 200-300 unika besökare och 300-500 sidvisningar :)
 
De andra delarna kommer upp under veckan så fortsätt att titta in! I sista delen kommer också alla länkar upp.

KOMMENTERA

Till rätten

Jag är sjukt trött idag! Masade mig upp, körde en snabb sminkning för att spara tid och nu ska jag gå till bussen. Det är långt till tingsrätten så jag måste åka tidigt ... :(
Slutar i alla fall vid lunch, så då kommer jag hem och bloggar igen!
 
Gammal bild från i våras,när jag spelade prinsessa.

KOMMENTERA

Lavalampa

 
Kolla vad min pappa hittade på vinden!! Den här lavalampan hade jag för typ 9-10 år sen, när vi fortfarande boode i lägenhet. Jag har saknat den jättemycket men alltid trott av vi sålt/slängt den! Fatta hur glad jag blev när vi äntligen fick återförenas igen :')
"Lavan" är egentligen röd men jag tyckte bilderna blev mer festliga såhär, hehe. Jag tycker lavalampor är så jäkla coola och kan sitta och titta på min huuur länge som helst utan att tröttna! Nästan hur länge som helst i alla fall. :)
 
Har du haft någon lavalampa?

KOMMENTERA

Eyes Lips Face

 
Åh, vad jag längtar till USA! Då ska jag plocka på mig massa smink, bland annat från mitt favoritmärke inom lågbudgetklassen: eyeslipsface! De har så bra smink till så låga priser och jag behöver mer från dem, hehe. Har ju bara en palett med 100 skuggor, primers, eyeliners, mascaror, duoögonskuggor, läppglans ... 
 
Har ni provat något från e.l.f.? Vad tycker ni?

KOMMENTERA

Veckans planer!

 

KOMMENTERA

Flirty

Godmorgon!
Jag kör på en enkel makeup idag, bara en skimrig skugga, klassisk eyelingervinge och rosa metallicläppar. Snyggt va? Väldigt old school och vardagsfin :)
 
 
 
Jag har använt: 
Isadoras Wake up make-up foundation
H&M Blush
H&M Bronzer
Fate of flower ögonbrynspenna
Wet n Wild Eyebrow trio
E.L.F. eyelid primer
Make Up Store Microshadow 'Muffin'
Onyx Be a bombshell eyeliner
Wet n Wild coloricon kajal
L'Óreal Stiletto Volume mascara
Lösögonfransar från ebay
Make Up Store läppenna 'Candy'


Ikväll kommer jag hem sent pga pianolektion, men jag har fixat en massa inlägg till er ändå! Kika in under dagen vet ja :)
 
Vad brukar ni ha för vardagssmink?

KOMMENTERA

Låttips: Almost Easy

Ni missar väl inte frågestunden där alla som frågar något får en länkning? Klicka här!


 

KOMMENTERA

Recension: Isadora Wake up make-up foundation

Ni missar väl inte frågestunden där alla som frågar något får en länkning? Klicka här!
 

 
 
Isadora lovar en foundation som "ger din hud ny lyster och minskar trötthetstecken. Den smälter sammetslent vid applikation och förenar sig perfekt med huden. Trollar bort små ojämnheter och fina linjer."
Foundationen innehåller ljusreflekterande pigment som förstärker hudens klarhet och ger lyster, samt SPF 20 vilket är grymt!
 
Flaskan har en pump vilket jag gillar då det är det mest hygieniska - dock kommer det alldeles för mycket foundation i ett tryck! Hälften räcker gott och väl till hela ansiktet+käklinjen.
 
 
Foundationen smälter in så fint i huden och man får verkligen en oerhörd lyster. Den känns varken tung eller kladdig och håller hela dagen. Jag körde innebandy i en timme utan att jag såg någon större skillnad på sminket! Huden känns också återfuktad (precis som Isadora lovar!) både när jag har applicerat den och efteråt.
 
