Kattvakt

 

KOMMENTERA

Svar på kommentarer

 
Vilken kamera använder du? Jag har skrivit ett inlägg om den som ni kan läsa genom att klicka här.
 
Är Ballerina Marängsviss godare än vanliga Ballerina? De är goda på helt olika sätt, haha. Den här är sötare och har mindre chokladsmak :)
 
Var har du köpt nitdiademet? På Glitter förra året! Var inte alls dyrt, kostade max 99kr, men vet tyvärr inte om det finns kvar i sortimentet!
 
Och ja, rätt svarvar att jag nös, haha!

KOMMENTERA

Byta bloggkoncept?

Usch, jag är så otroligt trött på min blogg just nu. Designen ser inte ut som jag vill att den ska se ut, plattformen blogg.se tycker jag inte om alls, och mina inlägg blir bara sämre och sämre. Korta, tråkiga texter med gamla arkivbilder. Fyfan.

Har dock inte tänkt tanken att stänga ner bloggen (vet inte hur många bloggar jag lagt ner sen 2009/2010), för jag älskar att blogga! Att skriva överhuvudtaget är kul, och jag får så fin respons på alla mina makeups och tips. Så jag vet inte riktigt hur det blir.

 

   Jag funderar att byta koncept på bloggen. Byta plattform, ändra stil helt. Färre inlägg, men bättre. En idé är att publicera ett inlägg per dag med ett specifikt tema. Det vill säga ett tema på måndagar, ett annat på tisdagar, och så vidare. Även om det blir färre inlägg, kommer kvaliteten med största sannolikhet bli bättre.

   Skulle ni fortsätta följa bloggen även om det bara blev en uppdatering per dag? För jag är otroligt kluven. Jag tycker bäst om bloggar som uppdaterar ofta, men samtidigt måste inläggen prioritera kvalitén. Och jag klarar helt enkelt inte av det med skola, ledarkurs, teater, pianolektioner och ett socialt tonårsliv vid sidan av.

 

Vad tycker ni?


KOMMENTERA

Sexism är enkelriktat

Varje dag pratas det om sexism. Fler och fler händelser anmäls; lättklädda kvinnor känner sig kränkta efter att män raggat på dem, ostreklamer anmäls för att ha underliggande sexuella budskap om det feminina könsorganet och alla feministbloggare skriker så fort det dyker upp nakna kvinnokroppar i media. Det ska inte finnas någon social skillnad mellan kvinnor och män – och det är därför inte acceptabelt att kvinnan underkastas mannen.

 

Rix FM har i sin senaste reklamkampanj för Rix Morronzoo smällt upp olika affischer föreställande programledarna Adam Alsing, Marko ”Markoolio” Lehtosalo och Brita Zackari; den sistnämnda delvis iförd krabbkostym. På en av dessa affischer ser man Brita nypa baken på en läpplutande Markoolio. Hela positionen är ganska humoristisk och visar helt enkelt på det retsamma förhållandet de två har (åtminstone i reklamfilmerna och på radiostationen) medan den något äldre ”farbror Adam” får stå emellan och spela medlare.

    Det är en kul poster, inte fånigare än många andra reklamer, och framför allt så tilltalar den radiostationens målgrupp. De får fler lyssnare, allt är frid och fröjd, eftersom det är Brita som kniper Marko och inte tvärtom.

 

 

   Kan vi nu tänka oss in i situationen att Brita och Marko byter plats? Hade reklamen varit lika skojig och uppskattad då? Det tror inte jag. Jag tror snarare att det hade blivit ramaskrin över att Rix FM objektifierar och sexualiserar kvinnor; att Brita bara får vara med för männens nöje; att ”det här verkligen inte är okej”. Det låter kanske orimligt med såna här reaktioner innan de faktiskt inträffat, men det är så här samhället ser ut idag. Nyper en man en kvinna i rumpan är det vidrigt svineri, men gör en kvinna detsamma på en man, är knipet istället oskyldigt, busigt och ganska roligt. Han får ju ändå betalt för att posera så, och gör det helt frivilligt för showens skull – till skillnad från den förtryckta kvinnan …

   Plötsligt är den sociala skillnaden tydlig.

 

Missförstå mig inte: jag vill inte att alla män ska ta illa upp bara för att Rix Morronzoo, precis som alla andra vinstdrivande företag, då och då anspelar på sex i sina reklaminslag. Jag vill inte heller att bilden ska anmälas – tingsrätten har bättre saker för sig än att reda ut överdrivna tvister om övertolkade budskap. Jag vill bara att vi ska tänka efter nästa gång vi reagerar på ett foto där en kvinna är i underläge jämte en man. Hade vi reagerat lika upprört om det var mannen som var underlägsen, eller hade vi kanske skrattat då? Och om vi hade gjort det, varför gör vi inte det nu? Trots allt, så ska det inte finnas någon social skillnad mellan kvinnor och män.


KOMMENTERA

Min dag i bilder

 
Friluftsdagen började med att vi gick lite. Och lite mer. Och mycket mer. 5 km totalt, för att vara exakt. Sjuuukt jobbigt eftersom det var ungefär 40 miljarder berg att bestiga med tjocka kläder och tunga ryggsäckar. Jacquelines väska och plastpåse gick dessutom sönder efter halva vägen, haha.
 
 
Till slut kom vi i alla fall fram till Hellasgården, och efter en snabb nudellunch smet vi in i omklädningsrummet. Där inne drack vi varm choklad och saft och åt chips, godis, ostbågar, clementiner och kakor framför The Human Centipede (himla mysig film, se den med era föräldrar!!), och avslutade utflykten med lite bastubad och diskussioner om högskoleplugg, hemmafruar och Ecuador.
   När jag kom hem märkte jag att jag inte tagit med nycklarna och eftersom ingen var hemma åkte jag till bibblan och läste fototidningar i två timmar. Fick himla mycket inspiration!
   Jag måste börja hänga på bibblan mer. Så skön atmosfär, det kan nog bli en perfekt pluggmiljö för mig!
 
 
Vad har ni gjort idag?

KOMMENTERA

En opublicerad bild

 
Någon som kan gissa vad som hände här?

KOMMENTERA

Dagens låt - Welcome to the Family


KOMMENTERA

Friluftsdag

 
Förutom allt detta goda kommer jag också ha med mig en stor termos med varm choklad! Jag kommer i alla fall inte att svälta ihjäl ...
 
Vad brukar ni ha med er för matsäck på utflykter?

KOMMENTERA

Ut i friska luften - eller in i bastun ...

Imorgon har vi friluftsdag. Jippie. Påtvingade snöaktiviteter som ändå bara slutar med att man blir blöt och kall och sur.
   Dessutom blev mitt förstahandsval inställt, så jag och en vän blev förflyttade till en annan grupp som ska ha "diverse aktiviteter" i Hellasgården. Jag misstänker femkamp i meterdjup snö, brr!
 
Jag och Jacqueline ska istället bunkra upp med kakor, Risifrutti, godis och massa annat och se på film i omklädningsrummet - kanske att vi tar en runda i bastun också. Godis på en tisdag är okej, om alternativet är att rulla i snö i fem timmar.
 
Vad brukar ni göra på friluftsdagar?
 
Snöööö

KOMMENTERA

Följ mig på Instagram!

 
 

KOMMENTERA

Sweeney Todd

 
Pjäsen igår var bra! Jöbacks skådespel svek lite, men Vanna Rosenberg var så himla bra! Åh, vad jag tycker om henne. Ni kanske minns henne från Björnes magasin? Det var i alla fall där jag såg henne för första gången, och sen i Kvarteret Skatan ...
 
Innan föreställningen åt jag och familjen buffé på Mongolian Barbecue, ingen höjdare utan jag rekommenderar hellre någon kinabuffé i närheten. Menmen, jag var hungrig och blev mätt. Det är huvudsaken!
 
Hur har er helg varit?

KOMMENTERA

Nikon D3000

Läsaren Amanda undrade lite över min kamera, så jag tänkte slänga upp ett inlägg om den! Det kanske finns fler som undrar :)
Och för att ni ska slippa fråga om hur jag tagit bilderna: 14 megapixel-kamera i min S4a.
 
 
Jag tar alla bilder till bloggen med min Nikon D3000, och ett objektiv på 18-105 mm. Jag fick halva kameran betald av mina föräldrar i julklapp år 2011, och funderar på att byta upp mig snart. Det är en superbra nybörjarkamera, men jag vill helst ha en med utvikbar skärm och filmläge!
 
