Lek-kurs

Kursen idag var något av det roligaste jag gjort på länge!! Den hölls i av två go'a göteborgare och jag skrattade så jag grät mest hela tiden.
Fick även lära mig massa, allt från nya lekar att plåga konfirmander med, till hur man presenterar sig själv och lekpass på bästa sätt. Sjukt intressant! Dock föll jag in i dialekten så har pratat göteborgska hela kvällen, haha! Visste ni att jag bott i Göteborg? 
   Vi flyttade dit när jag var nio månader (jag föddes i Skåne) och bodde där i tre år innan vi flyttade vidare till Stockholm. Jag lärde mig alltså att prata i Göteborg och faller därför lätt tillbaka i den görtrevliga dialekten när jag är trött, förbannad eller pratat med göteborgare lite för länge.
 
Vilken dialekt har ni?
(och nej, kära Stockholmare. Ni har inte "ingen dialekt".)
 
 

KOMMENTERA

Highgrade.se

Det här fanns i paketet som jag gav en smygvisning på igår! 
 
 En arganolja från Luxliss och två nagellack från Layla Cosmetics.
 

Det ska bli så spännande att få testa de här produkterna, så ett stort tack till Highgrade som skickade hem dem till mig!
Färgerna är kanske inte de mest lockande, men den gröna kommer nog att passa perfekt till jul, verkligen granfärg!! Det persikofärgade lacket känns mer diskret så det kan ändå bli en okej vardagsfärg. :)
 
Att få testa en hårolja ska även det bli superkul, jag har bara använt mig av en arganolja från Lee Stafford så ska bli intressant att prova på något nytt.
 
Recensioner på alla produkter kommer att komma upp under olika dagar i min julkalender som startar imorgon! ♥ 
 
 
Det här inlägget är i samarbete med highgrade.se.

KOMMENTERA

Paket

 
Men mer om det imorgon! :D

KOMMENTERA

Fyra dagars helg

Nu har jag inte skola på fyra dagar!! Otroligt skönt.
 
Egentligen skulle det bara varit tre (resursdag imorgon + lördag, söndag), men jag lyckades försova mig idag till kvart i elva, och skulle jag åka in nu hade jag bara hunnit vara där en halvtimme! Känns ganska ovärt, så jag är hemma istället. Kanske inte så "otroligt skönt" att missa genomgången inför juridikprovet nästa vecka. Menmen.
 
Vad ska ni göra i helgen?
 
 

KOMMENTERA

Håltimme

Har ni många håltimmar i er skola? Jag har alltid två varje vecka, eftersom jag inte går engelskakursen, och nån enstaka gång har någon lektion blivit inställd. Men annars är det rätt chill!
 
Problemet är att jag typ aldrig vet vad jag ska göra på de här håltimmarna, om jag inte har något prov att plugga till. Det brukar sluta med att jag sitter och spelar nåt idiotspel i en timme vilket kanske inte är det bästa ... under de kommande veckorna kommer jag dock nog spendera tiden med att förbereda er julkalender! Jag har börjat skriva ett par inlägg, men jag behöver fixa en snygg skylt som jag inte ens fotat än, det är alltid så himla mörkt när jag kommer hem!
 
Flummigt inlägg, men jaja.
 

KOMMENTERA

Kom på öppet hus!

Hej alla gymnasiesökande ungdomar i Stockholmsområdet! 
 
På måndag (2 december) har Värmdö gymnasium öppet hus från kl. 18:00, och jag tycker definitivt att ni ska dra dit om ni ska söka högskoleförberedande till våren. Gymnasiet ligger vid Gullmarsplan och jag är sjukt nöjd med mitt val!
Vgy ligger centralt, har grymma lärare, fin stämning, vi har fått datorer och matkort, och jag är så otroligt glad över att jag går där! Ni kan hitta mer info på gymnasiets hemsida.
 
Komkomkom på öppet hus! Jag kommer vara där, kommer du?
 

KOMMENTERA

Julkalender?