Det är en medeltäckande foundation som klarar röda näsvingar och halvmörka ringar under ögonen superbra. Man behöver inget puder eftersom foundationen redan från början ger ett matt resultat som inte heller blir glansigt efter några timmar. Definitivt något jag kommer att köpa igen!
 
 
 
Isadoras Wake up make-up foundation får 4/5 i betyg! Det hade höjts ytterligare om inte pumpen var så slösaktig, och om den skulle ha täckt litelite mer (mer än vad den lovat alltså!) så man sluppit concealer helt hade det varit en riktig mirakelprodukt. Men jag älskar den och kommer absolut att fortsätta använda den. :)
 

KOMMENTERA

Frågestund!!

 
Imorgon kommer det upp en recension på min nya foundation, musiktips och massa annat kul men tills dess kör jag på en frågestund! Svarar på allt,och alla som frågar får en länkning.
 
Svaren kommer upp i början av nästa vecka!
 
AVSLUTAD!

KOMMENTERA

Ett presentkort på Sephora hade inte suttit helt fel

 
Geeee miiiig .....

KOMMENTERA

Feminist, javisst! Eller?

 
Himla kul att du klickat dig in på min blogg tack vare kommentarer med mina åsikter! Att någon uppskattar och håller med mig är så roligt och en av anledningarna till att jag älskar att blogga :) Så tack!
 
Men okej. Till frågan.
Först och främst, vill jag reda ut vad feminism i grunden står för. Enligt Wikipedia är "[...] den huvudsakliga meningen med feminism lika med jämställdhet", och det är precis så jag resonerar. Jag ser det som en självklarhet att lika lön ska ge lika arbete oavsett kön, etnicitet, läggning, etc etc; att kvinnor och män ska få klä sig precis hur de vill utan att få sneda blickar efter sig (oavsett om det är kvinnor som vill gå med überdjup urringning eller pösiga snickarbyxor, eller män som vill klä sig i kjol eller tighta jeansjackor); att man ska uppfostra barn med valfriheten för dem att själva välja om de vill leka med brandbilar eller Barbiedockor, inte säga "nu ska du leka med den här bilen för du är tjej och vi ska motverka könsroller/nu ska du leka med den här dockan för du är tjej och ska gilla sånt". Så växte jag upp (har två banankartonger med Barbies och Bratz på vinden, och minst lika många med tennsoldater och knallpulverpistoler) och så kommer även att mina barn (och syskonbarn!) uppfostras från min sida. Alltså är jag feminist, eftersom att jag är för jämställdhet.
 
Men jag tycker att feminism idag står för något helt annat. Som många ofta uttrycker det, anser även jag att de flesta av dagens feminister är manshatare. Helt plötsligt ska vi tjejer ha högre lön. Lättare fyskrav på t.ex. intagningsprovet till polisutbildningen. Män ska betala extra skatt - för att, eh, de är män.
Ursäkta vad?
 
De personer som tänker så har fattat helt fel - de är inte feminister. De är lika extrema och dumma (min åsikt, men ta det gärna personligt!) som de som vill trycka ner kvinnor och låta dem få sämre förmåner, låta dem bli våldtagna utan att tas på allvar i en rättegång. Och det är så himla himla synd att dessa personer kallar sig feminister för det förstör liksom innebörden av ordet.
 
Jag är feminist. Men jag vill inte kalla mig det. Det har fått en sån sjukt negativ laddning och jag vill inte gå med den stämpeln, jag orkar inte förklara skillnaden mellan feminist och feminist varje gång det tas upp på fester, middagar, släktkalas och överallt annars. Istället brukar jag säga att jag är för jämställdhet (dvs är jag feminist, enligt Wikipedia, men inte enligt omvärlden).
 