 
Jag fotar i princip alltid i A-läget (A står för aperture, bländaröppning). Det innebär att jag styr över hur stor bländare jag ska ha, så sköter kameran slutartid och allt annat. Hur stor bländare man har avgör hur långt skärpedjupet i bilden blir. Lågt bländartal = mycket suddigt i bakgrunden - högt bländartal = allt är i fokus.
 
 En bild jag tagit med lågt bländarvärde (stor bländare).
 
För att ändra hur stor bländaren ska vara, snurrar man helt enkelt på det lilla hjulet som sitter på kamerahuset.
 
 
 
Något som ni säkert märkt är att jag älskar överexponerade bilder! Ett trick för att ljusa upp bilderna direkt i kameran är att trycka ner knappen för exponeringskompensation (snett nedanför avtryckaren, till höger) och samtidigt vrida på hjulet jag ringade in i bilden ovan. Ju mer man snurrar åt vänster, desto ljusare blir bilden - ju mer man snurrar åt höger, desto mörkare.
 
Övriga inställningar jag alltid använder mig av:
  • ISO-värde 100. Går så sällan som möjligt över 100; absoluta max är 400 om det är supermörkt och jag av någon anledning inte kan använda blixt. Har man ett högt ISO-värde kommer mer ljus in i kameran (på en kortare slutartid), men bilderna blir också mycket brusigare.
  • Autozoom. Skippa skitsnacket om att det inte går att ta bra bilder om man inte lämnar vissa autolägen. Använder jag manuell zoom hamnar jag ofta lite fel och så blir inget i bilden helt knivskarpt.
  • RAW-filer. Jag fotar aldrig i .jpeg. RAW tar större plats, men är av bättre kvalitet och går att redigera direkt i Photoshop utan att förstöra själva bilden.
 
Sammanfattning: Nikon D3000 är en superbra nybörjarkamera, som tar bra bilder om man bara lär sig den (vilket är väldigt enkelt!). Definitivt värt 6000kr, men jag tror samtidigt att man kan hitta bättre kameror till det priset :)

KOMMENTERA

Vinnaren av veckans blogg!

 
 
Vackra Gabriella har en underbar färg på håret och driver en superfin blogg! Hon skriver dagligen om sitt liv, mat, ebay, sin konst och massa mer. Verkligen en kul blogg, kika in vetja!
 

KOMMENTERA

Veckans temasminkning: Warrior

 
 
 
Tack så mycket till Ronja som kom på veckans tema! Nu behöver vi hjälp att välja nästa veckas tema - den här gången ska det vara med en kändis som inspiration! Kommentera era förslag :)
 
Den som kommer på nästa veckas kändis, får en länk både här och i Cookies blogg!
 
 

KOMMENTERA

Träning och teater

 
 
Idag gick jag upp vid kvart över nio för en snabb runda på löpbandet, och sen hoppade jag in i duschen. Sprang tills jag mådde illa, men det var rätt skönt ändå. Varje dag kommer jag lite närmare mitt mål!
 
Idag står teater på schemat; jag och familjen ska se Sweeney Todd. Biljetterna har varit bokade sen i oktober förra året och jag har taggat sen dess. Jag är aningens skeptisk till Peter Jöback och det faktum att de kanske översatt låtarna, menmen. Det blir säkert grymt ändå!
   Innan vi åker ska jag dock fixa lite på min nya design. Jag är så trött på den jag har nu, men det tar otroligt lång tid att fixa en ny (jag kodar den helt från grunden) så jag får helt enkelt stå ut ...
 
Vad har ni för söndagsplaner?

KOMMENTERA

Skönhetsshopping

 
 
 
 
Det här köpte jag hem idag! Apotek Hjärtat hade 25 % rabatt på en massa sminkprodukter, så jag valde ut tre nagellack från deras egna märke Apolosophy. Jag har faktiskt aldrig provat något därifrån! Nr 24, det underbart blåa lacket, var det första jag fick syn på - så otroligt fint! Det hallonlila och ljust mintgröna fick hänga med bara tack vare rabatten. 87 kronor för alla tre.
   Svamparna köpte jag på Coop för 14:90 (fyrpack), jag använder aldrig svampar till sminkapplicering på grund av bakterierna, men dessa kommer att funka perfekt till ansiktsmasker. Det är mycket fräschare och enklare att lägga masker med rena svampar än med fingrarna!
 
Hudkrämen från Nivea har jag använt förut. Den är otroligt fet och återfuktar så bra! Räcker oftast med en insmörjning efter rengöring, så håller det sig hela dagen. Perfekt för oss vintertorrisar! 29 kronor hos In&Finn.

KOMMENTERA

Träningsschema

 
Har ni tränat något i veckan?

KOMMENTERA

Luxury lipsticks

 
 
Kan inte riktigt bestämma mig för om jag vill spara ihop till ett riktigt dyrt läppstift, eller en ögonskuggspalett. Det får jag ta då, det kommer att ta ett tag innan jag har råd till ett av de ovan. På Chanels hemsida står det inte ens några priser ...

KOMMENTERA

Tala ut!

Vet du inte vad det här handlar? Läs mitt inlägg här, där står allt om min kampanj Tala ut!. Vill du också skicka in en historia, kan du göra det till ilesmap[at]gmail.com. Du får givetvis vara anonym!
 
 
"Jag var också ny på en skola och blev mobbad och utfryst. Mest för att jag var annorlunda. Mycket av det som hände mig som sjuåring kan nog ligga till grunden för min ätstörning och många andra sociala problem som jag har i dag. Tack och lov så slutade mobbingen någon gång i åttan och sedan dess har jag inte blivit mobbad. Jag har haft hyfsat bra vänner, fastän det har varit några jobbiga år sedan dess. Mobbing borde inte få finnas. Jag känner så många som varit utsatta och önskar bara att jag kunde åka tillbaka till mig själv som liten, krama om mig och säga att allt kommer att bli bättre. Jag har förlorat så många år till psykisk ohälsa och ångest. Jag vill bara att ingen annan ska bli utsatt. Det är strongt gjort av dig att ta upp det här känsliga ämnet och det är definitivt något som vi behöver prata mer om i samhället och motarbeta med all kraft vi har."
 

 
"Först och främst vill jag säga att det var väldigt modigt av dig att publicera inlägget om ditt självmordsförsök. Tycker att det var häftigt att du vågade släppa på någonting som satt så hårt åt!
Jag är lite i samma situation som tjejen som inte kunde glädja sig åt sin student... Ända sen jag var liten så har jag haft många vänner, men från olika ställen. Har aldrig varit den som har mitt umgängesliv centralt i en krets, typ klassen, fotbollslaget osv. När jag var liten så var det riktigt mysigt, eller det var i alla fall inget som störde mig.
   Numera känner jag dock att jag har "glidit ifrån" mina vänner lite grann. Vi alla är olika gamla, går i olika skolor och så vidare. De har hittat sina kretsar som de umgås mest i. Jag hoppades också verkligen på att hamna i en bra klass på gymnasiet och att även jag hitta ett litet "gäng", en mysig kompiskrets. Så blev det för i princip alla utom för mig.
 
Det som stör mig är inte att jag är utanför i klassen, för det kan jag leva med. Det som stör mig är att jag har ingenstans där jag hör hemma... Nu på nyår, som även är min födelsedag, hade jag ingenstans att vara. Mina "gamla" vänner skulle på saker med sina nya vänner och jag var inte välkommen hos klasskompisarna. Det fanns ingenstans där jag kunde vara och jag frågade runt hos ALLA. Det hela slutade med att jag låg hemma och grät på soffan.
   Jag ska inte säga att jag inte har vänner, för det är inte sant. Det finns många personer som tycker om mig och som jag träffar ibland. Men jag är inte medräknad hos någon, inte ens välkommen hos en hel del. Det finns ingen som saknar mig när jag är hemma från skolan och ingen som kommer och muntrar upp mig när jag är ledsen. Tillfällen som andra ser fram emot, längtar efter och vill fira bävar jag inför för jag har inte direkt några vänner att dela de här ögonblicken MED. Jag känner mig seriöst ENSAM. Och det är faktiskt jobbigt..."
 
 

KOMMENTERA

Vinnaren av ett armband från Sportarmbandet.se är ...