 

Snart är det december, och advent!! Sitter här hemma och myser med en kopp varm choklad och försöker hitta idéer till en julkalender. Först visst skulle ni vilja ha en sån?
Med tips, tävlingar, kanske någon giveaway? Har ni tips på önskeinlägg får ni supergärna kommentera dem (och självklart få en länk för besväret!)! :D

KOMMENTERA

Jay Smith är tillbaka!

Fy satan vad glad jag blev när jag såg det här inslaget! Jay Smith är min absoluta favorit i Idol genom alla tider, och det har verkligen varit sjukt trist att han haft en kamp med bråk och droger och varit borta från musiken.
 
Tycker dock att det är sjukt drygt av TV4/Idol att ignorera honom, till exempel i klipp och tillbakablickar. Jag vet inte om det var 2011 eller 2012 (Jay vann 2010), men när de hade ett litet potpurri med alla vinnare i Idols historia visades precis alla, utom Jay, och jag tror att det var för att han öppet använt droger. Men han var trots allt en av Idolvinnarna - en av de bästa, enligt mig! - och förtjänar att visas i precis så många klipp som Darin, Amanda Fondell eller Kevin Borg.
 
Vad tycker ni, har TV4/Idol gjort rätt som inte visat Jay i diverse sammanhang på grund av hans drogmissbruk?
 

Misstänkte redan här att han skulle vinna, så jääääkla bra!!!

KOMMENTERA

The Man Who Sold the World


KOMMENTERA

It's Monday again

 
Jag vaknade redan vid halv fem idag, trodde att klockan var tio och höll på att rusa upp innan jag kollade klockan haha. Kunde dock ligga kvar ett tag till vilket var himla uppskattat!
 
Jag pillade lite med en ny design i helgen så jag ska försöka få upp den idag också, spännande va? Den är uppe!
Jag har inte så mycket att skriva just nu haha, så vi hörs senare idag helt enkelt!
 
Har ni sovit gott inatt?

KOMMENTERA

Louis restaurang

Halloj! 
 
Jag kom precis hem från ett litet sminkjobb, ska iväg igen imorgon vilket ska bli kul. Kunde dock inte stanna hela dagen idag, då jag ska ut och äta på restaurang ikväll! Det är något speciellt ställe med typ jazzmusiker också, ska väl bli intressant.
 
Har även fått ett erbjudande om ett samarbete vilket förhoppningsvis blir kul!
 
Skev

KOMMENTERA

Blodröda läppar


KOMMENTERA

Favoritlack

 
Det här är ett av mina absoluta favoritlack! Jag fick den i en Glossybox för ett tag sen så har ingen aning om var man kan köpa den, men märket är i alla fall Nails inc. London!
Färgen är lite varierande, den ser rödrosa ut i burken, men när den är på naglarna skiftar den från den rosa ni ser på bilden till korall till orangerosa. Men den är superfin!
 
 
 
Vilken är er favoritfärg på nagellack?

KOMMENTERA

Criss cross

Jag fick en massa fina lösögonfransar av Line igår, hon hade ett par 10-pack hemma med fransar hon inte kan använda ... trist för henne, grymt för mig!
 
De flesta var ganska tjocka, täta eller megalånga, men det fanns ett paket med superfina, relativt naturliga criss cross-fransar, som jag har på mig idag.
 
Brukar ni använda lösögonfransar?
 

KOMMENTERA

Oriflame.se

Ansiktstvätt // Läppbalsam // Bronzer // Skrubbansiktstvätt // Läppstift // Allt-i-allo-salva // Ansiktsprimer
Jag behöver verkligen köpa ny ansiktsrengöring, min från Body Shop kommer att ta slut när som helst och jag har ingen ny på lager.
 
Finns dock en anledning till att jag valde saker från just Oriflames katalog i kollaget, hoppas verkligen att jag kan berätta om en överraskning rörande märket snart!! Kan ni gissa vad det är ...? ;)

KOMMENTERA

Back to school!

Dags att åka till skolan! Det var verkligen superskönt med en ledig dag mitt i veckan, man vilar verkligen upp sig och det är lite lättare att gå upp dagen efter :) Och snart är det fredag!
 