Slutligen skulle jag vilja säga till alla "feminister" där ute, ta det lite chill. Skämt om kvinnor i köket är okej, precis som skämt om stereotypa, sviniga män är kul. Man måste få dra alla över en kam ibland, man måste få generalisera. Däremot är det inte okej att trycka ner någon personligen! Folk har olika gränser så man kanske hamnar i lite awkward sammanhang, men vafan. Skämtar någon om kvinnor/blåhåriga/tonåringar/kristna/skönhetsintresserade/teaterapor, inte tar jag illa upp. Det är snarare jag som drar skämten, haha! Så spänn av, ta livet med en nypa salt och stå upp för dina åsikter! Tillsammans kan vi få en värld utan feminister, eftersom det helt enkelt inte kommer att behövas :)
 
Jag hoppas att du fick svar på din fråga, annars är det bara att fortsätta kommentera! :)
 
 
Klassar ni er som feminister? Vilken sort, isåfall? ;)

KOMMENTERA

Hur redigerar jag mina bilder?

Jag vill först och främst förklara skillnaden mellan att redigera och retuschera bilder: redigera är att fixa till ljus, kontrast, färger etc, medan retuschera är att göra sig själv smalare, sudda bort finnar, ändra ögonfärg osv.
Jag redigerar endast mina foton!
 
 
Fick en fråga om hur jag redigerar mina bilder, så tänkte visa i ett inlägg! Tycker att den här bilden jag lade upp i morse är ett superbra exempel: förebilden är supermörk (jag satt i skugga), och efterbilden är ljus och fin och skärpedjupet är kortare. Det jag har ändrat är:
  • kurvor (exponering och ljushet)
  • nivåer (ungefär samma som kurvor)
  • kontrast & intensitet (bl.a. lyster, skillnad mellan svart/vitt osv)
  • nyans & mättnad (hur starka och klara färgerna är)
  • skärpa (skärpan på mig har förstärkts)
  • (gaussisk) oskärpa (i bakgrunden)
 
Jag redigerar mina bilder i Photoshop CS6 sen vi fick det med våra skoldatorer, men onlineverktyget Pixlr är ett superbra, gratis alternativ!!
 
Brukar du redigera (eller retuschera) dina bilder?

KOMMENTERA

New in! Isadora Wake Up make-up foundation

 
Igår fick jag äntligen hem den! Köpte den inne på Kicks i Liljeholmens centrum för 129kr, vilket känns som ett okej pris.
Ska testa den idag (har både skola, idrott och utekväll framför mig ...) så kan ni förhoppningsvis få en recension i helgen!
 
Har någon av er provat Isadoras Wake up make-up foundation?

KOMMENTERA

Photo finish

Godmorgon!
Jag har sovmorgon idag vilket är otroligt skönt, börjar kvart i tio! Slutar iofs med idrott, men vi ska köra innebandy så det blir kul! Jag har ju spelat i lag tidigare ... :)
Ikväll blir det skräckteater, jag och familjen ska gå på Necronomicon som tydligen ska vara som en skräckfilm, fast på scen. Har inte riktigt fattat storyn men den blir nog bra! Skulle också vilja spela skräck, så himla coolt att få till en sån atmosfär!
 
Förresten så köpte jag en foundation igår, och kolla vilken lyster!! Helt otroligt. Jag har alltså bara på mig foundation (mer info kommer i ett senare inlägg!) och belysningen i rummet var riktigt taskig, ändå blev det så fint. Galet nice!
 

KOMMENTERA

5 sanningar om mig

 
- Jag är väldigt ärlig och säger ofta vad jag tycker 
- Jag har aldrig haft ett seriöst förhållande 
- Jag är extremt klumpig och kan typ inte hålla i en penna utan att tappa den 
- Min mobil är återfunnen!! Livet blev genast lite bättre 
- Innan jag dör vill jag hoppa fallskärm, resa till Australien och få minst två barn

KOMMENTERA

Fuldag

Idag blev ingenting bra så makeupen är enkel och jag orkar inte ta om några egobilder så håll till godo. Hur sned luggen blev syns iaf inte på fotot ...
Rolig dag i skolan dock, långa ekonomi- och juridiklektioner vilket är jättekul! :)
 
Ikväll blir det teaterlektion, och efter det kommer jag nog somna innan jag hunnit lägga huvudet på kudden ... jag är så sjukt trött! Skyller på hösten och kylan, hehe.
 