 
 
Grattis!! Jag slumpade vinnaren, och Angelica blev den lyckliga vinnaren! Hon var också en av de som hade delat tävlingen på sin blogg, vilket lönade sig. Hon får hem sitt armband på posten om några dagar!
 
Skulle ni vilja ha fler erbjudanden/tävlingar med Sportarmbandet.seEller något annat? Berätta!

KOMMENTERA

Dagens makeup - Envy

 

KOMMENTERA

Dreamweaver

Rensar hjärnan med lite kodning i Adobe Dreamweaver CS6. Det är så kul att programmera designs helt från början! Att börja med ett tomt textfält och till slut få ut en hel bloggdesign, det är helt galet egentligen. Förhoppningsvis kommer jag att lära mig en del PHP de kommande veckorna också, och därigenom också kunna designa Wordpressbloggar. Spännande!
 
Kodar ni något?
 

KOMMENTERA

Dagens makeup - Hollywood

Fina Ami önskade den här sminkningen; jag hade tänkt spara den som ett förslag till veckans temasminkning men det kliade något otroligt i fingrarna att jag bara var tvungen att köra redan nu. Så vackert med en tidslös eyeliner (rådjursögon!) och röda läppar!
 
Vill du också önska en sminkning? Det kan du göra [ här ].
 
 
 

KOMMENTERA

Hemsida med smink under 60 kronor

 
 
Make Up Academy är en brittisk hemsida med massor av smink till otroligt låga priser! Allting på bilden kostar mindre än 60 kronor (det dyraste, fixingsprayen, kostar drygt 53 kronor!) och så är det också med det mesta på hemsidan som ni hittar HÄR.
 
MUA skickar över hela världen, till Europa är frakten ca 53 kronor, inom fem arbetsdagar. Betalning sker via PayPal och man har även en ångervecka på 7 dagar då man kan skicka tillbaka oöppnade förpackningar om man ångrat sig.
 
Jag kommer förmodligen att beställa saker härifrån snart!

KOMMENTERA

Få chansen att visas för ett hundratal människor!

 

Svara på den här frågan (du hittar svaret i något av mina senaste inlägg) i en kommentar för chansen att få synas för 100tals besökare:
 

Vad var nyckelordet för min och Cookies temasminkning den här veckan?

KOMMENTERA

The only bad workout is the one that didn't happen

 
 
Har ni haft en bra dag? Jag var som sagt ledig idag, så efter en lång sovmorgon och en tvfrukost drog jag iväg och simmade för första gången i år! Jag trodde helt ärligt att jag skulle dö efter 100 meter, haha. Det är sån skillnad på att springa (vilket jag brukar göra) och att simma rent fysiskt, det tar mer i musklerna när man är i vattnet. Lyckades i alla fall pressa mig själv tillräckligt för att köra en kilometer, på 35 minuter med pauser! Det är en bra början, men mitt mål är att klara lika långt på 25 minuter.
 
Vad har ni gjort idag?

KOMMENTERA

Svar på tre frågor om bloggen

 
 
Hur får man samarbeten med olika företag? Kontaktar de dig, eller du dem? Det är blandat! Ibland är det jag som har mailat och frågat om de varit villiga att sponsra en tävling, ibland är det de som erbjuder att göra det eller skicka hem produkter till mig. I början verkar det kul att få hem en massa gratisgrejer, men samtidigt får man sålla lite. Det hade ju varit konstigt om jag skulle recensera t.ex. gräsklippare på min skönhetsblogg!
 
Skulle du vilja ha en stor blogg? Absolut! Kanske inte flera hundra tusen läsare om dagen, jag vet inte om jag skulle orka med att bli så granskad och uttittad som många blir. Men definitivt ett par tusen, det hade varit riktigt roligt!
 
Hur mycket tid lägger du på bloggen varje dag? Allt från ingen tid alls till flera timmar. Det är så olika! Vissa dagar uppdaterar jag ju inget alls (fy, jag ska bättra mig!) och vissa lediga dagar kan jag sitta i sju, åtta timmar och pilla med en ny design. Men en vanlig dag när jag uppdaterar 3-5 gånger skulle jag väl säga 3-4 timmar. Då är bloggfotografering och bildredigering inräknat!

KOMMENTERA

Tårar av blod för ljusa pasteller

 
 
 


Alltså åh.
 
Jag gråter blod när jag ser Diors senaste vårkollektion; så otroligt ljusa och vackra produkter till ett så högt pris. Jag har inte ens råd med det lilla fina nagellacket på 200kr med en Londonresa väntande i februari, och det skär i hjärtat när jag tänker på det. Jag behöver den klara, ljusblå färgen! Och hur söt är inte paletten? Hade lyckats med så fina vårlooker om jag hade haft den. Och läppstift och primers kan man bara inte ha för många av.
 
Någon gång i år ska jag köpa något riktigt dyrt smink till mig själv. Från typ Dior, eller Chanel, eller vad som helst. Bara det är dyrt; jag behöver unna mig det. Budgetsmink är underbart, men det hade varit kul med en lite finare produkt på sminkbordet.
 
Äger ni någon produkt från Dior, eller något annat lite dyrare märke?

KOMMENTERA

Jag saknar min älskling

Måndagar alltså. En så himla tråkig dag, allt går liksom på rutin. Typ som att lägga in saker i skåpet precis innan man går ifrån skolan - tror ni inte jag glömde min älskade lilla Toshiba där? Jag är dessutom ledig imorgon så jag kommer inte att få tillbaka den förrän på onsdag, sjukt segt!
 
Har i alla fall min gamla dator (som jag bara har till Sims) så jag kommer ändå att kunna blogga :) Dock blir det inga nya bilder eftersom minneskortet till systemkameran satt i Toshiban ... ni får klara er med arkivbilder i två dygn! Även Photoshop är borta ...
 
 

KOMMENTERA

Bloggtips!

 
Är det någon personlig livsstilblogg ni bara måste kolla in; är det Lorissa Lovebombs. Julia, som hon egentligen heter, är så otroligt vacker och skriver på ett kul sätt om sitt liv norr om polcirkeln :)
   Julia jobbar som lärare på en grundskola, lever med sjukdomen alopecia och har ett par fåglar som husdjur. Allt detta, och ännu mer, bloggar hon dagligen om och svarar dessutom personligen på alla kommentarer!
 
Det här är helt enkelt en blogg man blir glad av. ♥
 
Sa jag att hon älskar Harry Potter ...?

KOMMENTERA

Nästan exakt ett år sedan

 
Den här bilden hade jag som profilbild på Facebook för exakt 375 dagar sedan - drygt ett år! Har jag förändrats mycket, tycker ni? Förutom att jag var lilahårig då, tycker jag att jag ser rundare ut i ansiktet här. Jag vet inte om det beror på vinkeln eller om jag faktiskt fått smalare ansikte ...
 
Har ni förändrats mycket på ett år?
 
Profilbilden jag har nu ...
 
 

KOMMENTERA

Förslag på förbättringar!

 
Vad är det som gör att ni kommer tillbaka till min blogg? Vad är det som gör att ni inte kommer tillbaka? Vad vill ni se mer av?
   Skönhet, åsikter, foton, tankar, tävlingar, kom med förslag! Kommentera det här inlägget - jag vill ju göra min blogg så bra som möjligt! Och eftersom det är ni som läser, får jag ju lyssna på er, när ni säger vad ni vill ha, :)

KOMMENTERA

Dagens makeup - Yeux de la forêt

 
Detta var tänkt att bli en sminkning på temat "skog" till mitt och Cookies nya temaprojekt, men nja, jag blev inte helt nöjd. Det är en fin vardagsmakeup, men inget man direkt associerar med ordet "skog". Hennes bidrar hittar ni [ här ].
 
Jag tyckte att det var ett väldigt begränsat tema, så nu behöver vi er hjälp!
 
 
 

KOMMENTERA

DIY: NYX Jumbo Eye Pencil depot

Som jag skrev tidigare kan det vara väldigt svårt att få ut det mesta av sin Jumbo Eye Pencil, men om man smälter ner pennan i en liten burk får man användning av precis allt! Många tycker också att det är lättare att applicera krämen när den är såhär än i pennan.
 
 

KOMMENTERA

Los Angeles-haul del 3!