Matteprov idag, men det går säkert bra. Det är en svårare del nu, konstigt nog brukar jag alltid få bättre resultat på dem än på de lättare delarna, är det så för er också? Eller får ni samma resultat? Sämre?
 

KOMMENTERA

Min dag i bilder

Det blev inte riktigt ett i timmen, men ändå! 
 
1. Vaknade vid ungefär 9, somnade om tills klockan var 10. Skönt! // 2. Lekte lite med smink, la extra tid på grund och ögon. // 3. Frukost!!
4. En av bilderna från photoshooten. Fler kommer! // 5. Sen lunch.
6. Rensning och redigering av alla 110 bilder som togs! // 7. Förberedde middagen - fläskfilé med pommes. // 8. Plugg.

KOMMENTERA

Photoshoot

 
Återkommer senare med fler bilder!

KOMMENTERA

A day off

 
Idag är jag ledig, vilket ska bli otroligt skönt! Jag har bara pyttelite plugg som jag ska göra, annars ska det bli en chill tisdag. Kommer också göra den klassiska fotoutmaningen "ett foto i timmen", så ni ska få se hur en (ledig) dag i mitt liv kan se ut! Låter det spännande? 
 
Vad ska ni göra idag?

KOMMENTERA

Dagens citat


KOMMENTERA

Today is going to be a good day

Tack så jättemycket för era fina kommentarer till föregående inlägg! ♥ 
 
Idag är en bra dag. Jag lyckades blanda världens godaste choklad, mitt smink blev bra (jag har till och med lösögonfransar!) och mitt hår har en glans jag inte sett på länge. Jag är glad och pigg. Om morgonen blivit såhär - hur bra kommer inte resten av dagen att bli?!
Jag har matteprov på morgonen, så får helt enkelt vänta och se efter det, haha.
 
Hur mår ni idag?
 

KOMMENTERA

Dagens låt - Bullet


KOMMENTERA

Harry Potter and the Order of the Halfblood Hallows

Nuuuuu ska jag gå och lägga mig! Har precis avslutat ett litet HP-maraton med filmerna 5-8. Skulle egentligen sett trean till sist också eftersom det är min favorit (både bok och film), men jag orkar verkligen inte vara uppe till typ fyra, haha. Men det var mysigt ändå! Vi köpte en hel Bluray-box med alla filmerna för någon månad sen, och det är verkligen underbart att se dem om och om igen, HP har ju varit en sån stor del av ens barndom!
Det är också helt sjukt vilka effekter det är i filmerna alltså, speciellt i de sista. Jag blir så otroligt imponerad!!
 
Vilken Harry Potter-film är er favorit? 
 

KOMMENTERA

Vad ni är duktiga!

Ni hittar ju skillnaderna alldeles för lätt ju ... ;)
 
 
 
Grattis till vinnarna Emma och Nalin!

KOMMENTERA

Dagen efter

Det blev ju inte alls särskilt mycket bloggande eller fotograferande igår, inget alls för att vara precis, haha. Nåja! Jag hade en grymt kul kväll med massa pinsamma historier, skvaller och skratt! Måste göra om det någon gång, det var verkligen otroligt mysigt!
   Idag ska jag mest ta det lugnt. Skriva lite på en svenskauppsats som är due om en månad, annars bara chilla framför Netflix med resterna av godiset och läsken från igår. Nice!
 
Hur spenderade ni er fredagskväll?
 
 Photoshopsmink, woo

KOMMENTERA

Vinn en länk!

 
Klurigt va ...? ;)

KOMMENTERA

Sovmorgon

Vet ni vad som är riktigt irriterande? Jag har sovmorgon till kvart i tio varje fredag, eftersom jag inte läser engelska.
Och visst, det verkar ju jättenice, men problemet är att tack vare SL:s busstider måste jag åka till skolan redan 8:50, och vara framme fem över nio. Så nu sitter jag alltså i skolan, och har ingenting att göra, så tänkte slänga in ett litet inlägg.
 
Men nog klagat om dagens ilandsproblem, haha! Idag blir en bra dag, har jag bestämt :) Jag har rätt chill lektioner, jag har tagit upp kontakten med en fin människa igen och ikväll blir det tjejmiddag med Mikaela och Line! Vi ska äta tacos, titta på film och snacka. Kommer självklart lägga upp bilder!
 