Vilket skolämne är/var er favorit? 
 
 

KOMMENTERA

Tips: Miracle Treat Lotion Spray från Matrix

 
Jag bara måååste tipsa om den här fantastiska sprayen!! Det är en mjukgörande, fuktgivande och reparerande stylingprodukt som sprayas och kammas ut i handdukstorkat hår. Den utlovar mindre frissighet, färg- och skadeskydd samt lättutrett, blankt och mjukt hår. Och den håller definitivt sina löften!
Mitt sönderblekta/-färgade hår har aldrig varit så här skinande! Håret blir verkligen mycket mycket enklare att kamma ut efter tvätt, vilket är perfekt då håret bara är hälften så starkt när det är blött än när det är torrt. Alltså är det mycket större risk att du skadar eller drar bort hår om du reder ut tovor i blött hår! Håret håller sig också följsamt länge och luktar hur gott som helst i flera dagar (utan att doften är överväldigande!).
 
Det enda negativa jag kan komma på är den gigantiska flaskan. Den rymmer 500ml (vilket är grymt då det är en dryg produkt) och är ganska otymplig att handskas med. Har dock sett att det finns flaskor med 150ml till försäljning vilket antagligen gör appliceringen mycket smidigare.
I vanliga fall hade jag sett även priset som något negativt (ca 149kr/150ml alt. 590kr/500ml), men där jag köpte min betalade jag endast 59kr för 500ml, vilket är grymt billigt (90 % rabatt liksom!!). Det är dock ett kampanjpris pga utförsäljning, så skynda er att köpa innan den blir dyr igen eller till och med försvinner helt! Klicka på bilden för att komma till produktsidan :)

KOMMENTERA

Guide: Bassmink

 
Den här kommentaren hamnade i min inkorg för några dagar sedan, så tänkte ta och svara med ett helt inlägg om bassmink!

 
Först och främst; vad man kallar bassmink är olika för alla. Vissa räknar in mascara, vissa tycker bara att foundation och concealer gills, osv. Jag tycker att det smink man kan använda utan att se sminkad ut, är bassmink! När du är klar med bassminkningen ska du alltså se osminkad ut, fast "vackrare". Jämnare hudton, mindre synliga blemmor etc.
 
Det jag använder (i ordning) är:
Primer - viktigt för att sminket ska sitta hela dagen. Dessa kan dock vara rätt dyra, men du kan helt enkelt använda ett extra lager fuktkräm eller en B.B. cream istället!
Tinted moisturizer - aningens mer täckande än en B.B. cream, men inte lika tung som en foundation (som jag istället använder på vintern). Har man mycket finnar som Alice rekommenderar jag en foundation året om!
Concealer - används bara där min foundation/moisturizer/B.B. cream inte täckt tillräckligt. Finnar, extra mörka ringar under ögonen, etc. Används endast som punktbehandling, dvs inte i hela ansiktet.
Puder - transparent eller täckande spelar ingen roll, men det behövs för att fixera de allra flesta concealer. Mattar även ner ett oljigt ansikte/foundation.
Rouge/bronzer/solpuder - rouge läggs på äppelkinderna (det bulliga som syns när du ler stort), bronzer/solpuder där du vill använda dig av contouring. Läs mer om det [ här ]!
Ögonbrynspenna/-skugga - jag tillhör dem som räknar fixade ögonbryn till bassmink. Utseendet blir så mycket finare med ordentligt plockade och ifyllda ögonbryn.
 
OBS! Det är skuggor från håret som orsakar ränderna på min vänsterkind, inte ojämnt smink!!
 