 
Jag köpte på mig ett rejält lager med såna här ögonlocksprimers för ca $1 styck; har för mig att jag skrivit om dem förut så ska bara berätta om dem kortfattat här. Det är helt enkelt en hudfärgad (jag har nyansen Sheer) kräm som läggs innan ögonskugga för att få sminket att hålla bättre och längre samt för att få färgerna att poppa riktigt ordentligt!
 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 
 
NYX världskända eyelinernyhet The Curve köpte jag också. Den speciella designen på själva "tuben" ska göra det bekvämare att hålla eyelinern och ge till och med nybörjaren fina, jämna linjer. Spetsen är av filt, rätt hår och ganska tunn. Kostade $15,99.
Om ni vill kan jag recensera den här produkten ännu närmare, kommentera isåfall!
 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 
 
Den här paletten från Color Concept är i hela 101 delar (applikatorer inräknade)! För $7,79 - visserligen med 50 % rea, men ändå - är det bra skuggor, och med en primer och NYX Jumbo Eye Pencil blir färgerna otroligt fina! { Här } kan ni se en sminkning där jag använt mig av just den här paletten. Lite små skuggor, det känns som att de kommer att ta slut snabbt, och rätt osmidigt att man inte kan ha i alla paletter samtidigt. Ångrar dock absolut inte köpet!
 
♥ ♥ ♥ ♥ 
 
 
Behöver den här produkten ens någon introduktion? Denna krämiga ögonpennan ($5,99) är känd för att vara en grym ögonskuggsbas och färg för vattenlinjen, så jag var bara tvungen att köpa en för att testa. Dock önskar jag nu att jag hade köpt med mig flera! Som ni ser på bilden blir toppen kort väldigt fort, och har man ingen bra vässare är det helt enkelt slut på pennan där.
   Dock vet jag ett trick för att få ut det mesta ur sin Jumbo Eye Pencil; det kommer upp ett inlägg om det om några timmar så stay tuned!
 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

KOMMENTERA

Active Care Silica - för längre hår och naglar

Åh, jag har letat som en galning efter de här tabletterna, och äntligen har jag hittat dem! Jag har använt dem innan, men när de tog slut hade jag glömt vilken affär de fanns i (himla typiskt!) så jag har hoppat mellan lite olika typer, bland annat Friggs silicatabletter som jag inte alls tycker om. De smakar/luktar illa och ger knappt någon effekt.
 
Dessa, från Active Care, däremot är såå bra! Jag har som sagt använt dem innan och då såg jag skillnad på mina naglar efter bara några dagar. Det ska bli grymt att få tillbaka mina långa naglar igen - jag kommer självklart lägga upp före- och efterbilder om någon vecka!

 
Ser ni förresten vilken fin, blå fuskfäll jag fått tag på? Så himla mysig, och färgen är underbar! Ni kan förvänta er många blå produktbilder i den närmsta framtiden ...

KOMMENTERA

Vinn ett valfritt sportarmband till iPhone, Samsung eller Sony!

Brukar ni ha med er mobilen när ni tränar? Jag hade det när jag sprang utomhus under sommaren och hösten (nu på vintern springer jag på ett löpband framför tv:n!), och vet att många har med sig sin mobil på gymmet. Men det är ju så himla osmidigt! Antingen ska man hålla i den och trassla in sig i hörlurssladden, eller ha den i fickan där den riskerar att hoppa ut. Dagens ilandsproblem, men håll med om att det är sjukt jobbigt!
 
Jag har själv stört mig något otroligt på det här; så nu drar jag i samarbete med Sportarmbandet.se igång en tävling! Nu har ni chansen att vinna ett smart sportarmband, helt gratis! Armbanden finns i massor av olika modeller till en massa olika populära telefoner som iPhone 5, Samsung Galaxy S4 och Sony Xperia Z1. Kika in och se om din modell finns tillgänglig!
 
 
GÖR SÅHÄR FÖR ATT VARA MED OCH TÄVLA:
 

  • Kommentera det här inlägget med "jag är med"!
FÖR STÖRRE CHANS ATT VINNA:
  • Skriv ett blogginlägg där du tipsar om tävlingen. Länka både till min blogg och Sportarmbandet.se. Kommentera det här inlägget med länken till ditt tävlingsinlägg!
eller
  • Tipsa om tävlingen på Instagram! Länka både till min blogg och Sportarmbandet.se. Tagga mig i posten (@_rmck_) så att jag ser den - tänk på att ditt konto inte kan vara privat! Kommentera det här inlägget med ditt instagramnamn.
 
Självklart är det större chans att du vinner om du gör alla saker dessa sakerna.
 
Glöm inte att fylla i mail i formuläret när ni kommenterar, och länka till det armband ni vill ha! Lycka till! ♥Det här inlägget är i samarbete med Sportarmbandet.se.

KOMMENTERA

Idag ska jag lära mig rädda liv

Vad ska ni göra?

KOMMENTERA

Instagram

Ni har väl inte missat att följa mig på instagram? _rmck_ heter jag där!
 
 

KOMMENTERA

Min mobbinghistoria.

Jag har velat fram och tillbaka ett par dagar och funderat på om jag verkligen ska publicera det här inlägget; eller inte. Snälla läs ända till slutet, och sprid vidare. ♥
 
Jag blev så otroligt ledsen när jag läste den här texten på Johannas blogg. Ni kan läsa hela inlägget här, eller se det jag reagerade mest på här under: 
 
 
 
Det är en så otroligt sorglig historia, just eftersom det är hennes bästa vänner som svikit henne, och jag lider så med henne.
 
Jag har själv varit mobbad.
 
I tvåan började jag i en ny skola efter att jag och min familj flyttat, och efter några veckor fick jag en bästa vän. Vi umgicks jämt och hade det superbra, ni vet sådär som lågstadiebästisar har det. Vi lekte hemma hos varandra, spelade datorspel och viskade och fnissade om hemligheter. Vi hade det bra, hela tvåan och hela trean.
 
I fyran började en ny tjej i klassen. Hon kom från Göteborg och var en glad och snäll tjej, och hon började umgås med mig och min bästa vän. Vi var nu ett gäng på fyra-fem stycken, eftersom två andra tjejer också hade anslutit sig till oss. Min bästa vän och den nya tjejen kom allt närmare varandra, och började till slut leda gruppen tillsammans. Efter några månader var min bästa vän ledaren i gänget, den nya tjejen hennes högra hand och vi andra under dem. Jag var underst.
 
Plötsligt fick jag inte bestämma något. När vi lekte fick jag ha de tråkigaste eller sämsta "rollerna", och jag fick aldrig vara med och välja lek. Efter ett tag fick jag inte vara med alls. De kunde komma med ursäkter som att man inte kunde vara fyra stycken i den leken de lekte (även om det gick bra om det var någon annan än jag som frågade), att jag hade fel kläder för att vara med, eller att jag helt enkelt inte fick.
 
Fler och fler raster spenderades på en av skolgårdens gungor, eller så gick jag runt med vår klassföreståndare och bara pratade och var vänlig och artig. Det var helt okej, men hela tiden längtade jag också efter att leka burken eller kasta tian mot väggen.
   Jag började må allt sämre. Jag trodde att det var normalt att ha ont i magen och må illa varje dag, och jag fick migränattacker allt oftare. Nu i efterhand tror jag också att det var någonstans här jag började utveckla min emetofobi (men det kan jag berätta mer om i ett annat inlägg). Även mina tankar blev mörkare och hemskare.
 
Jag försökte hela tiden hitta på nya saker att göra, för att de skulle bli imponerade och börja tycka om mig, och jag sjönk ner i skolarbeten. Jag hade ju ändå inga vänner att prata med på lektionerna, då kunde jag ju lika gärna plugga. Jag har alltid haft lätt för att lära, och när jag verkligen satsade i skolan gjorde det att jag blev klar fort och behövde extrauppgifter. Det blev dock ännu en sak de kunde mobba mig för, att jag var "en plugghäst".
Mobbningen pågick till vårterminen i femman. Under hela den perioden (dvs från höstterminen i fyran till vårterminen i femman) berättade jag upprepade gånger för både mina föräldrar, skolsyster och vår klassföreståndare om hur dåligt jag mådde. Vi klagade hos läraren, men ingenting hände. Inte ett jävla skit. I mer än ett år, på varje utvecklingssamtal och åtminstone en gång i månaden, fick min klassföreståndare höra att jag blev utstött av mina såkallade kamrater, att jag mådde otroligt dåligt, att jag inte ville leva längre.
 
Ändå gjorde hon ingenting.
 