Vad ska ni göra ikväll?
 

KOMMENTERA

Blow out

Jag har äntligen rensat ur mitt hela sminkförråd! Helt galet hur mycket jag slängde, massa mespigmenterade ögonskuggor, torra mascaror och trista läppstift. Hur kan jag ha samlat på mig så här mycket?!
 
Nu är det i alla fall städat, och jag är redo för USA! Dags att fylla på med ny skit, haha ... 
 
Det på första bilden var inte ens allt smink, haha ...
 
 

KOMMENTERA

Chocolate cake

 
Sätt ugnen på 150°C.
   Vispa 2,5 dl strösocker och 50 g rumsvarmt smör/margarin poröst tillsammans med 1 msk mjölk. Blanda 2,5 dl vetemjöl1 tsk bakpulver5 msk kakao1 tsk vaniljsocker och 1 krm salt i en annan bunke och rör ner den omväxlande med knappt 1,5 dl mjölk. Vispa i minst 2 minuter.
Häll smeten i en (smord och bröad om du inte har en teflonform!) form med löstagbar botten, och låt stå inne i ugnen i 35-40 minuter. Servera med vispad grädde, vaniljsås eller maaaassa florsocker!!
 
Gillar ni chokladkaka?

KOMMENTERA

MAC Cosmetics

 
Visste ni att jag inte äger en enda MAC-produkt? Det känns som att i princip alla skönhetsintresserade (inte minst bloggare!) äger åtminstone en eller två produkter från det världskända märket, men inte jag. Jag har helt enkelt inte haft något större behov (eller plånbok) att lägga ut 300-400kr på något jag kan få för 150kr, som t.ex. en foundation. Jag har helt enkelt inte råd ifall jag skulle fastna för det, haha!
 
Men i alla fall, jag har bestämt mig för att köpa något från MAC när jag åker till USA, men något som jag kan använda över en längre period än till exempel en foundation. Ögonskuggor har jag så det räcker, och läppstift/bassmink kan jag köpa av någon annan. Jag hade snarare tänkt mig något mer djupgående, som ett serum, en skrubb eller någon vårdande hudkräm. Har ni några tips eller förslag?
 
Bomba gärna med idéer, vill så gärna testa något från detta überhyllade märke!

KOMMENTERA

Halvdag

12:30 slutar jag idag, så himla skönt! Har dessutom ca 2,5h ekonomi+juridik vilket är superkul, så den här skoldagen går fort! Efter det åker jag hem, för att runt två timmar senare ta buss och tunnelbana till teatern. Det är inte många gånger kvar den här terminen, helt sjukt hur fort det har gått! Är så glad att jag bytte till Calle Flygare. 
 
Hur länge går ni i skolan/jobbar ni idag?
 

Mitt hår är kaos kaos kaos 

KOMMENTERA

Fotografin från Landskrona




 

KOMMENTERA

Tack för inspirationen!

 Höstigt
 
Godmorgon! ♥
 
Har ni haft en bra morgon? Jag vaknade relativt pigg idag, men somnade också tidigt igår! Sprang nämligen igår, inte särskilt långt, men slog rekord genom att inte stanna under hela turen. Jag blev faktiskt inspirerad av någon av er (minns inte precis vem tyvärr!), spännande va? Jag går alltid in på era bloggar när ni kommenterar, och någon av er hade lagt upp ett kort litet inlägg om att ni varit ute och sprungit/tränat, och det kickade verkligen igång mig! Supertaggad drog jag fort på mig springbyxor, vantar och reflexer och stack ut, och måste säga att det var riktigt skönt! Ska nog försöka få igång nån typ av träning ...
 
Hursomhelst tyckte jag att det var kul att det var någon av er, mina fina läsare, som fick ut mig! Tänk att ett litet inlägg kan inspirera så. :)
 
Har jag inspirerat er någon gång?