Bra men billiga märken: 
Maybelline Fit Me! har jag hört mycket gott om, men aldrig provat själv.
Wet n Wild foundations är riktigt billiga och jag tycker att de funkar bra. Vet dock inte hur det är när man har mycket finnar!
Apolosophy - Apotek Hjärtats egna sminkserie har en foundation som jag provat (i butik) och den verkar lovande!
 
TIPS! Gå till t.ex. Kicks och kolla runt lite, se priser, förpackningar, nyanser. Fråga de anställda om förslag. Gå gärna dit utan grundsmink, stryk på en foundation på ena käken/kinden (sudda noga!) och en annan på den andra käken/kinden. Gå sen ut i ett par timmar; shoppa, gå på café, gå i skolan, sitt hemma, något som ingår i ditt vardagsliv. Se hur din foundation sitter på respektive sida efter ca 3h. Smular någon? Vilken ser oljigast ut? Vilken ser bäst ut? Har du valt rätt nyans?
 

KOMMENTERA

Foundationförvirring

Vi går mot mörkare och torrare tider och det är dags att byta ut sin B.B. creams, tinted moisturizers och C.C. creams mot tyngre grejer - foundations! Jag är glad att min hy är så pass problemfri att jag klarar mig med fuktkräm och B.B. cream, men det är också en nackdel i såna här lägen: jag vet inte vad jag ska välja!
 
Sjukt sugen är jag i alla fall på Isadoras senaste foundation Wake up make up foundation (visst ekar reklamrösten lite för mycket i huvudet?) med SPF 20, den har fått grymt många bra recensioner och alla före- och efterbilder är heeelt fantastiska. Riktig dockhy! Är bara rädd att nyanserna ska vara för mörka för min bleka vinterhud.
 
Konkurrenten är Maybellines Fit me!-foundation, till vilken jag är lite mer skeptisk. Har hört att den är rinnig och inte täcker alls från vissa, samtidigt som den ska vara en ren mirakelprodukt enligt andra. Men är den så bra som de positiva tjejerna säger så verkar även den grym!
 
Så, kära läsare, hjälp mig. Vilken foundation borde jag köpa? 
Jag har normal hud som drar åt det torra nu på vintern; i princip inga finnar och en ljus, kall hudton. Skulle gissa på nr 115 i Fit me!-serien!
 
 

KOMMENTERA

Jobbsökande

Godmorgon! 
Det blev inget Simsspelande igår, började bråka med mamma och pappa så slutade med att jag inte gjorde annat än att städa och plugga igår. Trist!
Idag har jag heller inte tid att spela; efter skolan ska jag nämligen söka jobb! Ska åka till ett köpcentrum här i närheten och lämna cv:n, jag hoppas verkligen att någon nappar. Jag behöver pengar, haha ...
 
Har ni något jobb? Hur fick ni det?
 

KOMMENTERA

Ekonomiplugg

 
Presentationen gick faktiskt helt okej! Nu har jag bara en projektutvärdering kvar att skriva och skicka in, sen är veckans plugg klaaaaart. Det ska bli så skönt! Har  försökt motivera mig med både köttbullar och nudlar vilket funkade okej, har också lovat mig själv att jag ska få spela Sims så fort jag är klar.
 
Hur brukar ni motivera er när ni måste plugga?

KOMMENTERA

Höstigt

 

KOMMENTERA

Första oktober tvåtusentretton

Helt galet hur fort det här året har gått! Det är redan oktober, snart kanelbullensdag! Perfekt att den ligger på en fredag också :)
Jag har sjukt kort skoldag idag, bara en ekonomiredovisning och sen får vi åka hem, skönt! Har dock övat alldeles för lite så stelt är bara en promille av hur det kommer bli framför klassen ... kommer sitta på bussen och repa haha!
 
Vad ska ni göra idag?
 
 Hittade den här bilden i ett gammalt datorarkiv, hur fin?? Den lilla blonda plutten här är jag ...

KOMMENTERA