Några veckor innan nationella proven i femman skulle börja, mådde jag som allra sämst. Magontet och migränen var dagliga besvär jag hade, och jag orkade helt enkelt inte mer. Efter en gympalektion, i omklädningsrummet, såg jag min chans att ropa på hjälp en sista gång.
   Dörren till omklädningrummet var alltid låst från gympasalens håll, och de flesta tjejer började bli klara och påklädda.
 
Det var fortfarande kallt ute, och jag hade en ganska tunn röd halsduk. Den knöt jag plötsligt fast i en krok på väggen, och knöt en stor ögla i andra änden. Jag minns hur jag ställde mig upp på en bänk i rummet, och hoppade ner på golvet. Det var lyckligtvis inte så högt, så ingenting hände. Istället fick jag liksom sätta mig i 90 grader för att jag skulle märka att jag fick ont i halsen och att syret slutade flöda till hjärnan.
   Ett par tjejer hade börjat märka vad som pågick vid det här laget, någon försökte dra bort mig från snaran, ett par stycken bankade på dörren, och en tjej skrattade, kommer jag ihåg. Hon var nog nervös.
 
Efter några minuter fick jag panik; jag svimmade inte ens och snart skulle säkert en lärare komma in genom dörren. Jag slet av mig halsduken, rafsade ihop mina grejer och sprang ut genom ytterdörren. Jag kommer ihåg att en kille ur klassen stod vid entrén till killarnas omklädningsrum och ropade efter mig "de sa att du tog självmord". Jag skrek att jag försökt, men att de hindrat mig. Det är jag tacksam för idag, att de hindrade mig. Tänk så mycket jag hade missat då!
 
   På väg hem ringde jag mamma och berättade gråtandes alltihop. Jag fick komma hem, dricka en varm kopp te och höra min mamma ha telefonsamtal efter telefonsamtal med pappa, lärare, rektorer och så vidare. Jag kommer också ihåg att det vid en tidpunkt plingade på dörren, och att jag gick in i badrummet och gömde mig. Det var några ur klassen, gänget som mobbat mig till och med. De hade hittat ett armband jag tappat på vägen. Mamma tog emot det och sa bryskt "ni kanske ska tänka efter varför hon gjorde det", och slängde igen dörren.
Pappa kom hem. Jag fick en lång varm kram, och efter att vi pratat lite kunde alla gå och lägga sig. Jag var så otroligt trött ...
 
De följande veckorna gick åt till hembesök av min klassföreståndare, rektor och skolsyster, och febrilt letande efter skolor som kunde ta emot en femteklassare mitt i vårterminen. Vi hittade en plats på Sturebyskolan, och dagen efter att jag börjat satte nationella proven igång. Dagen efter att jag börjat satte mitt nya, bra liv igång.
 

 
Det här var min historia. Guld och tiotusen kramar till alla som orkade läsa allt. Jag tror att det är otroligt viktigt att tala ut om sina mörka berättelser; vare sig det handlar om mobbing, övergrepp, missbruk eller något annat som får en att må dåligt. Därför startar jag nu kampanjen "Tala ut!"! Målet är att få personer att se att de inte är ensamma med sina hemska förflutna, som många faktiskt skäms över. Det är inte många som känner till min historia, kan jag säga, men nu finns det ute på internet för alltid. Jaja.
 
 
Det skulle vara så otroligt roligt och nyttigt om så många som möjligt ville dela med sig av och sprida den här kampanjen, och skicka in sina egna berättelser så jag kan publicera dem! Ni kan antingen skriva kommentarer, eller skicka mail till ilesmap@gmail.com. Ni får självklart vara anonyma!
 
Tillsammans är vi starka. Tillsammans kan vi Tala ut!

KOMMENTERA

Trött

 
Idag är en sådan dag när jag bara vill ligga kvar i sängen och sova till i alla fall klockan elva. Jag är så trött! Skulle tro att det beror på att det är så himla mörkt ute, och när det väl är ljust sitter jag liksom i skolan. Himla segt.
 
Dessutom sov jag lite längre, så jag har stressat lite hela morgonen för att hinna - och nu har jag massor med tid över! Så himla typiskt.
 
Är ni trötta idag?

KOMMENTERA

Ska jag lägga upp fler makeup looks?

 
Vad roligt att ni verkade gilla sminkningen jag la upp igår! Jag var inte alls säker på det, men era fina kommentarer stöttade verkligen, så jag kommer antagligen att lägga upp fler looks! Vad tycker ni om det?
 
Det kommer självklart att bli en blandning av färger, sotningar, naturligt, knasigt och allt däremellan, plus att jag och Cookie snart börjar med ett samarbete som gäller just smink! Spännande va ...?

KOMMENTERA

Winter wonderland

 
 

KOMMENTERA

Dagens makeup - Color Fever

 
 
 
 
Jag har använt:
 
Ansikte:
E.L.F. Face primer
Isadora Wake Up Makeup foundation
MUS Eyeshadow Kakaw
 
Ögon:
E.L.F. Eyeshadow Primer
NYX Jumbo Eye Shadow Pencil Milk
Color Concept 101 Eyeshadow palette
NYX The Curve liner
Maybelline The Rocket Mascara
Ebay Lösögonfransar
Veckorevyn Ögonbrynspenna
 
Läppar:
Isadora Wake Up Makeup foundation

KOMMENTERA

Lunch

 
 
En av de saker jag gillar mest med min skola (förutom de näst intill lediga tisdagarna och den grymma miljön) är vårt matkort! Vi får 55 kronor per dag (men kan använda upp till 70) för att köpa lunch på ett fyrtiotal restauranger i närheten. Det är så bra! Jag älskar bland annat salladsbuffén de har på Hemköp, så det blev det idag. Sallad, cocktailtomater, kräftstjärtar, pasta och kyckling. Mums!
 
Vad brukar ni äta till lunch?

KOMMENTERA

Dagens låt

Petter, Sveriges rapkung.

KOMMENTERA

Hard work work (out)


 
Hur gör ni för att motivera er själva i träningen? Kollar ni på bilder? Läser bloggar? Berätta! Jag fick i alla fall inte ut något alls av löpningen idag kändes det som, körde knappt en halvtimme och blev inte slutkörd. Himla trist! Det bästa med träning (eller tja, en av få bra saker hahah) är ju känslan efter en riktigt hård workout, ni vet när man är helt genomsvettig och öm och astrött. Det låter hemskt, men är ändå rätt underbart.
   Men idag blev det som sagt inte alls bra, kändes onödigt att ens ha ansträngt mig, haha. Har i och för sig inte ätit särskilt bra idag (det blev mariekex och salta katter till lunch ... oops!), så det kan nog bero på det. Det ska bli gött att äta en stor tallrik chili con carne nu!
 
Imorgon blir uppdateringen förhoppningsvis bättre; jag är ledig i princip hela dagen så kommer kunna ägna ett par timmar åt bloggen. Har dessutom skrivit ett rätt tungt inlägg, men är osäker på om jag verkligen ska publicera det ... jag delar med mig av något väldigt privat, men samtidigt känns det viktigt att få ut den här historien, det kanske kan inspirera andra. Vi får se hur jag gör.

KOMMENTERA

Måndag

Dagens makeup: Brun sotning med eyeliner
 
Godmorgon! ♥
 
Det är helt galet kallt ute, snön är ju här! Jag gillar det inte särskilt mycket; är det ingen snö på jul och nyår ska det inte vara någon snö alls, tycker jag. Det enda som är bra med vintern nu är de fina fotomöjligheterna, så när jag tagit några bilder imorgon eller så kan allt smälta igen. Eller vad tycker ni? Vill ni ha kvar snön?

KOMMENTERA

Och priset för helgens sämst uppdaterade blogg går till ...

... mig! Surprise surprise. Det har verkligen stått heelt tomt här, men jag har faktiskt haft annat för mig.
 
Som att sova hos Saga och spela Sims cirka åtta timmar i sträck. Man får ha såna helger ibland.
 
 
Morgondagen ska jag försöka göra till en produktiv dag; det är början på en massa nytt! Jag startar med en ny mattekurs i skolan (urk), pianot sätter igång igen (inte urk) och det är början på vecka nr 2 av mitt nyårslöfte med träningen! Jag skippade tyvärr den idag - Sims gick före, hehe - så jag kommer köra tre pass nästa vecka istället.
 
Men det är imorgon det! Nu är jag så trött att ögonen i kors, så det är bara att krypa ner i sängen och sova. Vi hörs imorgon ♥

KOMMENTERA

Vad var det hemliga mötet om?