KOMMENTERA

Sponsrad video - Schwarzkopf Gliss

Vintern är en årstid som ofta är synonymt med glåmigt, ostyrigt och stripigt hår. Gärna med ett ovälkommet inslag av elektricitet, och hur onajs är det inte med flygigt hår?!
Torr luft, tjocka mössor och vitaminbrist kan leda till torrt hår och håravfall. Men med vård, rätt vanor och produkter är ett vackert friskt hår ingen omöjlighet under vintern!
 
Schwarzkopf Gliss presenterar här råd och tips som hjälper mot vintersäsongens vanligaste hårproblem. De flesta hårproblem på vintern orsakas av torr luft, både utom- och inomhus. Ju kallare luft, desto högre luftfuktighet eftersom luften suger åt sig all fukt från omgivningen. Problemen blir värre om man redan lider av torrt hår, men problemet går att förebygga genom vård samt återställande av fuktbalansen i håret. Genom att få till bra vardagsrutiner med vårdande produkter går det att minska och undvika vinterns hårproblem.
 
Kika på videon för massa bra tips! ♥
 
 


Detta är ett sponsrat inlägg.

KOMMENTERA

Min älskling är tillbaka!

Min dator var i skåpet! Jag måste ha haft hjärnsläpp igår och slängt in den tillsammans med alla böcker, men nu är den tillbaka, min fina lilla Toshiba.
 
Tack så himla mycket förresten för era fina, peppande kommentarer. Ni är så underbara, allihop! ♥
 

KOMMENTERA

Down

Igår var verkligen ingen bra dag ... jag var ensam hemma och började tänka över saker, kom bara på allt dåligt med mitt liv och allt slutade i en panikångestattack. Så otroligt obehagligt! Somnade innan klockan elva så sov i runt åtta timmar vilket behövdes. Visst blir man mycket mer pessimistisk när man är trött?
 
Upptäckte också igår att jag lyckades glömma min dator i skolan ... jag hoppas att jag låste in den i mitt skåp, men jag tror inte det. Antagligen glömde jag den precis bredvid, så vi får hoppas att någon lämnat in den så jag kan få tillbaka den så snart som möjligt!
 
Har inga bilder på den här extradatorn  så det fick bli en arkivbild!
 
 

KOMMENTERA

Eyebrows

 
Såhär blev resultatet av ögonbrynspennan jag tidigare skrev om! Den var sjukt pigmenterad och gav superfina streck! Definitivt en produkt jag kommer att använda igen, tycker bara att det är lite synd att den inte går att köpa någonstans då den följde med Veckorevyn!
Färgen var kanske lite mörk för min numera ljusa hårfärg, men den var definitivt inte i närheten av att vara svart eller så, utan fungerar nog till de flesta hårfärger.
 
Pennan får 3/5! Den mörka färgen och oåtkomligheten drar ner betyget.
 
På bilden har jag använt den tillsammans med Wet n Wilds Eyebrow Trio. 

KOMMENTERA

Dagens låt



Den här grymma klassikern gick på repeat i princip hela tågresan hem igår! Kiss har gjort så sjukt många otroliga låtar att det inte är sant. Blir aldrig trött på denna! :D

KOMMENTERA

Lösögonfransar och pennor från Veckorevyn

 
Det här kitet följde med det senaste numret av Veckorevyn! Jag är himla nyfiken på ögonbrynspennan så den ska ni få en närmare titt på redan idag. Ögonpennan kommer säkert till användning vid en klassisk smokey eye look tack vare det smarta suddet, och fransarna är för glesa och långa för att användas till vardags så ja, vi får se när det blir!
 
Vilken ögonbrynspenna brukar du använda dig av?

KOMMENTERA

Both too shy to tell what we think

Bilder från we♥it

KOMMENTERA

Uppdaterar imorgon!


KOMMENTERA

Lite om näthat, kroppskomplex och ask.fm

 
 
Den här "frågan" trillade in på min ask idag. Det är inte den första, och säkert inte den sista heller. Och det är inte bara jag som får dem; överallt ser man unga tjejer och killar som svarat, mina vänner berättar om liknande kommentarer och på i princip alla sidor skrivs det om näthat, mobbing och utseendehets.
Såna här kommentarer måste ta slut. Det är inte okej att skriva så här om någon annan, vare sig man är anonym eller inte. Och det spelar ingen roll om det är på ask eller på min blogg eller på instagram, jag ska kunna använda mig av vilka sociala medier jag vill utan att bli påhoppad om mitt utseende. 
Att ask är känd som en mobbingsida, betyder inte att jag ska behöva stå ut med sånt här.
 
