DIY: Ansiktsmasker

Här kommer några grymma och enkla recept på ansiktsmasker man kan göra själv hemma! 
 
Uppmjukande och utslätande: Blanda 1 glas naturell yoghurt med ½ finriven gurka. Smörj in mixen i ansiktet och låt verka i 10 minuter innan du sköljer av den med ljummet vatten. Tänk på att masken blir ganska rinnig, så den är lättast att använda i t.ex. badet!
 
Uppstramande: Pensla en uppvispad äggvita i ansiktet och låt verka i 10 minuter. Skölj med ljummet vatten! Den här masken kallas och för "askungemasken" eftersom den stramar upp huden tillfälligt - till exempel före en bal ...
 
Renande och sammandragande: Blanda 2 dl havremjöl (mortlade havregryn) med 3 tsk färskpressad citron, 2 msk kallpressad mandelolja (hittas på apotek eller i hälsokostaffärer) och lite vatten. Låt verka i ca 15 minuter efter applicering, innan du sköljer av med ljummet vatten. Den här masken renar och drar ihop porerna och är därför perfekt för fet hy!
 
Lugnande och fuktgivande: En klassisker som alltid känns lika uppfriskande! Blanda helt enkelt 1 tsk filmjölk eller naturell yoghurt med 1 tsk honung och smörj in i ansiktet. Låt verka i 20 minuter, skölj av med ljummet vatten.
 
Uppfräschande: Blanda 1 äggula (kanske gulan som blir över vid den uppstramande masken?), 2 tsk vetekli, 2 tsk honung och 1 tsk färskpressad citron till en smet som du applicerar i ansiktet och på halsen. Låt verka i 15-20 minuter, skölj av med ljummet vatten. Fungerar på alla hudtyper!
 


Kommentarer
Sofia säger:

Grymt bra tips! De funka för mig. :)

Svar: Kul att det funkade! Vilken mask testade du? :)
Rebecka C

2013-10-23 | 16:47:44
Bloggadress: http://creativein.blogg.se



✐ Namn


✉ E-mail (publiceras ej)


➥ Blogg/hemsida



Jag har gjort min design själv med hjälp av Photoshop CS6
All spam raderas och författaren IP-bannas
Jag är inte intresserad av frågestunder eller tävlingar

Kom ihåg mig?
Trackback