Glömde helt bort att blogga igår, jag hade så mycket att läsa på om med mitt nya jobb! 
 
Jag är nämligen inte arbetslös längre!! Woo!! Jag har blivit konsulent hos Oriflame, dvs jag säljer deras saker via en katalog. Ungefär som när man säljer jultidningar eller Newbody till klassen, fast jag får alla pengar. ;)
 
Det är så roligt för det känns som ett steg i riktning mot de egna företag jag vill starta efter gymnasiet, och skönt eftersom jag inte har någon chef eller bestämda tider. Jag jobbar när jag själv vill, och styr själv över hur mycket lön jag får. Jag är såå taggad!!
 
Har ni något jobb?
 

KOMMENTERA

Dagens låt - Over you

Mesrock, men ja ja. Har en del fina minnen till den här låten.

KOMMENTERA

Min sminkrutin!

1. Primer från e.l.f. // 2. Foundation från Isadora // 3. Bronzer från H&M // 4. Rouge från Physician's Formula // 5. Ögonlocksprimer från e.l.f. // 6. Löspuder från Covergirl // 7. Borste från EcoTools // 8. Eyeliner från NYX // 9. Ögonfransböjare från Emite // 10. Mascara från NYX // 11. Läppbalsam från EOS
 
Självklart varierar min sminkning lite från dag till dag med olika ögonskuggor, läppstift, läppglans, osv,men det här använder jag varje dag!
 
Hur ser er sminkrutin ut?

KOMMENTERA

Dagens makeup - sotat guld

 
En guldbrun sotning som passar lika bra till fest som till vardags, både i skolan och på arbetsintervjuer! Sofistikerat men ändå roligare än bara en eyeliner och mascara.
   På läpparna har jag faktiskt två ögonskuggor!
 
 
Jag har använt:
 
Bas: 
E.L.F. Face primer
Isadora Wake Up Makeup Foundation
Covergirl Professional Loose Powder
Physicians Formula Happy Booster Glow & Mood Boosting Blush
H&M Bronzer
 
Ögon:
E.L.F. Eyelid Primer
Wet n Wild Eyebrow Trio
E.L.F. 100 palette
NYX The Curve liner
Maybelline Great Lash mascara
NYX Doll Eye mascara
 
Läppar:
EOS Lip Balm
Color Concept Eyeshadow Palette

KOMMENTERA

Läskväll

 
Nuuu har jag packat upp allt från LA, och städat lite på rummet. Jag orkade dock inte ta allt (för städning är fruktansvärt tråkigt), så det får bli imorgon!
 
Hann med att springa in på bibblan en sväng efter skolan för att låna en massa böcker om skönhet och fotografering. Förhoppningsvis kommer jag att lära mig en massa! Jag älskar böcker. Böcker är kul.
   Så nu ska jag gosa ner mig under ett stort täcke och bara läsa och kolla på Sveriges mästerkock och äta pirog. Mmm.
 
Brukar ni låna böcker på bibblan?

KOMMENTERA

Los Angeles-haul del 2!

 
 
 
EOS Lip balm
 
De här fina läppbalsamen känns som något man måste köpa när man är i USA, eftersom de är så billiga! Jag betalade drygt 20 kr/styck för de här söta förpackningarna. Designen är annorlunda från andra balsam då allt är ihoppressat till en liten kula istället för ett stift.
 
 
Det är inget fantastiskt balsam, men det gör läpparna mjuka och smakar otroligt gott! Min favorit är nog den mintrgröna, som smakar/luktar tuggummi.
 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 
 
NYX Läppstift
 
I tuben ser det här stiftet klarrosa och väldigt härligt ut, men det blir helt annorlunda på läpparna. Det blir frostigt, och ganska svårburet ensamt. Passar dock superbra som gloss över ett lila/rosa läppstift och för priset på $3,99 var det inget jättedåligt köp.
 
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

KOMMENTERA

Massor att göra, och hemliga möten

Godmorgon!
 
Äntligen börjar min jetlag släppa! Sov ända tills klockan ringde idag, rätt skönt ändå! Förhoppningsvis kommer jag inte att bli supertrött efter skolan och därmed orka träna lite i eftermiddag. Måste även göra en massa annat som att hämta ut ett paket, plugga och städa rummet. Och imorgon ska jag på ett *hemligt* möte!
 
Eller okej, det är inte så hemligt egentligen. Jag vill mest vara som alla andra bloggare som sticker iväg på en massa möten där de inte får prata om vad de pratat om. Ja ja. Ni får veta mer imorgon, helt enkelt!

KOMMENTERA

Svar på kommentarer om skola, USA och Keela

 
Vad jobbar man med om man har en ekonomiutbildning? Vad vill du bli?

Går man ekonomi på gymnasiet, som jag, kan man bli det mesta (eller i alla fall utbilda sig till det mesta). Det är en ganska bred, högskoleförberedande linje och det är nog därför den är så populär. Dock rekommenderas ekonomlinjen för de som är intresserade av samhälls- och företagsekonomi och hur vårt rättssystem är uppbyggt. Det låter sjukt tråkigt, jag vet, men vi lär oss väldigt viktiga grejer inom bl.a. juridiken!
   Pluggar man vidare sen på t.ex. högskola eller universitet kan man bli banktjänsteman, controller, ekonomichef eller -assistent, finansanalytiker, egenföretagare, inköpare, marknadsförare och en massa fler yrken! Ni kan läsa mer här.
 
Jag valde ekonomilinjen eftersom att jag vill starta egna företag. Det får vi göra i trean tack vare UF, och jag är så taggad! Efter gymnasiet hade det varit underbart att livnära sig på egna företag, gärna något inom skönhet. Hur häftigt hade det inte varit att lansera sitt eget sminkmärke?! Jag kommer antagligen att plugga vidare, förmodligen ett år på college, men vet inte om det blir inom ekonomin. :)


 
Var i USA var du?

Jag var i Los Angeles, Kalifornien. LA är dock otroligt stort! Vi åkte runt i San Fernando, Burbank, Hollywood, Sacramento, Pasadena och några andra delar av staden.


 
Såg du att Keela länkat dig? Gjorde hon det av någon speciell anledning?

Ja, det gjorde jag! Och det märktes på statistiken också, hehe. Jag frågade helt enkelt i hennes frågestund om hon kunde länka mig, och det var hon snäll nog att göra! ♥

KOMMENTERA

Presenter

 
När jag var i USA köpte jag såklart inte bara saker till mig själv; jag spenderade också en del på julklappar till nära och kära! Innan jag åkte frågade jag nämligen mina närmsta vänner om de ville ha något från Sverige på julafton, eller något från USA i januari. Inte helt oväntat valde alla det senare alternativet ;)
 
Här ovanför ser ni Lines rosa julklappspaket: en rosalila skimrande duschgel, en krämig body lotion, en rosa tvättlapp (syns inte på bilden) och så tre små body butters med doft av cake pop, jordgubbskräm och hallonfrosting.
 
Hade ni velat ha något av detta i julklapp?

KOMMENTERA

Jetlag

Ser ni hur trött jag är? Haha!
 
 Åh vad jag hatar jetlag!! Jag vaknade jättetidigt både igår och idag, utan att kunna somna om. Igår var jag så trött att jag somnade vid fem! Vi får se hur jag kommer klara skoldagen ... lyckligtvis har jag bara två lektioner, så jag kanske kan överleva ändå. :)
 
   Jag har faktiskt saknat skolan lite; eller i alla fall alla vänner. Jag trivs så otroligt bra på gymnasiet! Min skolgång har varit rätt skakig, även om jag haft lätt för mig rent kunskapsmässigt. På grund av en flytt behövde jag byta skola efter ettan, och efter två år där blev jag grovt mobbad av min "bästa vän". Det höll på att sluta riktigt illa, men som tur är kunde jag bli förflyttad till en annan skola i slutet av femman. Där mådde jag bra, tills vi började i sjuan igen. Vi hade extremt dålig sammanhållning i klassen, och det var väldigt uppdelat i gäng. Det var inte förrän under sista terminen i nian som vi började bete oss som en klass ... därför är jag otroligt tacksam över klass 13EkC; min klass på gymnasiet. Det är så öppna och fina och glada människor, och jag känner så starkt att jag valde rätt både när det gäller skola och linje.
 