När jag först fick "frågan", tänkte jag svara något i stil med: "är du nöjd nu? Jag hoppas att du mår bättre nu!" och bara låta det rinna av mig, men det gjorde jag inte. Och varför inte? För de som skriver såna här kommentarer ska inte må bättre av att skriva dem. Att svara något sånt, publicera fråga+svar och därmed ge det uppmärksamhet, är som att hälla bensin på en eld. Det kan sporra fler till att göra samma sak, fler människor kan se det och ta åt sig, och ask.fm fortsätter att vara en sida där det anses vara okej att mobba folk.
 
Jag är glad över att jag verkligen inte tar åt mig av såna här kommentarer. Mitt självförtroende har växt något oerhört det senaste året, och jag kunde inte bry mig mindre om vad andra tycker om min kropp. Självklart har jag saker jag skulle vilja förändra - jag tycker inte om att mina revben syns, jag gillar inte min näsas form och mina ben är stört långa vilket gör det nästintill omöjligt att hitta jeans - men jag accepterar mina flaws och vänder dem till något positivt. Hellre att man skymtar mitt skelett (för ohälsosamt smal är jag definitivt inte!) än att jag är sjukligt överviktig, och min näsa är något som gör just mig unik, och hur snyggt är det inte med långa ben?!
   Men jag vet folk som inte kan skaka av sig sånt här lika lätt. Människor som suger åt sig vartenda litet elakt ord som skrivs till dem, orden etsar sig fast i deras huvuden och kastas fram varje gång de ser sig i en spegel, ska handla nya kläder eller träffar någon man vill visa sig för. Och det är så jäkla synd. Det är så jäkla synd att pojkar och flickor varje dag inte vågar leva lika mycket som de borde, för att de är osäkra på sina kroppar. För att människor pratar illa om dem, attackerar dem på nätet.
 
Såna här kommentarer måste ta slut. Vi måste sluta kommentera andras utseende, sluta lägga oss i andras liv, sluta få andra att må dåligt.
Och vi måste sluta hälla bensin på de små eldar som hela tiden tänds över internet. Sluta publicera hatkommentarer, även om du vill visa för hela världen att du inte bryr dig, blockera bara IP-adressen och fokusera istället på alla fina ord och människor runt omkring dig.
   Du är vacker som du är, och förtjänar att må bra.
 


KOMMENTERA

Avenged Sevenfold

Idag spelar Avenged Sevenfold, ett av mina favoritband, på (i? vid?) Hovet! Jag kan tyvärr inte vara där då jag drar till Skåne direkt efter skolan, men ville mest säga att jag är såå avis på er som ska dit!! Snälla filma och maila mig? Jag vill också vara där :'(
 
 
 

KOMMENTERA

Foundationtips!

 
 
 
Istllet för en pensel eller svamp, använder jag alltid en sån här borste när jag applicerar min foundation. Jag tycker att det blir mycket snyggare resultat! Svampar är dessutom rena drömmen för bakterier, skulle aldrig använda det till mitt smink! Med pensel blir det lätt streck i hela ansiktet, och applicerar man med fingrarna blir det ojämnt och kladdigt, men med en sån här "stipple brush" blir det perfekt och naturligt! Man duttar på foundation och kan sen virvla in den i huden vilket ger ett grymt resultat.
 
Finns många stipple-borstar, i olika prisklasser, här är tre olika!
 
 
 
Hur applicerar du din foundation?

KOMMENTERA

Mackor och Gardasil-vaccin

Idag har jag bara ätit mackor, haha! Till frukost en helt vanlig macka, och så hade jag glömt mitt matkort hemma så Line fick bjuda mig på en Seven-Eleven-smörgås (som för övrigt var världens godaste!! Pröva dem. ♥), och under ledarkursen blev det middag - mackor ...
 
Tog förresten min första Gardasildos idag! Jag tycker att det är otroligt viktigt men det har helt enkelt inte blivit av. Men idag gjorde jag det! Själva sticket var inte så farligt, men nu har jag som värsta träningsvärken i hela armen :(
 
Har ni tjejer blivit vaccinerade mot HPV-virus? Om inte, tycker jag definitivt att ni ska bli det! Det är gratis så länge man är under 23 (tror jag att det är) och det kan rädda livet på dig. Superviktigt!
 
 

KOMMENTERA

Tal och prov på samma dag

Det är motvilligt jag släpar mig till skolan idag! Det är mörkt och grått och trist ute, och väl på skolan väntar först ett tal, och direkt efter det ett prov. Talet kan jag någorlunda ändå, men provet har jag inte alls övat till ... nåja, det får gå som det går!
 
Vilket är ert favoritämne i skolan?
 
 

KOMMENTERA

Entré: The Moustache Squad!

 
Jag är med i ett bloggcrew! Jag är otroligt taggad att få samarbeta med de här fantastiska tjejerna och hoppas att de känner likadant. Alla gillar att fota, blogga och sprida kärlek på internet så från och med nu kommer ni att få se mycket sånt, och samarbeten oss emellan! Jag kommer såklart inte ändra något i min blogg, förutom några länkar i min meny till brudarna, och så kanske det dyker upp en liten mustasch här och var i några inlägg.
 
Jag hoppas att ni kommer tycka det är lika roligt som jag gör! ♥
 
Klicka på bilderna för att komma till tjejernas bloggar! 
 
 

KOMMENTERA

Vinnare av "Hitta skillnaden!"

 
Grattis Hilda och Sara!

KOMMENTERA

Livet kom emellan

^ Är inte det världens bästa ursäkt för att inte ha bloggat? 
 
Nä, kanske inte. Men det var lite så, faktiskt. Jag har ett prov och ett tal imorgon bitti och jag har inte pluggat särskilt mycket till någon av dem så jag satt framför Word hela kvällen igår, det tog tid innan jag kom på ett ämne att prata om! Jag tror att det blir ideal, spännande va? :)
 
Senare idag kommer vinnaren av "hitta skillnaden!" komma upp så håll utkik!
 
 Här ser ni mitt missblekta hår också!

KOMMENTERA

Hitta skillnaden - vinn en länk!

Det var många som uppskattade den här tävlingen så jag kör en ny omgång! Förhoppningsvis är det lite klurigare den här gången ... ;)
 
Bilden föreställer mig och en gammal barndomsvän för nio år sen haha, sjukt hur länge sen det var!
 
 

KOMMENTERA

Vinnare: Hitta skillnaden!

 
Självklart var det leverfläckarna på min hals som saknades! Många av er hittade skillnaden; Alice och My var två av dem!
 
Vill ni att jag ska ha fler såna här tävlingar? :)

KOMMENTERA

49 dagar kvar!

Fy sjutton vad jag längtar till USA! Vi åker dit dagen innan julafton och stannar över nyår, kanske blir en tripp till Mexiko också men det får vi se då :)
 
I alla fall så har jag bestämt mig för att sen förra månaden inte köpa sånt jag lika gärna kan få tag på i Los Angeles. Blekningsmedel och sånt behövde jag ju nu, men jag syftar mer på kläder och smink! Känns så otroligt onödigt att lägga flera hundra kronor på produkter som jag kan få för 70 spänn där, liksom.
Funderar även på att köpa en del smink/skönhetsprodukter att lotta ut här i bloggen, som ett paket! Skulle ni vilja det? Isåfall, förslag på produkter?
 
Är såå sugen på att testa massa olika primers, och flerfärgade bronzers/rouger! 

KOMMENTERA

20131103 12:46

Vad ska ni göra idag? Jag tänkte dra det sista ur höstlovet och bara slappa och kolla på Netflix hela dagen, men så kom jag på att jag har en massa läxor ... jag har inte alls räknat så mycket matte som jag planerat, och har svenskaredovisning+samhällsprov på onsdag (hur mycket har jag pluggat? Inget alls!) och så har jag ekonomiprov veckan efter. Mycket plugg alltså!
 