Trivs ni i skolan där ni går?

KOMMENTERA

Los Angeles-haul del 1!

 
MAYBELLINE The Rocket Volum' Express
 
Jag brukar inte gilla Maybellines mascaror, så egentligen har jag ingen aning om varför jag köpte den här, menmen, spontanköp är okej ibland. Mascaran utlovar explosiv volym utan att klumpa, och fylliga fransar i ett enda svep. Nja.
   Formulan är väldigt blöt och det fastnar mycket på borsten. Det är lätt att ta för mycket och sluta med riktiga fjortisfransar, vilket är ett big nono. Dock tror jag att den kan funka om två månader eller så när den torkat en aning.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 
NYX Doll Eye Mascara Long Lash
 
En fibermascara som jag tror kan bli en ny favorit! Enligt beskrivningen ska mascaran ge riktiga dockögon med förlängda fransar och volym. Dessutom innehåller formulan vitamin E vilket återfuktar och skyddar.
   Jag vill så gärna ge den här mascaran högsta betyg, men det går inte eftersom volymen sviker. Dock älskar jag att det verkligen ser ut som att man har fler och längre fransar tack vare alla nylonfibrer i krämen!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 
 *ofixade ögonbryn* NYX till höger, Maybelline till vänster.
 
SELECT LASH Eyelash Serum
 
Åh vad jag önskar att jag hade köpt på mig fler av de här!! Knappt 1 dollar styck, och så bra! Jag har använt serumet varje morgon och kväll i ca en vecka och jag märker redan lite skillnad. Dock tar tuben slut rätt fort så jag får se om det finns någon möjlighet att få tag på denna någonstans i närheten.
   Serumet fungerar också att använda som genomskinlig mascara för att öppna blicken. Jag har inte upplevt några irritationer alls vid användning.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

KOMMENTERA

En jag-dag

Hur har er dag varit?
 
Jag åkte som sagt till centrum för en liten shoppingrunda och catch-up med Fanny, fick bland annat med mig en supersnygg tröja hem! Ni får se den strax, kanske imorgon. :)
   När jag kom hem blev det en lätt lunch, och sen en halvtimme på löpbandet. Det ska bli så bra att komma igång med träningen!! Passade på att riktigt ta hand om mig själv efteråt, med ansiktsskrubb och -mask. Framför mig har jag en myskväll - imorgon börjar skolan igen ...
 

KOMMENTERA

Vinnaren av veckans blogg

 
Den här bloggen drivs av en ung tjej från mellersta Sverige. Hon älskar djur och att vara med kompisar, och är dessutom riktigt söt!
 
Grattis Julia!
 
 

KOMMENTERA

Utmattad

En del av en blomstervagn i den stora Pasadena-paraden.
 
Nu ska jag äntligen få gå och lägga mig! Jag har tvingat mig själv att vara uppe tills nu för att inte vakna supertidigt imorgon. Då står ännu mer shopping på schemat haha, jag fick inte riktigt nog i LA! ;)
   Jag ska bland annat till H&M och köpa lite basicgrejer som torrschampo, ansiktsmask (om de har det?) och kanske någon snygg topp. I vilket fall som helst visar jag upp det när jag kommer hem igen!
 
På tal om att visa upp shoppingfynd; fortsätt att komma med förslag på hur ni vill ha inläggen om min LA-shopping uppdelade!

KOMMENTERA

På väg hem

Är ni vakna än? Jag sitter just nu på San Fransiscos flygplats och väntar på flyget som går till Köpenhamn. Efter det är det bara en kort flygning till Stockholm kvar, och sen är vi hemma! Det ska bli så skönt att få sova i sin egna säng igen. Det ska dessutom bli så roligt att få visa er allt fint jag köpt (det blir tyvärr ingen goodiebag, men jag håller på med lite samarbeten så håll utkik efter tävlingar!)!
 
Hur vill ni förresten att jag ska göra med haulinläggen? Jag har köpt rätt mycket så vet inte hur jag ska dela upp det riktigt. Efter butik? Efter typ av sak? Efter användningsområde? Kommentera!
 
 

KOMMENTERA

Dagens låt - We will rock you (cover)


(valde att inte ta med videon då den förstör den feta låten, hehe)
 
 
Jag är en av dem som brukar hata covers på gamla klassiker, men den här remaken av Queens klassiska "We will rock you" är så jävla fet att den faktiskt fått ersätta originalet i min playlist på mobilen. Älskar rapen, blandningen av de två låtarna, rösterna, allt!
 
Har ni någon coverlåt ni gillar mer än originalet?

KOMMENTERA

Fyrahundraåtta stycken hjärtan

 
 
Ni har väl inte missat att jag finns på weheartit? Jag har blivit mer och mer aktiv där på sistone, och laddar upp många egna bilder. Min senaste bild har fått över 400 "hjärtan" (= likes), hur sjukt många är inte det? Otroligt kul!
 
Klicka på bilden för att komma till min WHI-sida. ♥

KOMMENTERA

2013 - höjdpunkter och motgångar

 
Årets höjdpunkter var definitivt nians bal (=skolavslutning=slut på grundskolan=gymnasiet som är grymt!) och att jag fick två nya brorsbarn. Älskade Elwin föddes i mars, och Alice i november.
 
 
2013 bjöd, lyckligtvis nog, inte på särskilt många stora motgångar - det har mest varit ups. Det enda jag kommer att tänka på direkt är Pelles bortgång. Fy vad jag saknar den lilla krabaten, men det var helt enkelt bäst för honom att få lämna oss. Vila i frid, kompis. ♥
 
 
Vad hade ni för höjdpunkter och motgångar 2013?

KOMMENTERA

Veckans blogg!

 
Kommentera det här inlägget med "Jag är med!" så utser jag en vinnare i början av nästa vecka.
 
Lycka till!

KOMMENTERA

Utmanad av Sibba!

Jag har blivit utmanad av fina Sibba i ett bloggaward som åker runt i bloggvärlden. Sibbas mammablogg hittar ni här!
 
 
HUR FUNGERAR AWARDEN? HÄR ÄR REGLERNA:
 

     • Tacka och uppmärksamma den som nominerat dig.
     • Skriv 11 randomfakta om dig själv.
     • Svara på de 11 frågorna du fått i awarden.
     • Välj ut 11 bloggar att nominera (du kan inte välja den som nominerat dig).
     • Skriv 11 frågor åt de du nominerar.

 

11 RANDOMFAKTA OM MIG SJÄLV:
 
 
     1. Jag gråter väldigt lätt; jag blir rörd av det mesta. Höll på att börja gråta flera gånger när vi besökte begravningsplatsen Valhalla (bilder från den utflykten finns här), jag gråter till filmer, när jag ser söta saker osv.
     2. Jag har gått i fyra olika skolor - tre grundskolor och ett gymnasium.
     3. Jag klär mig ofta i helsvart. Det har varit enklast så för att slippa dåliga färgmatchningar med lila/blått/grönt hår.
     4. Mitt drömresemål är Australien.
     5. Jag har aldrig haft ett seriöst förhållande.
     6. Ett av mina mål med bloggen är att bli känd (till viss del, i alla fall).
     7. Anledningen till att jag valde ekonomiprogrammet på gymnasiet var att jag får starta ett företag i trean.
     8. Jag har övningskört i drygt ett halvår.
     9. Jag älskar att skriva! Noveller, dikter, alla typer av texter. Tror att det är därför jag tycker om att blogga, också.
     10. Avokado, svamp och lever äter jag inte - det är helt enkelt superäckligt.
     11. Jag har varit i fler än 23 länder.

 

MINA SVAR PÅ SIBBAS FRÅGOR:
 

     1. Om du hade kunnat byta ögonfärg, vilken hade du haft? Gröna! Eller ännu mer blå än jag redan har.
     2. Vilken storlek har du på skor? 40-42. Beror på märke och modell.
     3. Hur sover du? Väldigt bra, och rätt djupt. Pratar mycket i sömnen.
     4. Om någon hade gjort en film om dig, vilken skådespelare skulle passa bäst för att spela dig? Jag själv. Eller Jennifer Lawrence. Många säger att vi är lika; hon är en duktig skådis och hon verkar lika awkward som jag i verkligheten, haha.
     5. Vilken är din favoritsmak på glass? Choklad, melon eller hallonsorbet. Men jag föredrar frozen yoghurt.
     6. Har du några ärr? Två på ena knät och ett par stycken utspridda på ben, armar och händer som jag inte har någon aning om varifrån de kommer. Några sitter i ansiktet efter att jag rev bort vattkoppor för många år sen.

 

 

     7. Vad skulle du aldrig kunna tänka dig att ha på dig? OnePiece utanför huset.
     8. Föredrar du julen eller din födelsedag? Julen, tror jag. Så fint med hela släkten samlad. Annars är det ju fint med en dag som bara fokuserar på mig, hehe.
     9. Hur duktig är du på att åka skridskor? Inte jätte, haha! Jag kan åka ganska fort men klarar inte av att bromsa eller göra några trick. Förutom typ "ramla-på-rumpan-och-glid-femhundra-meter"-tricket.
     10. Är du en katt- eller hundmänniska? Jag tycker om båda, men kommer bättre överens med hundar. Vi kräver väl samma nivå på underhållning och uppmärksamhet, skulle jag tro.
     11. Vilken är den bästa upplevelsen du har haft? Oj! Det har varit lika häftigt alla gånger jag sett mina brorsbarn för första gången, otroligt fin känsla. Annars är det nog någon resa :) 
11 BLOGGAR JAG VILL NOMINERA:
 

         Jag läser inte ens 11 bloggar. Men jag kan utmana Julia, Cookie, Maja och alla som vill! Kommentera gärna om ni antar utmaningen så jag kan kika in och läsa era svar :) Det är riktiga egoboost-frågor så jag hoppas att så många som möjligt vill svara på dem!

 

MINA 11 FRÅGOR TILL DOM NOMINERADE BLOGGARNA:
 

     1. Vad är du mest nöjd med när det gäller ditt utseende? Kan du visa bild?
     2. Vad är ditt bästa skönhetstips?
     3. Har du någon bild som gör dig extra glad?
     4. Kan du nämna tre saker du är helt grym på att göra?
     5. Vilka låtar brukar få dig på bättre humör?
     6. Har du några dolda talanger?
     7. Vilket klädesplagg som du äger är din favorit? Varför?
     8. Vilka bloggar tycker du om att läsa?
     9. Vad heter dina bästa vänner?
     10. Berätta om något som gör dig riktigt, riktigt lycklig.
     11. Varför ska man läsa just din grymma blogg? :D


KOMMENTERA

Blomparad

Idag var det helt sjukt varmt! Skulle inte förvåna mig om det var nästan 30 grader ute, den tredje januari?! Jag älskar det här landet. 
 
Vi åkte till Pasadena och kollade på paradvagnar täckta av blommor. På nyårsdagen (tror jag att det var) är det en årlig parad, som är känd för blomstervagnarna. Det var roliga designer och riktigt fina blommor. Jag har över 150 bilder därifrån, så det kommer ta ett tag att gå igenom alla. Här har ni i alla fall två bilder; en på ett fint blomarrangemang som var en liten del av en jättevagn; och en för att visa hur sjukt många människor som var där! Jag höll på att tappa bort mig en gång i allt kaos, haha.
 
Imorgon ska vi bland annat till Insomniac och kika lite på hur de jobbar där med alla datorspel. Det ska bli kul, wiho!
 
 
En liten del av en av gatorna ... det var ca 3 långa gator totalt!

KOMMENTERA

Mitt bloggår 2013

Klicka på bilderna för att göra dem större.
 
   
 
september började jag att blogga. Jag skrev mest om mat, smink, mitt hår och ångesten gymnasiet gav mig.
September var en bra månad på många sätt; jag mådde bra, älskade min hårfärg som jag verkligen trivdes i och gymnasiet var kul även om det var stressigt. Dock var jag tvungen att ta min älskade, finaste vän Pelle till veterinären för ett sista adjö, vilket drog ner månadens betyg rejält. ♥
 
    
 
Oktober handlade mest om smink, foto och ännu mer smink eftersom jag ville vara tydlig med att det här skulle vara en sminkblogg med inslag av vardag, till skillnad från andra bloggar jag haft.
 
   
 
Jag bloggade sjukt mycket under november månad. The Moustache Squad bildades (vi skaaaa sparka igång nåt!!), jag åkte till Skåne, la upp skönhetsinlägg, fick en dator av skolan vilket gjorde det lättare att blogga. Fick dessutom mitt allra första samarbete, med HighGrade.se!
 
    
 
 
December var en bra månad, trots en liten tids bloggtorka. Jag var ljushårig, kickade igång min julkalender och lurade er att jag hade klippt mig. Köpte även min fina S4a, och åkte till USA!
 

KOMMENTERA

Jag gillar mat

Shit vad jag har ätit.
 
Vi blev spontant utbjudna på Black Angus Steakhouse av en vän vi träffat här, och fyfan vad gott det var. Jag beställde in en 8 oz. köttbit med vitlökspotatismos, fyra grillade jätteräkor med ris, gröna bönor och så brödet som hörde till. Som på de flesta andra ställen här i LA kan man se kcal-innehållet på menyerna - mitt gick på drygt 2000. Ett dagsbehov. Men gott var det.
 
Och det tog inte slut där. De flesta delade två och två på en efterrätt, medan jag kände mig kaxig och beställde in en egen åt mig själv. En bit cheesecake med jordgubbssås.
 
 
Den var inte så liten som den ser ut på bilden. Jordgubben var liksom en stor jordgubbe, så ni kan ju ana.
 
Skulle tro att jag landade på ungefär 3000 kilokalorier + 3 stora glas cola (fri påfyllning, tack Amerika!). Ett och ett halvt dagsbehov.
 
Och imorgon kommer jag att vara lika hungrig igen. Men det är okej. Mat är gott.

KOMMENTERA

Nytt år, nya tag - ny dag, nytt tag

 
Det här med nyårslöften. Alla lovar "jag ska bli en ny människa", "jag ska göra det här och det här", "jag ska inte göra det här och det här".
 
   "... efter nyår."
 
Egentligen är det ingen skillnad på den 31 december och den 1 januari och den 17 juli (om ingen av er fyller år nåt av de datumen, då är det skillnad såklart. hehe). Det är nya dagar allihop och de är chanser att starta nya vanor.
Nyår är något vi har konstruerat, det är ju inte direkt som att typ rymden eller atomerna börjar om någon räkning eller så. Förstår ni hur jag menar?
 
Istället för nyårslöften kanske man borde ha nydagslöften. "Från och med idag ska jag göra bättre ifrån mig när det gäller det här och det här", och varje morgon tänka "idag är en ny chans att göra mitt liv bättre och en ny chans till att bli gladare och mer nöjd med mitt liv!".
 
Jag förstår att det känns skönt med att ha ett bestämt datum där man liksom officiellt börjar om. Jag gjorde ju det själv med mina nyårslöften! Men det jag menar är att man ska inte ge upp om man misslyckas med sitt nyårslöfte efter två veckor. Man kan börja om imorgon igen!
 
Varje dag är en ny chans att förändra sitt liv till det bättre. Det är inte kört för resten av året om man inte lyckas leva upp till sitt nyårslöfte till 100 % redan från början. Nyårslöften ska vara som mål, i slutet av året ska man känna att "jo, jag förändrade faktiskt det här i mitt liv".
 
Jag vet inte om det här makeade någon sense alls, men men. Gott nytt år, och lycka till med era nydagslöften!

KOMMENTERA

Min nyårssminkning - pictorial

Jag ska försöka lägga upp fler tutorials, så ofta jag kan! Om ni vill, såklart?
 
 

KOMMENTERA

Tolvslaget

Minuterna innan tolvslaget satt jag och lyssnade på massa grymma låtar. Fredrik Snortare, Hangman Jury, Enter Sandman, Heaven's on fire, m.fl. Icona Pops "I love it" spelades precis när klockan slog tolv, och den fick gå på repeat ett par gånger. Det är en av få mainstreampoplåtar jag verkligen gillar. Jag peppar något otroligt till den, och den beskriver hur mitt 2014 ska bli. Hejdå till 2013 och all skit det förde med sig, hej 2014 som ska bli mitt bästa år någonsin!
 
 
Som sagt kommer jag även att satsa på bloggen i år, bland annat kommer jag att följa en 365dagarslista som ni kan hitta [ här ]. Inläggen kommer inte komma upp slaviskt regelbundet i punktform, men det kommer att vara en inspiration och jag ska definitivt försöka göra alla.
 
Vilken låt beskriver ert 2013/2014 bäst?

KOMMENTERA