Ska dessutom försöka få upp nästa avsnitt av "Little School of Beauty", verkar som att ni uppskattade det ...? :)
 
Klicka för att komma till de tidigare delarna!
 

KOMMENTERA

Lördagseftermiddag

Hur har ert lov varit?
 
Snart är det ju slut, tyvärr ... jag har haft ett bra lov med vänner, fotodagar, halloween och massa skoj! Ikväll ska jag också ut och äta på restaurang med familjen, och efter det ska jag iväg på ett litet sminkjobb. Ska se om jag kan få ta lite bilder för uppvisning! :)
 

KOMMENTERA

Hitta skillnaden och vinn en länk!

 
Kommentera när du hittat skillnaden så väljer jag ut en eller ett par vinnare som får varsin länk!

KOMMENTERA

Hela den här grejen med retuschering

Här kommer mitt inlägg i retuschdebatten som pågår hela tiden överallt på hela nätet: vilka retuscherar sina bilder? Hur gör de det? Går det att se? Varför gör de det? Är det (moraliskt) rätt att göra så, räknas det som lögn?
 
Jag är emot retuschering, jag tycker att det är fullkomligt onödigt att retuschera sina privata bilder. Visst, om man har en jättefinne mitt i pannan på en bild som i övrigt är helt perfekt, då kan det vara okej, men jag menar i de mått där det blir som en livsstil. Man photoshoppar sig smalare och brunare med perfekt hy och perfekta tänder, med den där lilla extra glimten i ögat, och jag tycker att det är så extremt trist att folk känner att de behöver förbättra sitt utseende för personer på nätet, personer de antagligen aldrig kommer att träffa. För visst retuscherar man inte bilder man vet att bara ens familj och vänner kommer att se?
Nej, för de vet hur man faktiskt ser ut, de skulle märka om man var mycket snyggare på bild än i verkligheten. Istället är det de bilder som man lägger ut på t.ex. sin blogg man retuscherar, för folk som antagligen aldrig kommer att se en i verkliga livet. Och man blir bra på retuschering, så bra att det inte ser fejkat ut.
 
Det är där problemet ligger. Om bloggare, speciellt storbloggare som agerar förebilder för många, fortsätter att retuschera sig smalare, kurvigare, snyggare, mer och mer felfria, kommer idealet att bli allt svårare att uppnå, då det blir "naturligt" att se felfri och perfekt ut. För om en bloggare lägger ut texten "osminkad, fy vad jag ser ut!", och så en retuscherad bild på sig själv, är det säkert att flera av (speciellt de yngre) läsarna kommer att må sämre när de får finnar, har mörka ringar eller små rynkor, än om förebilden haft blemmor på hakan. Vi ser upp till förebilder, och idag är många av våra förebilder just bloggare. Vi vill uppnå samma kvaliteter som våra förebilder och där ingår deras (fejkade) felfria yttre.
Jag tror att om alla bloggare istället hade vågat visa upp sina lite fulare sidor - utan att överdriva, såklart! - och låtit bli att sudda bort finnar, rynkor och fett, hade dessa personers läsare inte mått lika dåligt över sina egna utseenden. Förstår ni hur jag tänker? Vet inte alls om min text hänger ihop, haha ...
 
 
Och så en bild, för att visa hur enkelt det är att retuschera sig snygg utan att det syns!
 
 
 Hur många hade trott att jag ljög om jag sa att den högra var oretuscherad, utan jämförelsebilden? Inte många, tror jag ...

KOMMENTERA

Megatrött

Snart ska jag lägga mig, redan haha! Jag och Fanny var vakna till halv sju imorse (whoops) och vaknade igen vid tjugo i tio så jag har bara sovit drygt tre timmar det här dygnet ... jag är så trött att jag mår illa! Har typ blivit dunderförkyld av trötthet, vilket låter konstigt haha men så är det!
 
Hur många timmar brukar ni sova?
 
 Hur fina var vi inte igår?!

KOMMENTERA

A strange disease

 


Hur såg ni ut igår?

KOMMENTERA